FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,244
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Tehnica crosetatului pe furca

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   ac   material   cusaturi   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   femei   tratament   hidratare   sarcina   machiaj   ruj   piele   creme   fat   fata   relatie   cuplu   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Tehnica crosetatului pe furca

 Q:   Intreaba despre Tehnica crosetatului pe furca       
Pe un dispozitiv foarte simplu (furcă), ce se poate confecţiona In gospodărie (un postament lung de 12—14 cm şi 1 cm grosime cu mai multe găuri In care se fixează 2 sîrme mai groase) şi cu o croşetă, se lucrează benzi de diferite dimensiuni. Lăţimea benzilor poate fi mai mare sau mai mică după distanţa dintre braţele dispozitivului pe care. se lucrează.

Aceste benzi se obţin răsucind firul în jurul braţelor dispozitivului; în centru se lucrează cu croşeta, după care se unesc benzile între ele. Pentru a obţine o astfel de bandă se procedează în modul următor. Firul de la ghem se înfăşoară pe degetul arătător de la mana stanga în care se ţine şi dispozitivul (furca).

Pe latura din partea dreaptă se introduce o buclă mai mare, făcută cu c roşeta, cu nodul plasat chiar în mijloc, iar firul de lucru lăsat în spatele celuilalt braţ. Se întoarce apoi furca astfel ca latura din partea dreaptă să ajungă la mina stanga şi se menţine firul întins pe degetul arătător de la mana stanga. Se introduce croşeta în buclă pe sub fir, de jos în sus, de la dreapta la stanga, se face un jete, se trage o buclă , se face un jete şi se alunecă bucla de pe croşetă.

Pentru a continua lucrul, se trece croşeta deasupra laturii de la mana dreaptă şi se întoarce furca după indicaţiile de mai sus. Se repetă mişcarea introducînd croşeta în buclă şi pe sub fir de la dreapta la stanga, se face un jete, se trage o buclă, un jete, după care se alunecă cele două bucle de pe croşetă.

Dacă furca s-a umplut de bucle se scot toate şi se repun ultimele 2—3 bucle pentru a putea continua plnă la lungimea necesară, care se măsoară în centimetri pe mijloc (unde s-au format nodurile cu croşeta).

Punctul cu croşeta utilizat pentru strangerea buclelor la mijloc poate fi simplu, după explicaţiile de mai sus, care este şi cel mai des folosit, sau cu alte diverse lucrături fantezii. Asamblarea benzilor se faco tot cu croşeta, după cum indică modelul. Asamblarea buclă la buclă în lanţ simplu fără fir este cea mai utilizată. Pentru aceasta se aşază două benzi de asamblat cu buclele cap la cap, apoi cu croşeta se ia o buclă de la banda din dreapta, apoi o buclă de la banda din stanga şi se trage prin prima.

în continuare se ia din nou o buclă de la banda din dreapta şi se trage prin bucla care se află pe croşetă, apoi iar o buclă de la partea din stanga şi se trage prin bucla care se află pe croşetă şi tot aşa pană se termină. La sfarşit se întăreşte cu un fir pentru a nu se desface nodurile. Cu aceste benzi foarte uşor de realizat se pot obţine lucrări originale, fie în întregime, fie folosite numai ca borduri la şaluri, perne, cuverturi etc.

sursa imaginii http://www.fibrecrafts.com/resource/projects/project_knitting_mawata/knitting_experiment.jpg


Tag-uri: andrele, ata, haine, croseta



Categorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 18 January '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :