FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 2,254
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Tigrul Siberian - pe cale de disparitie

Tag-uri Populare


pesti   acvariu   caine   rasa   animal   dresaj   guppy   scalari   nisip   pietris   betta   conconius   moulinez   xifor   shetland sheepdog   regina victoria   scotia   trucuri   caras auriu   prietenos   sua   cockerul spaniel   tara galilor   islanda   scoica   marmote   rinocer   bivol   iepure   lupul rosu   anaconda   gorila   elefantul   balena albastra   blana lunga   vegetatie acvatica  

All Tags

Famous Forum

 

Tigrul Siberian - pe cale de disparitie

 Q:   Intreaba despre Tigrul Siberian - pe cale de disparitie       
Tigrul Siberian - pe cale de disparitie Tigrul siberian este o felină uriaşă, ce trăieşte în estul Rusiei. Din păcate, această specie frumoasă de feline este ameninţată cu dispariţia. Iniţial, ei trăiau în Coreea, China şi Mongolia, dar au călătorit până în locul unde se află în prezent.

Tigrii au un simţ olfactiv extrem de bine dezvoltat, astfel că se recunosc între ei după miros. Acest lucru îi ajută să se recunoască între ei şi în perioada de reproducere. O femelă gestantă naşte maxim trei pui. Puii, din prima clipă când se nasc, sunt extrem de activi. Când se hrănesc cu laptele mamei, mârâie uşor, deoarece ei nu torc, la fel ca pisicile. Sug lapte până pe la şase luni, când în cep să mănânce carne. Deşi li se alătură mamei lor când aceasta vânează, ei nu pot vâna până când au peste un an şi jumătate. Când împlinesc cârsta de doi ani, sunt înţărcaţi şi se îndreaptă înspre un nou teritoriu pe care îl vor poseda în totalitate.
La maturitate, animalul cântăreşte până la 300 kg şi este lung de 3 metri. În Rusia, iernile sunt extrem de friguroase, dar tigrii au o blana groasă care îi ajută să îşi păstreze temperatura corporală. Culoarea acesteia este portocalie cu dungi negre sau maro. La fiecare exemplar în parte, modelul dungilor este diferit, acstea fiind considerate nişte amprente ale animalului.

Datorită blănii sale, tigrul siberian este camuflat excelent pe timp de vară, însă iarna, când iese din pădure este vânat cu uşurinţă de braconieri. Viaţa lor în pădurile din estul Siberiei era extrem de bună, având suficientă hrană pentru a supravieţui. Însă există doi mari factori care duc la dispariţia acestor specii. Căprioarele şi porcii msitreţi cu care aceştia se hrănesc, sunt tot mai rari în acele păduri, iar faptul că oamenii defrişează tot mai mult pădurile fac ca habitatul lor natural să fie distrus iar aceştia să moară de foame.

Pentru a împiedica dispariţia lor, autorităţile Rusiei au elaborat o lege prin care aceştia să devină specii protejate, iar zonele în care trăiesc tigrii sau devenit Rezervaţii Naturale. Localnicii din Siberia ajută mult la protejarea acestei specii de feline, iar numărul tigrilor a înregistrat o uşoară creştere. Şi un alt avantaj este că aceştia trăiesc bine în grădinile zoologice, unde se şi împerechează. Numărul tigrilor siberieni de la gradinile zoologice din întreaga lume, este aproape egal cu cel al tigrilor din sălbăticie - 500. Speciile crescute în captivitate nu pot fi eliberate deoarece ele nu îşi pot asigura un trai individual.
Articol scris de Lavinia CavaÅŸi, pentru FamousWhy.ro
Sursa imaginii: blogs.sfweekly.com


Tag-uri: tigrul siberian, felina, rusia, animal



Categorie: Animale  - ( Animale - Archiva)

Data Adaugarii: 15 October '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :