FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 683
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Defectele tevilor de instalatii tehnico-sanitare si remedierea lor - partea 2

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   depanare   raparatii   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   tinerete   ingrijire   sex   atractie   relatie   flirt   seductie   iubire   limbajul trupului   dragostea   sfat   echilibru   orgasm   placere   cucerire   talent   traditie   domina   strategii   cuie   gust   lamaie  

All Tags

Famous Forum

 

Defectele tevilor de instalatii tehnico-sanitare si remedierea lor - partea 2

 Q:   Intreaba despre Defectele tevilor de instalatii tehnico-sanitare si remedierea lor - partea 2       
2) Manşonul de cauciuc cu colier reglabil este, de asemenea, folosit frecvent la localizarea temporară a scurgerii de apă de la o conductă de scurgere.
In acest scop, în zona în care s-a produs fisura, se manşonează ţeava cu o bucată de cauciuc, de regulă, de la o cameră de bicicletă, peste care se montează colierul reglabil, ce se strange bine pe ţeava, cu ajutorul unei şurubelniţe .

3) Pentru o scurgere mai mare, provocată de o crăpătură sau o gaură pronunţată, pe o conductă de scurgere din oţel sau din fontă. localizarea se va putea face cu ajutorul unui manşon de cauciuc mai gros şi a unui colier lat, executat dintr-o bucată de tablă cositorită, de la o cutie de conservă-La fixa rea colierului peste manşonul de cauciuc, se va avea grijă ca extremităţile manşonului să fie ieşite egal în afara colierului, urmand ca, prin strangerea colierului cu ajutorul unor şuruburi sau a unui cadru de strangere, să se realizeze o bună etanşare .

4) Localizarea scurgerii cu răşini epoxidice. Datorită calităţilor lor, răşinile epoxidice sunt din ce în ce mai mult folosite la lucrările de instalaţii tehnico-sanitare, în. mod deosebit la lucrări de reparaţii şi depanări, ca de exemplu astuparea unor fisuri, crăpături, precum şi la etanşarea îmbinărilor de ţevi de oţel cu fitinguri, pentru localizarea scurgerilor de apă .
Acest adeziv are în componenţa lui o răşină sintetică şi un întăritor, care se amestecă bine între ele, cu puţin timp înaintea folosirii lui pentru localizarea scurgerii de apă.

în cazul unei scurgeri de apă la o ţeava din oţel zincată, după ce s-a determinat exact locul fisurii sau crăpăturii, se iau măsurile de precauţie, prin oprirea apei şi golirea ţevii de apă, după care se trece cu grijă la pregătirea ţevii pentru aplicarea răşinii epoxidice.

In acest scop, ţeava de oţel se curăţă bine, în zona în care există defectul, folosind o perie sau un burete de sirmă pentru îndepărtarea vopselei, a ruginii şi a altor impurităţi, precum şi hartie abrazivă pentru obţinerea luciului metalic în zona respectivă . Se amestecă cele două componente ale adezivului, respectand instrucţiunile date de unitatea producătoare şi după ce adezivul a fost pregătit, cu ajutorul unei spatule din lemn se aplică răşina epoxidică în zona pregătită, acoperind complet suprafaţa defectă a ţevii, după care se fasonează lipitura pentru a i se da forma regulată (ovală, rotundă etc.) ; .se lasă lipitura să se usuce într-un interval de 12—24 ore; dacă atmosfera este umedă şi rece, se va putea face o încălzire locală, între 30—50 grade :C, pentru ca adezivul să se întărească într-un interval de timp mai scurt.

în cazul unei scurgeri de apă la îmbinarea ţevii cu un fiting. de exemplu cu un teu, se iau aceleaşi măsuri de precauţie, prin închiderea apei şi golirea instalaţiei, precum şi măsuri de curăţirea zonelor pe carte urmează să se aplice răşina epoxidică.

După pregătirea adezivului, cu ajutorul spatulei de lemn sau a unui şpaclu se colmatează îmbinările ţevii cu fitingul, cu răşină epoxidică, dand o formă uniformă pe tot conturul îmbinării , după care adezivul se lasă să se întărească.

Atenţie l
După terminarea operaţiei de lipire, se vor curăţa imediat degetele mainii de eventualele depuneri de răşină epoxidică, precum şi sculele folosite, pană a nu se întări adezivul, curăţirea făcandu-se cu o carpă uscată şi dacă este cazul cu acetonă, cu tricloretilen sau cu tetraclorură de carbon.


Tag-uri: gospodarie, casa, depanare, raparatii, sculeCategorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 08 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :