FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,273
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se suprima poticnirea la inchiderea ferestrei

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   aparate   curent   reparatii   lemn   curatenie   murdarie   invitati   petrecere   educatie   boli   tratament   ingrijire   sfat   job   vopsea   interactiune   individ   relatii   vin   social   sapun   dorinta   dragoste   stomatolog   antilopa   imagine   bronz   pete albe   lumina   aluminiu   solutii   dinti   carpa   pamant  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se suprima poticnirea la inchiderea ferestrei

 Q:   Intreaba despre Cum se suprima poticnirea la inchiderea ferestrei       
Cum se suprima poticnirea la inchiderea ferestrei Ferestrele fiind montate pe balamale, ca şi în cazul uşilor, defectele generate de acestea se remediază în mod asemănător cu cele arătate la remedierea defectelor posibile de la uşi.
In afară de defectele generate de slăbirea fixării balamalei, la ferestre se mai pot ivi şi alte defecte specifice acestora, cum sunt poticnirea la închiderea celor două canaturi, pătrunderea apei de ploaie prin fereastra închisă, funcţionarea cu greutate a cremonului de închidere a ferestrei, spargerea geamului de fereastră şi altele.
Remedierea acestor defecte, spre deosebire de remedierile de la uşi, trebuie să se facă cu o anumită precauţie, datorită existenţei geamului, care se poate sparge cu uşurinţă. Pentr u evitarea acestui neajuns, în t impui executării depanărilor şi reparaţiilor la ferestre este necesar să se respecte unele reguli, aşa cum rezultă şi din exemplele de mai jos.
Cand o fereastră se înţepeneşte in tocul ei, nu trebuie să se tragă cu violenţă de ea pentru a o deschide, deoarece se poate risca deformarea ramei şi să se spargă geamul.

In asemenea situaţie se procedează prin trageri lente şi repetate, de partea ferestrei opusă punctului de înţepenire sau, dacă fereastra este înţepenită la partea inferioară a tocului, se trage cu o mană de minerul cremonului, exercitandu-se totodată asupra lui şi o împingere de jos în sus, iar cu cealaltă mană se apucă partea superioară a ramei, imprimindu-i acesteia o mişcare de basculare, pentru a se elibera din înţepenire.

O atenţie deosebită trebuie acordată la demontarea ferestrei din balamale, pentru a nu se sparge geamul, in acest scop se deschide larg fereastra, făcand 90° cu tocul ferestrei, se ridică fereastra prin mişcări lente, pentru a o decupla din axele balamalelor, avand grijă ca să se menţină în poziţie verticală, atat la scoaterea ei din balamale, cat şi în timpul deplasării la locul dorit şi totodată să se evite apucarea cu mainile de geamul ferestrei.

Cum se suprimă poticnirea la închiderea ferestrei- poticnirea celor două părţi mobile ale ferestrei se datoreaza fie unor excese de vopsea întărită pe cantul ramei, fie prezenţei unor corpuri străine pe contur, fie deformării cadrului ferestrei ca urmare a variaţiilor mari de temperatură şi a unei umidităţi excesive. Se observă, de cele mai multe ori că, poticnirea nu se produce cand se manevrează separat cele două părţi mobile ale ferestrei, ele funcţionand corect, ci numai în momentul încrucişării acestora, la închidere.

Pentru înlăturarea acestui defect, se deschide fereastra, apoi se manevrează cele două părţi mobile pentru a se observa locurile unde se produc poticnirile şi în cazul în care se constată existenţa unor excese de vopsea întărită sau a unor corpuri străine, se procedează la curăţirea cantului ferestrei, cu ajutorul unui şpaclu sau a unei perii de sarmă.

in cazul unei denivelări sau a unei deformări a cadrului de lemn, se şlefuieşte cantul ferestrei, în locurile unde se produc poticnirile, cu o hartie de sticlă, sau se răzuieşte lemnul cu o bucată de sticlă, după care se îndepărtează impurităţile rezultate de la şlefuire sau răzuire cu ajutorul unei pensule sau a unei carpe uscate. Această operaţie de curăţire şi de nivelare a cantului ferestrei se repetă, pană se obţine o bună închidere a celor două părţi mobile ale ferestrei, fără poticnire.

sursa imaginii http://livingindryden.org


Tag-uri: casa, aparate, curent, reparatii, gospodarie, lemn



Categorie: Sfaturi Utile  - ( Sfaturi Utile - Archiva)

Data Adaugarii: 16 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :