FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,330
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Evolutia Cantaretei Madalina Manole

Tag-uri Populare


cariera   actrita   istorie   antichitate   televiziune   model   muzica   personalitati   cantareata   viata   hollywood   relatie   celebritate   copilarie   filme   actor   moda   familie   teatru   vedeta   pasiune   evolutie   artist   succes   cantaret   bucuresti   artista   fotbalist   new york   prezentatoare   playboy   arta   talent   prezentator   designer   sport  

All Tags

Famous Forum

 

Evolutia Cantaretei Madalina Manole

 Q:   Intreaba despre Evolutia Cantaretei Madalina Manole       
Madalina Manole, "fata cu parul de foc", asa cum a fost cunoscuta, care si-a dedicat viata muzicii si spectacolelor, fiind una dintre cele mai apreciate cantarete de muzica usoara din tara a murit miercuri 14 iulie la varsta de 43 de ani. Cantareata, compozitoarea si instrumentista Madalina Manole, s-a nascut pe 14 iulie 1967 la Valenii de Munte, in judetul Prahova.

Cantareata era casatorita si avea un copil in varsta de doi ani. Dupa ce a studiat chitara, Madalina a inceput sa compuna muzica pe versuri ale unor poeti celebri. A debutat la varsta de 15 anu, la Cenaclulc Tineretului prahovean. Impreuna cu Stefania Ghita a format duetul Alfa si Beta, cu care a participat la spectacolele Cenaclul Flacara. A canta t alaturi de multi artisti consacrati, precum Victor Socaciu, Gheorghe Gheorghiu, Mircea Rusu, Rosu si Negru. Intre 1982 si 1985 a urmat cursurile Scolii Populare de Arta, la clasa Mihaela Runceanu-Ionel Tudor si a fost angajata la Aeroportul Otopeni pe post de controlor trafic aerian auxiliar.

Dan Stefanica i-a incredintat piesa "Pentru noi nu poate fi alt cer" care figureaza pe coloana sonora a filmului "Nelu", cu aceasta ocazie interpreta a jucat si primul rol intr-un film. In 1988 a participat la Festivalul Mamaia cu piesa "Un om sentimental" compusa de Serban Georgescu, acesta fiind inceputul unei colaborari de succes intre cei doi. Trei ani mai tarziu a obtinut discul de aur pentru "Fata draga", ce va primi ulterior alte doua discuri de aur, pentru vanzari de peste doua milioane de unitati.

In 1997 a devenit odata cu lansarea albumului "Lina, lina Madalina", primul nume al muzicii pop romanesti care intra in catalogul unui mare producator muzical international- Polygram Group. Cea de-a doua premiera pentru acest album este faptul ca a fost prima artista de muzica pop care a avut curajul sa interpreteze folclorul autentic, in maniera originala, cu o orchestra de muzica populara. Pe album se regasesc piese de la Maria Tanase, Maria Lataretu, Ileana Sararoiu, Lucretia Ciobanu, Mioara Velicu.

In 1997 a fost infiintata Asociatia Culturala Madalina Manole cu caracter cultural si umanitar. Trei ani mai tarziu a primit premiul pentru cea mai buna interpreta pop si cea mai buna voce feminina a anului la Premiile Radio Romania si respectiv, Premiile Industriei Muzicale din Romania. In luna mai a acestui an, Madalina Manole a scos cel de-al noualea album al sau - "09 Madalina Manole"


Tag-uri: cantareata, pop, evolutie, carieraCategorie: Celebritati  - ( Celebritati - Archiva)

Data Adaugarii: 14 July '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :