FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 740
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se executa o pardoseala din parchet - finisarea

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   aparate   reparatii   curent   lemn   curatenie   murdarie   invitati   petrecere   educatie   tratament   ingrijire   boli   job   sfat   vopsea   individ   relatii   dragoste   vin   interactiune   dorinta   sapun   social   carpa   antilopa   lumina   benzi de albire   aluminiu   bronz   importanta prezentului   dinti   solutii   imagine   stomatolog  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se executa o pardoseala din parchet - finisarea

 Q:   Intreaba despre Cum se executa o pardoseala din parchet - finisarea       
Cum se executa o pardoseala din parchet - finisarea Finisarea suprafeţei pardoselii de parchet se realizează prin operaţiile de raşchetare, răzuire şi lustruire.

Operaţia de raşchetare sau de rindeluire este necesară pentru eliminarea oricăror denivelări ce se formează pe suprafaţa pardoselii, ca urmare a abaterilor de la grosimea lamelelor de parchet. Raşchetarea se execută fie cu maşina de raşchetat, fie manual cu rindeaua de purchet, după ce în prealabil suprafaţa pardoselii a fost bine umezită cu apă. Prin raşchetare, lamelele cu grosime mai mare sunt rindeluite, în schimb lamelele care se încadrează în planul suprafeţei raşchetate răman nerindeluite şi datorită acestui fapt culoarea lamelelor este diferită.

Operaţia de răzuire este necesară pentru eliminarea acestei diferenţe de finisare şi d e culoare dintre lamele, uniformizarea lor facandu-se cu ajutorul ţiglingului , cu care se îndepărtează un strat subţire de lemn de la toate lamelele de parchet, în prealabil fiind bine umezită suprafaţa pardoselei.

Operaţia de lustruire este necesară pentru realizarea luciului caracteristic al pardoselilor de parchet. In acest scop, suprafaţa pardoselei sc curăţă de praf şi rumeguş, rezultat de la răzuire, cu ajutorul unei perii moi, după care se aplică cu o carpă moale un strat subţire şi uniform de ceară de parchet, formată dinlr-un amestec de parafină cu cerezină şi white-spirit, ca solvent. După evaporarea solventului, suprafaţa ceruită se freacă cu o carpă moale şi uscată din bumbac sau mecanizat cu ajutorul maşinii electrice de lustruit .

în situaţia în care nu s-a obţinut luciul caracteristic, trebuie repetată ceruirea cu un strat foarte subţire şi numai după 24 ore se reiau operaţiile de lustruire.

sursa imaginii http://www.furniturehomedesign.com


Tag-uri: casa, aparate, curent, reparatii, gospodarie, lemnCategorie: Sfaturi Utile  - ( Sfaturi Utile - Archiva)

Data Adaugarii: 17 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :