FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 2,048
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Popularea acvariilor cu pesti

Tag-uri Populare


pesti   acvariu   caine   rasa   animal   dresaj   guppy   scalari   nisip   pietris   betta   conconius   moulinez   xifor   shetland sheepdog   regina victoria   scotia   trucuri   caras auriu   prietenos   sua   cockerul spaniel   tara galilor   islanda   scoica   marmote   rinocer   bivol   iepure   lupul rosu   anaconda   gorila   elefantul   balena albastra   blana lunga   vegetatie acvatica  

All Tags

Famous Forum

 

Popularea acvariilor cu pesti

 Q:   Intreaba despre Popularea acvariilor cu pesti       
Popularea acvariilor cu pesti In general popularea acvariilor cu pesti se efectueaza in directa legatura cu scopul urmarit. In primul rand se are in vedere fiecare exemplar ce se introduce in acvariu sa dispuna de un spatiu vital de inot, iar toate organismele existente sa aiba in apa conditii fizico-chimice necesare cerintelor fiziologice individuale.

Numarul pestilor care se introduc intr-un acvariu, trebuie stabilit in functie de capacitatea recipientului, talia pestilor, cantitatea de plante existente, posibilitatilor de aerare, temperature apei si caracteristicile fiziologice ale pestilor. Calcularea suprafetei vitale fiecarei specii se poate efectua dupa formula: (*xX2+6*X+3)2 unde X reprezinta lungimea pestelui, calculate in unitatea de masura. Se apreciaza ca pestii de 4-8 cm lungime au o nevoie de 5L de ap a cand acvariu nu este dotat cu aeratoare si de 3L cand acesta este aerat artificial. Pestii de 8-15cm lungime au nevoie de 10L atunci cand nu se aereaza artificial respective 6L cand se dispune de aeratoare. Pestii marunti de 2-3 centimetrii trebuie introdusi in 3-4L.

La stabilirea numarului de pesti din aceeasi specie trebuie tinut seama daca aceasta specie duce o viata de card . In caz pozitiv este necesar sa se asocieze in acelasi acvariu 4-6 perechi(rasbora zebra) Speciile negregare, cum sunt scalarii si pestele paradisului se izoleaza sau se grupeaza in 1-2 perechi. De asemenea singularizarea pestilor depinde si de necessitate. Astfel carasul auriu nu trebuie asociat cu alte specii mai mici care i-ar sfarteca inotatoarele. De obicei la pestii de acvariu se utilizeaza un mascul si o femela.

Sunt insa cazuri cand pentru o femela se introduce 2-3 masculi ca de exemplu la zebra si cardinali. In general, la speciile vivipare, trebuie ca in acelasi acvariu sa existe un numar mai mic de masculi deoarece femelele sunt fugarite si uneori grav traumatizate. Pestii agresivi se pot asocia cu o specie pasnica insa aceasta trebuie sa fie mai mare decat agresorii.

Speciile Pestele Paradisului si Betta nu au nevoie de acvarii spatioase deoarece, in mod normal ei se ridica la suprafata si capteaza aer atmosferic pentru respiratie. Deci se impune ca aceste specii sa nu fie impiedicate sa iese la suprafata pt ca altfel nu pot trai.

In acvariu se pot asocia urmatoarele specii:

a) xifori, platy, conconius

b) xifori, cardinali, conconius

c) conconius, sanitary, cardinal

d) neonul, tetrazona, xifori

e) zebra, moulinez, tetrazona

f) xifori, pestele paradisului, cardinal, tetrazona

g) guppy neon xifori

h) betta moulinez zebre

i) scalari, rasbora, gourami

j)conconius, guppy, platy, sanitar
sursa imaginii : aquarium-filters.net


Tag-uri: acvariu, pesti, scalari, confucius, neon, xifori, guppy, platy



Categorie: Animale  - ( Animale - Archiva)

Data Adaugarii: 30 November '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :