FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 662
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se poate coase la masina o perna matlasata

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   material   cusaturi   ac   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   tratament   femei   hidratare   sarcina   machiaj   piele   fata   ruj   creme   fat   cuplu   relatie   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se poate coase la masina o perna matlasata

 Q:   Intreaba despre Cum se poate coase la masina o perna matlasata       
Din materialul rămas de la lăţimea cuverturii se face o faţă de pernă pătrată, pe care se va aplica aceeaşi garnitură ca la cuvertură, iar în loc de tiv se va termina cu un volan lat de 4-5 cm , dublat cu acelaşi material. Pentru a afla exact dimensiunile feţei de pernă, se înconjoară perna cu centimetrul la mijlocul ei. Latura feţei de pernă este egală cu jumătate din această măsură, în cazul în care este pătrată. Dacă este vorba de o pernă dreptunghiulară, se mai măsoară o dată perna şi pe lăţime, procedînd în acelaşi fel.

Se croieşte deci faţa de pernă după măsurile respective, plus 3-4 cm pentru cusături şi broderie, iar volanul cu lăţimea de 6-6,5 cm şi lungimea de două ori cat conturul feţei de pernă. Dosul 54 de pernă va avea aceleaşi dimensiuni cu faţa.
Modelul pentru matlasat, ca şi tehnica de lucru sunt ca la cuvertură.

Faşia pentru volan se uneşte printr-o cusătură franţuzească, iar la partea liberă se va face un tiv foarte îngust de 0,5 cm, care se trage la maşină. Se dau două randuri de creţuri la partea care se fixează de faţă, se string şi se prinde în ace cu gămălie de jur împrejurul pătratului. Volanul se aşază pe faţă, pentru ca atunci cand se întoarce să cadă liber în jos. Se însăilează mărunt pe partea volanului, pentru a împărţi creţurile în mod egal. Peste volan se aşază dosul de pernă, punand firul materialului în acelaşi sens cu firul de la faţă, adică firul de lungime de la faţă paralel cu cel de la dos. Se însăilează şi se trage la maşină, lăsand desfăcută o parte pentru a întoarce pe faţă. Se calcă, se îmbracă perna şi se coase apoi partea rămasă liberă cu puncte oblice.

Dacă nu avem o pernă anume, se va confecţiona întai perna care se va umple cu puf fin obţinut din fulgii păsărilor. Pentru a nu se împrăştia puful, este necesar să fie pus în două straturi de material, făcute din panză specială numită nanghin. Se croiesc cele două dosuri de pernă după mărimea dorită, se însăilează şi se trag la maşină fiecare separat. La primul se lasă necusută o distanţă mică pe unde se introduce puful, după care se coase cu punctul oblic, pe muchie, foarte des. Se introduce apoi în al doilea dos, cu partea care a fost cusută de mană în jos. Partea rămasă liberă se coase la fel, cu punctul pe muchie.


Tag-uri: ac, ata, material, cusaturiCategorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 11 August '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :