FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 2,704
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole

Intrebari despre Frigiderul electric cu compresor

- Cine a inventat condensatorul? by Carolina

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   depanare   raparatii   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   tinerete   ingrijire   sex   atractie   relatie   flirt   seductie   iubire   limbajul trupului   dragostea   sfat   echilibru   orgasm   placere   cucerire   talent   traditie   domina   strategii   cuie   gust   lamaie  

All Tags

Famous Forum

 

Frigiderul electric cu compresor

 Q:        
Frigiderul cu compresor prezintă o serie de avantaje în comparaţie cu frigiderul cu absorbţie, din care se menţionează capacitatea de răcire a alimentelor la temperaturi mai joase de —12°C şi de — 18°C, precum şi realizarea unui consum mai redus de energie electrică.

în funcţionarea frigiderului de compresor, temperatura scăzută în camera frigorifică se realizează prin intermediul circuitului în stare de vapori şi a circitului în stare lichidă .

Circuitul agentului frigorigen începe de la aspiraţia compresorului vaporilor de freon, din interiorul capsulei, aflaţi la o presiune şi temperatură joasă, pe care îi comprimă şi îi refulează în condensator, tot sub formă de vapori de freon, dar la o presiune şi la o temperatură ridicată.
In condensator, freonul se condensează la o temperatură cuprinsă între 35 şi 45°C, temperatură ce este mai ridicată faţă de mediul ambiant, cedand căldura de condensare în exterior.

De la condensator, freonul sub formă de condensat, după ce trece prin filtru pentru curăţire, intră în tubul capilar de laminare, cunoscut şi sub numele de destinzător, care are un rol invers celui al compresorului, respectiv reducerea de la o presiune înaltă la o presiune joasă, necesară procesului de vaporizare. Din tubul capilar de laminare, freonul în stare lichidă intră în vaporizator şi fiind la o temperatură care este mai mică decat cea a mediului ambiant, respectiv cuprinsă între —10 şi —20°C, freonul absoarbe căldura necesară vaporizării din interiorul cuvei, în care se află vaporizatorul, producand astfel scăderea temperaturii în camera frigorifică.
De la vaporizator, freonul în formă de vapori este asiprat în capsulă, în care se află şi compresorul cuplat cu motorul electric de antrenare, de unde se reia ciclul de funcţionare a frigiderului de compresor.

Construcţia frigiderului cu compresor. Frigiderul cu compresor are în componenţa lui următoarele părţi principale:
-Dulapul, executat dintr-un schelet metalic îmbrăcat cu tablă de oţel vopsit la exterior în alb, în interiorul căruia este amplasată cuva frigorifică, izolată prin intermediul unui material termoizolant aflat între pereţii dulapului şi ai cuvei; în interiorul cuvei sunt amplasate compartimentul congelatorului în care este montat vaporizatorul, compartimentul cu rafturi pentru aşezarea vaselor cu alimente şi compartimentul pentru fructe şi legume.
-Agregatul frigorific, montat în spatele dulapului, care cuprinde subansamblurile cu care se realizează circuitul freonului (capsula cu compresorul şi motorul electric, condensatorul, destinzătorul).
-Uşa, avand partea din faţă din tablă vopsită în alb la exterior, iar partea din interior din material plastic, de o anumită formă care să permită aşezarea unor alimente şi sticle cu băuturi.

închiderea uşii se face cu ajutorul unui închizător montat pe uşă şi a unui zăvor montat pe dulap sau cu ajutorul benzilor magnetice. Etanşarea uşei se face cu ajutorul unei garnituri din cauciuc.

în plus, frigiderul mai este prevăzut cu un termostat şi cu un releu de pornire şi de protecţie, care are rolul de a introduce la pornire, în circuitul electric, o înfăşurare auxiliară a motorului electric, precum şi de a asigura protecţia motorului electric împotriva suprasolicitărilor şi temperaturilor ridicate.
Punerea in funcţiune a frigiderului cu compresor se face prin conectarea la priza de curent a fişei cu contact de protecţie , după care butonul termostatului se reglează la pornire la primele poziţii de răcire, iar după 10 — 15 min se aşează la poziţia de răcire dorită.

înainte de punerea in functiune a frigiderului se va acorda o atenţie deosebită punerii in nivel a aparatului cu ajutorul celor două şuruburi reglabile de la baza dulapului.

Caracteristicile tehnice :
-capacitatea brută a frigiderului 240 1;
-capacitatea compartimentului congelator 20 l ;
-puterea nominală a motorului electric 150 W ;
-temperatura în congelator 12"C;
-temperatura în compartimentul alimentelor 0-3°C

sursa imaginii http://www.remodelista.com


Tag-uri: casa, aparate, curent, reparatii, gospodarie



Categorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 15 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :