FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 750
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Despre Salvador Dali

Tag-uri Populare


cariera   actrita   istorie   antichitate   televiziune   model   muzica   personalitati   cantareata   viata   hollywood   relatie   celebritate   copilarie   filme   actor   moda   familie   teatru   vedeta   pasiune   evolutie   artist   succes   cantaret   bucuresti   artista   fotbalist   new york   prezentatoare   playboy   arta   talent   prezentator   designer   sport  

All Tags

Famous Forum

 

Despre Salvador Dali

 Q:   Intreaba despre Despre Salvador Dali       
Inca de la varsta de sase ani, Salvador Dali il admira pe Napoleon si isi dorea ca intr-o buna zi sa aiba si el parte de faima si succesul lui. Desi isi dorea sa devina bucatar, Salvador Dali a descoperit la varsta de doar sapte ani ca pictura reprezenta un mister pentru el. Primele sale opere au fost realizate pe niste cartoane. Astfel, la varsta de 12 ani el a inceput sa ia cursuri de pictura la Moula de la Torre, un faimos pictor impresionist si primele sale opere fiind influentate de impresionism si de pictura spaniola dupa care de futurismul italian.

La finele liceului el a mers la Madrid pentru a-si aprofunda studiile si s fost admis la Academia de Arte Frumoase San-Fernando doar pentru ca membrii juriului au fost impresionati de calitatea tablourilor sale. Acolo Dali si-a gasit propriul stil, suprarealist, insa atitudinea sa fata de regulile academiei a facut ca el sa fie exmatriculat vreme de un an in care a mers la Paris pentru a-l cunoaste pe Picasso si a ramas impresionat de lucrarile sale.

S-a intors apoi in Spania unde a continuat sa isi expuna operele insa pentru a se bucura cu adevarat de admiratia oamenilor s-a intors in Paris si acolo se simtea extraordinar deoarece era considerat un geniu. Punctul culminant din cariera sa a fost in anul 1934 cand si-a expus la New York o parte din operele sale iar succesul i-a venit odata cu universul sau aflat sub semnul erotismului, al sadismului, scatologiei si al putrefactiei care se regasea în tablourile sale, dar si de aparitiile sale paranoico-delirante, suprarealiste.


Tag-uri: faima, succes, pictura, artaCategorie: Celebritati  - ( Celebritati - Archiva)

Data Adaugarii: 21 September '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :