FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 357
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se poate coase la masina o cuvertura din voal

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   material   cusaturi   ac   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   tratament   femei   hidratare   sarcina   machiaj   piele   fata   ruj   creme   fat   cuplu   relatie   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se poate coase la masina o cuvertura din voal

 Q:   Intreaba despre Cum se poate coase la masina o cuvertura din voal       
O cuvertură foarte frumoasă se poate face din voal sau tul transparent, din acelaşi material cu perdeaua . Suprafaţa care acoperă patul poate fi împodobită cu cateva motive de broderie foarte simple şi decorative, lucrate cu un fir lucios, într-un ton mai închis decat materialul de fond, exemplu: crem pe alb, albastru pe bleu etc. şi apoi matlasată.

Calculul materialului se face ca la cuvertura matlasată, la care însă, dacă materialul are lăţime dublă, se măsoară o singură lungime pentru suprafaţa patului, plus 20-25 cm pentru cusături şi ce intră sub saltea.

Materialul fiind subţire, volanul este mai frumos şi cade mai bine cand are mai multă lărgime. Pentru aceasta lungimea necesară pentru creţuri va fi de două ori şi jumătate, chiar de trei ori, cat lungimea laturii la care se aplică. Pentru o foaie de volan, lăţimea materialului se împarte în trei sau patru bucăţi care se unesc apoi printr-o cusătură franţuzească. La partea de jos, şi părţile laterale ale volanului, se face un tiv mic, iar în partea de sus se dau două randuri de creţuri de la mijloc spre exterior, pentru a se putea împărţi mai bine, ca la cuvertura matlasată.

Se imprimă apoi modelul, la alegere pe faţa cuverturii şi se lucrează cu un fir lucios într-un ton mai închis decat materialul. La sfarşit se calcă şi se întinde faţa cuverturii pe vata de matlasat, care are pe dos trasate liniile pentru matlasare. Cand matlaseul este gata se prinde volanul în ace cu gămălie pe laturile cuverturii, mai jos cu 5-6 cm de partea care rămane liberă, care intră sub saltea. Se însăilează pe partea creţurilor, pentru a-i împărţi în mod uniform, se trage la maşină, se întăresc aţele şi se îndepărtează firele cu care s-a însăilat. Se face curat pe dos, iar la partea liberă un tiv mic.


Tag-uri: ac, ata, material, cusaturiCategorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 11 August '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :