FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 562
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se poate coase la masina o geanta matlasata

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   material   cusaturi   ac   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   tratament   femei   hidratare   sarcina   machiaj   piele   fata   ruj   creme   fat   cuplu   relatie   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se poate coase la masina o geanta matlasata

 Q:   Intreaba despre Cum se poate coase la masina o geanta matlasata       
Această geantă potrivită mai ales pentru tinere se face din acelaşi material cu costumul taior sau cu pardesiul. Pe capac are o incrustaţie dintr-o ţesătură mai puţin groasă, în combinaţie de culori, lucrată cu broderie matlasată. Aceeaşi garnitură este aplicată şi pe curea, care este confecţionată însă dintr-o singură culoare, aleasă din cele trei care formează garnitura de pe capac. Corpul genţii este format dintr-o bucată. In părţi are introdus un mic dreptunghi - burduful - iar capacul se croieşte separat.

Pentru a confecţiona această geantă, în afară de materialul pentru faţă, mai trebuie să se procure 0,25 m ţesătură mătăsoasă pentru dublură şi tot atata panză tare, pentru a-şi păstra forma. Lăţimea genţii este de 25-27 cm, iar nălţimea de 17-19 cm. Cureaua se face lungă de 75-80 cm, şi lată de 3-4 cm. Se face un dreptunghi cu lăţimea de 25-27 cm, iar înălţimea de 19-21 cm. La 2 cm în interior se trage o orizontală paralelă cu linia de lungime, care ajută la formarea burdufului, iar pe latura opusă se măsoară în interior cate 1,5 cm. Se întăreşte linia orizontală dintre aceste două puncte. Punctele noi fixate se unesc cu unghiurile din partea de jos prin două linii oblice. Capacul care se fixează la partea din spate a genţii şi vine în faţă pană la 3-4 cm de linia de lungime, are forma genţii. Pentru a croi corpul genţii, partea mare a dreptunghiului se aşază pe îndoiturâ materialului, avand astfel bucata în continuare.

Benzile pentru garnitură, care sunt nişte dreptunghiuri cu lăţimea de 5 cm şi înălţimea egală cu cea a capacului, se vor croi dintr-un material mai puţin gros (pe care se observă frumos broderia matlasată) cu o rezervă mai mare de 0,5 cm, deoarece se mai strange prin tighele. Odată cu faţa se croieşte dublura şi panza tare. Dacă materialul pentru geantă este maro, o combinaţie reuşită se realizează intercalînd o bandă tutunie, una muştar, iar cealaltă albă; dacă fondul este bleumarin se poate combina cu albastru, bleu şi alb. Pentru matlosare, se unesc benzile pe dos, printr-o cusătură simplă, se descalcâ cusătura şi se aplică pe vată. Deasupra materialului se aşază o foiţă, pe care s-au trasat liniile pentru garnitură şi se însăilează. Se trag tighelele la maşină, cu aţa în culoarea fiecărei benzi, iar la cusătura de unire, două tighele paralele, cate unul de fiecare culoare. Se pot matlasa şi benzile separat şi apoi să se unească.

La sfarşit se încrustează la mijlocul capacului şi se dublează avand la mijloc panza tare. In margine, se trage pe faţă un tighel la maşină. La corpul genţii se introduce în părţile laterale cate un mic dreptunghi de 4 cm lăţime şi mai scurt cu 2 cm decat înălţimea genţii. Se fixează dreptunghiul pe geantă în ace cu gămălie începand de la partea de sus, în jos. O latură în faţă, una în partea din spate, iar latura mică pe fundul genţii pentru a forma burduful. Se însăilează şi se trage la maşină.
înainte de a fixa dreptunghiul se întinde panza tare. Dublura se lucrează separat, întocmai ca şi faţa, la care se aplică însă unul, două buzunare. La sfarşit se fixează cureaua, care, de asemenea, a fost matlasată şi dublată cu acelaşi material din care este confecţionată geanta.


Tag-uri: ac, ata, material, cusaturiCategorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 11 August '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :