FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 655
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum ne alegem sculele necesare in gospodarie

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   depanare   raparatii   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   tinerete   ingrijire   sex   atractie   relatie   flirt   seductie   iubire   limbajul trupului   dragostea   sfat   echilibru   orgasm   placere   cucerire   talent   traditie   domina   strategii   cuie   gust   lamaie  

All Tags

Famous Forum

 

Cum ne alegem sculele necesare in gospodarie

 Q:   Intreaba despre Cum ne alegem sculele necesare in gospodarie       
in general, echipamentul necesar de scule pentru lucrările de depanare şi reparaţii casnice se formează şi se completează în decursul unei perioade de timp. Sculele necesare se pot procura, respectiv achiziţiona din comerţ, fie bucată cu bucată, pe măsura nevoilor care se ivesc, fie sub formă de truse complete, sau cutii echipate cu un număr de scule selecţionate de întreprinderea producătoare.

Pentru procurarea sculelor necesare, se recomandă ca în prealabil să se întocmească listă nominală a sculelor strict necesare şi de primă urgenţă, în special, pentru acele lucrări frecvente de depanări şi reparaţii, cum sunt cele de la instalaţiile sanitare, instalaţiile electrice etc. Vor trebui să se prevadă scule simple, a căror manuire şi folosire se cun oaşte, să fie de o calitate şi construcţie care să asigure o lungă perioadă de utilizare, cum este cazul sculelor din oţeluri aliate (crom-vanadiu), pentru care nu trebuie să se facă economii în dauna calităţii.

Totodată, se recomandă să se aleagă sculele pe măsura posibilităţilor de folosire ale depanatorului, ţinand seama de forţa braţelor de care dispune : de exemplu, nu se va procura un ciocan prea greu, cu care nu se va putea manui uşor şi corect, riscand să se producă şi accidente.

De asemenea, nu trebuie neglijat faptul că întreprinderile producătoare aduc o serie de îmbunătăţiri şi modernizări în construcţia sculelor, prin care se asigură, condiţii mai bune cu privire la securitatea muncii si totodată un aspect mai frumos, ceea ce va crea ambianţa plăcută în timpul lucrului. Către aceste scule trebuie să se andrepte atenţia depanatorului la alegerea şi procurarea lor.
în final, se recomandă ca pentru unele scule complexe şi costisitoare, să se facă o analiză atentă asupra oportunităţii procurării lor, luand în considerare volumul şi natura lucrărilor, cheltuielile care se investesc şi dacă sunt create condiţiile pentru folosirea lor deplină.

în continuare, se prezintă, în acest sens, unele consideraţii cu privire la maşina electrică de găurit.
O maşină electrică de găurit nu este o sculă absolut indispen sabilă, dacă se fac depanări şi reparaţii rare şi ocazionale.

In cazul cand frecvenţa intervenţiilor se măreşte, diversitatea lucrărilor creşte, maşina electrică de găurit capătă din ce tn ce mai multă importanţă, ajunge să devină utilă, ceea ce conduce la definirea oportunităţii procurării ei.
Odată stabilită utilitatea şi necesitatea maşinei electrice de găurit se pune ca o problemă în ce condiţii să fie procurată, deoarece pentru depanatorul amator există un punct de vedere diferit faţă de cel al unui profesionist, care are lucrări permanente şi bine determinate.

In plus, ţinand seama de costul ridicat al maşinei electrice de găurit, pentru depanările şi reparaţiile casnice se solicită o maşină capabilă pentru mai multe operaţii, nu numai pentru găurit, ci şi pentru alte operaţii ca polizare, lustruire, ascuţire şi altele.

Pentru rezolvarea acestor exigenţe atat de multiple, întreprinderile producătoare au realizat şi au pus în comerţ o trusă completă care cuprinde pe lingă maşina de găurit şi o serie de dispozitive şi accesorii selectate, pentru executarea şi a altor operaţii. Totodată, întreprinderile au realizat şi pus în comerţ ca piese distincte atfl maşina electrică de găurit, cat şi dispozitive şi accesorii.

Din anumite considerente, în special financiare, se recomandă procurarea mai întîi a maşinii electrice de găurit şi apoi, pe parcurs, a celorlalte accesorii şi dispozitive, şi anume, cele strict necesare.

In ceea ce priveşte mărimea maşinei electrice de găurit, ţinand seama de faptul că frecvenţa cea mai mare a găurilor de executat este pană la 10 mm diametru, se recomandă ca puterea indicată a maşinei să fie de circa 250 W, iar turaţia Intre 3 000 şi 3 500 rot/min. Cu această maşină se vor putea executa şi alte operaţii uşoare, destinate lucrărilor de întreţinere curentă ca lustruirea mobilei, poliza¬ea suprafeţelor metalice, ascuţirea unor scule şi altele, tn cazul cind trebuie să se execute găuri de 12—15 mm, precum şi alte operaţii mai grele ca strunjirea lemnului, găurirea unei zidării etc., solicitările maşinei fiind mult mai mari, se recomandă procurarea unei maşini electrice de găurit de 350—400 W şi cu o turaţie da 2 000—3 000 rot/min.


Tag-uri: gospodarie, casa, depanare, raparatii, sculeCategorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 06 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :