FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 4,106
Votes: 2
Fame Riser
          
Fame Rank
7.5
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Citate celebre despre dreptate, nedreptate si justitie

Tag-uri Populare


filozofie   educatie   viata   dragoste   poezie   religie   timp   evolutie   istorie   fericire   suflet   sentiment   victorie   proverbe   egalitate   libertate   proprietete   rousseau   supunere   democratie   cuvinte   invataturi   minune   adolescenta   citate   atitudine   etape   lege   moral   destin   idealuri   echilibru   adolescent   antichitate   personalitati   frumusete  

All Tags

Famous Forum

 

Citate celebre despre dreptate, nedreptate si justitie

 Q:   Intreaba despre Citate celebre despre dreptate, nedreptate si justitie       
Citate celebre despre dreptate, nedreptate si justitie - Daca trebuie sa gresim, e mai moral sa iertam pe nedrept decit sa osindim pe nedrept, caci in primul caz e o greseala, pe cind osindirea unui nevinovat e o crima. (Antiphon)

- Ori de cite ori sintem in indoiala, trebuie sa alegem calea prin care gresim mai putin. (Aristotel)

- Dreptatea se poate amina, dar zadarnici, niciodata. (V. Bogrea)

- Cind ai vreo indoiala in osindirea unui om, atunci in cumpana ta sa cada greutatea mai curind pe talerul indurarii decit pe acela al asprimii. (M. Cervantes-Saavedra)

- Ai invins victoria insasi atunci cind ai inapoiat invinsilor cele ce ai cistigat prin dreptul biruintei.

- Nici chiar cei ce-si intemeiaza viata pe nedreptate si nelegiuire nu pot trai fara o particica de dreptate. si tilharii isi au legile lor, carora se supun si pe c are le respecta. (Cicero)

- Justitia imanenta nu-i o vorba desarta. Sanctiunile vin mai curind sau mai tirziu, dar vin fara gres. (N. D. Cocea)

- Justitia:... respectul dreptului celuilalt. (V. Cousin)

- Dreptul este un raport real si personal al omului fata de om, care, daca este pazit de catre oameni serveste societatea, iar daca este corupt, o corupe. (Dante Alighieri)

- Daca ar fi sa aleg, as vrea sa fiu intotdeauna de partea celor care sufera nedreptatile, iar nu printre cei care le comit. (E. De Marchi)

- Nu numai sa nu faci o nedreptate, dar nici sa nu-ti treaca prin minte. (Democrit)

- Mai bine intirzie savirsirea unei anumite actiuni, decat sa te grabesti sa comiti o nedreptate. (D. Diderot)

- Justitia pura e neinduratoare, dupa cum mila cea mai mare nu e dreapta. (G. Duhamel)

- Dreptatea pe care o ai nu-ti da .dreptul sa-ti tiranizezi semenii in numele ei. (V. Eftimiu)

- Justitia: ... a te aseza pe tine in locul aproapelui si a-l pune pe el ,in locul tau. (Francois de Sales)

- Unui gladiator pregatit de lupta ii sta in fata aceasta situatie: sau sa ucida, daca are initiativa, sau sa cada, daca nu mai poate lupta. Dar viata oamenilor nu este atit de coplesita de necesitatile dure si implacabile, incit sa trebuiasca sa faci o nedreptate, ca sa nu o suferi daca nu o faci. (Gellius)

- Nesocotirea oricarei ispite, numai si numai spre a nu aduce vreo vatamare societatii omenesti, aceasta este insusirea cea mai de seama a dreptatii. (H. Grotius)

- Un ideal al dreptatii absolute e greu de gasit, dar ideea de dreptate, ea insasi, este absoluta. (D. Gusti)

- Cel ce, sub pretextul milei, il dezvinovateste pe cel pacatos (fiindca favorizeaza posibilitatea de a pacatui) nu-si pateaza constiinta mai putin decit cel care, in pofida celui mai mare drept, condamna pe un inocent. (I. Honterus)

- Injustitia, ofensa adusa logicii si matematicii, e o durere pentru inteligenta, indiferent de alte cauze, cind sufletul nu e putred. (G. Ibraileanu)

- Nu este suficient sa faptuiesti ceea ce este drept, ci trebuie ca fapta sa fie facuta exclusiv de dragul dreptatii. (Imm. Kant)

- Nici o pace cu cei rai. (J. de La Fontaine)

- Cine nu pedepseste nedreptatea, porunceste ca ea sa fie facuta. (Leunardo da Vinci)

- Orice nedreptate izvoraste din prea mare iubire fata de noi insine, si din prea putina iubire fata de altii. (J. Locke)

- Respectarea drepturilor altuia constituie principala deosebire intre ,un cotet de ciini si o societate civilizata. (H. van Loon)

- Primul si cel mai dezgustator lucru pe care-l afla ratiunea din viata este contradictia adinca dintre notiunea de drept si realitatea care se afla la discretia tiraniei. (A. V. Lunaeearski)

- Justitia lucrurilor nu se gaseste in lucruri, ci in noi. (M. Maeterlink)

- Dreptatea este un raport de convenienta ce se gaseste in mod real intre doua lucruri. Acest raport este intotdeauna acelasi, oricine l-ar lua in considerare. (Ch. de Montesquieu)


Tag-uri: nedreptate, ratiune, dreptate, justitieCategorie: Filozofie  - ( Filozofie - Archiva)

Data Adaugarii: 30 May '12


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :