FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 575
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se poate coase la masina un sac pentru pastrat hainele

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   material   cusaturi   ac   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   tratament   femei   hidratare   sarcina   machiaj   piele   fata   ruj   creme   fat   cuplu   relatie   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se poate coase la masina un sac pentru pastrat hainele

 Q:   Intreaba despre Cum se poate coase la masina un sac pentru pastrat hainele       
Cand nu există un dulap sau o ladă specială pentru păstrat hainele care se îmbracă mai rar, gospodina poate să facă un sac de panză, care este strans prin elastic pe umeraş şi se încheie cu fermoar pe lungime. In acest sac care este prins direct pe umeraş şi închis ermetic nu pătrund moliile şi nici praful. Ţesătura din care se confecţionează sacul poate să fie din bumbac sau din amestec de fibre, deasă, imprimată sau intr-o singură culoare. Metrajul se calculează după lungimea hainei şi lăţimea umeraşului, la care se adaugă un plus de 20-25 cm, pentru tivul de sus, cusături şi lărgimea necesară, pentru ca haina să nu stea prea stransă şi să se şifoneze.

Pentru a confecţiona acest sac se procedează astfel. Se aşază materialul dublu cit lungim ea hainei, plus 20-25 cm. In partea de sus se rotunjesc uşor colţurile exterioare urmărind astfel forma rotundă a umeraşului. Cusătura de unire a celor două bucăţi în lungime este bine să se facă pe mijloc pentru a fi mai uşor de introdus fermoarul, care se fixează cu 15-17 cm mai jos de linia rotundă, continuînd pană aproape de linia de lungime a sacului. In continuarea fermoarului se execută cusătura de unire simplă pe toată lungimea sacului. In partea de sus se unesc cele două bucăţi printr-o cusătură la maşină urmărind linia rotundă la o distanţă de 0,5 cm din margine. Se întoarce apoi pe faţă, se insăilează in margine şi apoi, la o distanţă de 2-3 cm, se trage un tighel. Pentru a introduce elasticul se trage al doilea tighel la 1,5 cm mai jos de primul. Intre aceste tighele se introduce elastic îngust pentru a strange sacul după mărimea umeraşului. In partea de jos cele două bucăţi se unesc printr-o cusătură simplă pe dos. Sacul gata se îmbracă pe umeraş şi se scoate carligul acestuia afară prin deschizătura mică lăsată special la cusătura de unire.

In acest sac se introduce haina scuturată şi periată bine de praf, se agaţă un bucheţel de levenţică, se închide fermoarul şi se pune la păstrat într-un dulap care nu se va deschide prea des.


Tag-uri: ac, ata, material, cusaturiCategorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 11 August '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :