FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,313
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se calca rufele

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   aparate   reparatii   curent   lemn   curatenie   murdarie   invitati   petrecere   educatie   tratament   ingrijire   boli   job   sfat   vopsea   individ   relatii   dragoste   vin   interactiune   dorinta   sapun   social   carpa   antilopa   lumina   benzi de albire   aluminiu   bronz   importanta prezentului   dinti   solutii   imagine   stomatolog  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se calca rufele

 Q:   Intreaba despre Cum se calca rufele       
Cum se calca rufele După ce rufele au fost uscate se vor controla şi eventual carpi, apoi se vor călca.

Pe masa de călcat se va aşeza un molton sau o pătură veche, dar care sa fie netedă, să nu aibă găuri sau cusături. Deasupra se va aşeza o panză albă dintr-un cearceaf uzat sau dintr-o panză ieftină (sifon sau panză albită). Fierul de călcat electric este cel mai indicat. Fierul cu termostat poate fi manevrat după voinţă. Umezirea rufelor o putem face cu un vaporizator, special sau improvizat.

Cand călcăm rufele vom ţine fierul de călcat pe un suport special (există în comerţ suporturi de metal). Nu va fi aşezat pe cratiţe întoarse cu fundul în sus caldura deteriorand smalţul acestora şi nici pe masă sau pe scandura de călcat întrucat se poate arde sau parli lenjeria sau se poate produce incendiu.

Rufele se calcă începand de la dreapta spre stanga, apoi, de jos în sus şi de sus în jos.
Se începe cu garniturile, gulerul, manşetele, volănaşele, broderia, cerculeţele, fronseurile şi se calcă apoi şi restul.

Căptuşeala, cusăturile, tivurile, reverele, trebuie să fie bine uscate.

Cand cearşafurile sau feţele de masă sunt mari, se va întinde pe jos hartie albă sau o panză, ca să nu se murdărească marginile.


Tag-uri: casa, gospodarie, curatenieCategorie: Sfaturi Utile  - ( Sfaturi Utile - Archiva)

Data Adaugarii: 29 July '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :