FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 410
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Igiena este primul pas catre frumusete

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   material   cusaturi   ac   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   tratament   femei   hidratare   sarcina   machiaj   piele   fata   ruj   creme   fat   cuplu   relatie   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Igiena este primul pas catre frumusete

 Q:   Intreaba despre Igiena este primul pas catre frumusete       
Primul pas care ne conduce către frumuseţe şi tinereţe este acela care ne îndreaptă spre apă şi săpun.

La duşuri, nu vom folosi de fiecare dată săpun, mai ales din punct de vedere cantitativ, pentru a nu îndepărta mantaua de protecţie a pielii (ph-ul cu proprietăţi bactericide, care ne protejează de invazia microbilor şi a viruşilor. In baie putem adăuga: ceai concentrat de mentă, muşeţel, tei, nalbă, ace de brad etc., plante care sunt calmante şi emoliente, care ne relaxează şi ne catifelează pielea. în lipsă, putem întrebuinţa o sare de baie care parfumează plăcut apa, avand şi acţiune de catifelare a epidermei.

Baia nu trebuie să fie foarte fierbinte. La sfarşit se va face un duş, aproape rece. Se vor evita alternanţele directe de la fierbi nte la rece, care pot da şocuri sau infarct, mai ales unui organism obosit şi slăbit.

După ce am ieşit din baie, ne frecăm bine cu prosopul sau cu o mănuşă uscată, de pinză mai aspră, ori o lufă (burete vegetal), apoi vom unge întreg corpul cu o cremă (lapte nutritiv sau ulei) masand intii tălpile, gleznele, gambele, genunchii cu mişcări circulare, întotdeauna de la periferia corpului, în sus şi spre centru, folosind ambele maini. Continuăm cu pulpele, pantecele (mişcări circulare) apoi fesele, bustul şi decolteul, umerii şi braţele. începand mişcările de la varful degetelor, apăsand bine pe podul palmei; vom masa apoi în linie dreaptă pe antebraţ, circular pe cot, pe braţ, urcand spre gat, cu mişcări lungi şi circulare. Continuăm pe ceafă şi calota craniană, pe care o vom ciupi cu degetele.

Pentru obraz vom face mai tarziu masajul, atunci cand ne pregătim pentru noapte.
Cand baia a fost făcută cu plante, se va proceda intai la sudaţie şi abia după catva timp ne vom masa, pentru a nu răci şi a lăsa să se usuce transpiraţia.

O baie care ne dezintoxică este aceea pe care o facem în cada plină cu. apa caldă în care am dizolvat 1 kg „de sare de bucătărie" sau de „Bălţăleşti" timp de 15 minute după care facem sudaţie infăşurindu-ne într-un prosop gros şi acoperindu-ne cu un pled. Aceasta ne reface, atat fizic cat şi moral.


Tag-uri: frumusete, sanatate, ingrijire, alimentatieCategorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 23 July '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :