FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 931
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum sa tricotam in relief o bluza ajurata pentru copilul nostru

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   material   cusaturi   ac   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   tratament   femei   hidratare   sarcina   machiaj   piele   fata   ruj   creme   fat   cuplu   relatie   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Cum sa tricotam in relief o bluza ajurata pentru copilul nostru

 Q:   Intreaba despre Cum sa tricotam in relief o bluza ajurata pentru copilul nostru       
Bluza ajurata este bluză tricotată cu fir alb, subţire, în model ajurat şi maneca scurtă, care se poartă în zilele mai calde.

Puncte utilizate: punct de semielastic, punct leneş şi punct fantezi (ajurat).

Primul rand: 2 ochiuri dos, 2 ochiuri luate împreună prin spate, introducand andreaua de la dreapta la stanga prin spate, 1 jete, 1 ochi faţă, 1 jete, 2 ochiuri luate împreună introducand andreaua de la stanga la dreapta cu firul în spate se repetă pană la capăt.

Randul al 2-lea: 2 ochiuri faţă, 5 ochiuri dos, se repetă în continuare;

Randurile 3 şi 4: se tricotează aşa cum se prezintă (ochiurile pe dos se tricotează pe dos, iar cele pe faţă se tricotează pe faţă).

Randul al 5-lea: se repetă de la primul rand.

Măsura de probă: 38 oc hiuri = 10 cm.

Modul de execuţie.

Partea din faţă. Se începe de jos pe 107 ochiuri şi se lucrează 2 cm de semielastic. In continuare se începe modelul ajurat. Băscroitura braţului se face la 22 cm cand se scad din ambele extremităţi, la fiecare două randuri, trei ochiuri, de două ori cate două ochiuri şi o dată un ochi, apoi se continuă drept modelul ajurat. Rascroitura gatului se formeaza la 32 de centimetri, scazand central 17 ochiuri. Se continua pe o singura parte, scazand la partea rascroiturii mai intai 3 ochiuri, 2 ochiuri si de 2 ori cate un ochi, apoi se merge drept. Pentru umar, la 35 de centimetri se scad cele 29 de ochiuri, in 4 etape, incepand de la margine. Se tricoteaza la fel si cealalta parte, inversand insa scaderile.

Partea din spate.

Se lucrează ca şi partea din fata, fara sa se formeze răscroitura gatului. Deschiderea pentru fentă se lasă la înălţima de 24 cm, cand se impart ochiurile în două şi jumătate din numărul acestora se lasă în aşteptare. Se con- tinuă modelul ajurat pe partea stingă, adăugind spre mijloc 6 ochiuri, care se tricotează în punct leneş. Umărul se formează la aceeaşi înălţime ca partea din faţă, iar pentru răscroitura gatului se încheie, după primul rand de scăderi la umăr, 15 ochiuri şi de 2 ori cate 3 ochiuri. Se continuă şi partea dreaptă la fel, repartizand trei butoniere pe ochiurile adăugate şi tricotate în punct leneş.

Manecile.

Se montează 76 ochiuri pe andrele nr. 2 şi se lucrează 1 1/2 cm de elastic. Se continuă cu modelul ajurat 8 cm apoi încep scăderile pentru rotunjimea mînecii. De fiecare extremitate se scad la început de două ori cate două ochiuri, tot la două randuri, apoi cate un ochi de 10 ori, patru ochiuri, cinci ochiuri, şase ochiuri, ultimile se scad pe un 'singur rand.

Montarea.

Se întind părţile (faţă şi spate) pe tipar în ace cu gămălie, se calcă uşor cu o carpă udă şi se unesc pe linia umărului şi a subraţului cu fir cu care s-a tricotat bluza. Se coase maneca şi se fixează la răscroitura cu cusătura în cusătura subraţului; lărgimea se susţine în direcţia umărului. Se coase de mînă pe partea manecii. La răscroiturtî gatului se ridică 70 ochiuri şi se tricotează 2 cm de elastic, lăsînd în dreapta o butonieră, apoi se încheie ochiurile aşa cum reprezintă. în dreptul butonierelor se cos năsturaşii.

sursa imaginii http://www.knittingonthenet.com


Tag-uri: croseta, copii, tricotaj, andrele, haineCategorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 27 January '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :