FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 778
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se reface etansarea ferestrei impotriva infiltratiei de apa

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   aparate   reparatii   curent   lemn   curatenie   murdarie   invitati   petrecere   educatie   tratament   ingrijire   boli   job   sfat   vopsea   individ   relatii   dragoste   vin   interactiune   dorinta   sapun   social   carpa   antilopa   lumina   benzi de albire   aluminiu   bronz   importanta prezentului   dinti   solutii   imagine   stomatolog  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se reface etansarea ferestrei impotriva infiltratiei de apa

 Q:   Intreaba despre Cum se reface etansarea ferestrei impotriva infiltratiei de apa       
Cum se reface etansarea ferestrei impotriva infiltratiei de apa Cum se reface etanşarea ferestrei împotriva infiltraţiei de apă. Pentru evitarea infiltraţiilor apei de ploaie, din afară spre interiorul camerei de locuit, fereastra este prevăzută cu un lacrimar pentru scurgerea apei spre exterior, iar tocul ferestrei este prevăzut cu un orificiu de evacuarea apei, în cazul în care aceasta a pătruns în interiorul ferestrei.

Un rol de elanşare a ferestrei împotriva infiltraţiilor de apă îl are şi chitul de geam, care, odată cu fixarea geamului de cercevele, acoperă şi golurile dintre lemn şi sticlă, prin care ar putea pătrunde apa de ploaie.
Pentru evitarea infiltraţiilor în interiorul ferestrei este necesar să se verifice periodic atat starea chitului de geam, cat şi orificiul de evacuarea apei de ploaie.
In cazul in car e se constată că pe anumite porţiuni chitul este căzut sau crăpat ori nu mai are o aderenţă bună, se îndepărtează acest chit cu ajutorul unui şpaclu, se curăţă de praf şi apoi se badijonează locurile degajate cu o pensulă înmuiată în ulei de in, după care se reface chituirea cu un chit proaspăt. Nu este permis ca să se aplice chitul nou pe un chit vechi, întărit, deoarece aderenţa este slabă şi chituirea va fi de scurtă durată.

In cazul în care se constată că orificiul de evacuare a apei de ploaie este astupat, se procedează la desfundarea lui cu o sarmă subţire din oţel elastic sau cu un ac de tricotat. Pentru evitarea în viitor a înfundării orificiului, se deschide fereastra şi cu ajutorul unei perii sau a unei pensule, periodic, se curăţă rigola tocului ferestrei de praf şi alte impurităţi.

Tot ca o măsură de prevedere împotriva infiltraţiilor de apă se verifică starea încastrării tocului în zidărie şi în cazul existenţei unor fisuri sau crăpături, se va proceda la astuparea lor cu mortar de var şi ciment sau cu un chit adeziv.

sursa imaginii http://livingindryden.org


Tag-uri: casa, aparate, curent, reparatii, gospodarie, lemnCategorie: Sfaturi Utile  - ( Sfaturi Utile - Archiva)

Data Adaugarii: 16 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :