FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 3,154
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole

Intrebari despre Cum sa crosetam un pulovar, caciula si sosete cu torsade copilului nostru

- cum sa tricotez o salopeta ptr un copil de 2 ani by arnaut iozefina

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   material   cusaturi   ac   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   tratament   femei   hidratare   sarcina   machiaj   piele   fata   ruj   creme   fat   cuplu   relatie   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Cum sa crosetam un pulovar, caciula si sosete cu torsade copilului nostru

 Q:        
Un ansamblu călduros, care se poate tricota dmtr-un far mai gros. Se poate purta atit de tete cît şi de băieţi .

Puncte utilizate: jerse, elastic (5 ochiuri pe faţă, 4 ochiuri pe dos) şi torsade (randurile 1, 3, 5 şi 7 se tricotează: 6 ochiuri pe faţă, 4 ochiuri pe dos; randul al 2-lea şi toate randurile pare aşa cum se prezintă; randul al 9-lea, se alunecă primele ochiuri pe o andrea auxiliară care se trece în faţă, se tricotează următoarele 3 ochiuri, apoi cele 3 ochiuri de pe andreaua auxiliară; 4 ochiuri pe dos. Se repetă de la primul rand). Măsura de probă: 25 ochiuri şi 28 randuri de torsade cu andrele nr. 4 = 10 centimetri.

PULOVERUL

Modul de execuţie.

Partea din faţă.

Se montează 92 ochiuri pe andrele nr. 3 1/2 şi se tricotează in p unct de elastic (5/4) avand 4 ochiuri pe dos In mijloc. După 16 centimetri se continuă pe andrele nr. 4 şi se începe modelul cu torsade pe cele 8 ture centrale de elastic lucrat pe faţă, la care se adaugă pe primul rand cate un ochi la fiecare torsadă, astfel: Se alunecă 3 ochiuri pe andreaua auxiliară, se tricotează un ochi pe faţă, se lucrează 2 ochiuri în ochiul următor, apoi se lucrează cele 3 ochiuri de pe andreaua auxiliară, urmează cele 4 ochiuri pe dos fără să se crească. In continuare, la fiecare extremitate se înmulţesc tot la 12 randuri de 3 ori cite un ochi. Răscroitura manecii se formează la 37 centimetri cand se scade de fiecare parte tot la 2 randuri: 3 ochiuri, de 2 ori 2 ochiuri şi de 4 ori cît'e un ochi.

Răscroitura gatului se formează la 52 centimetri cand se scad 16 ochiuri centrale apoi se continuă fiecare parte separat scăzand în partea din mijlocul feţei tot la 2 randuri, 3 ochiuri, 2 ochiuri şi de 2 ori cate 1 ochi. Umărul se scade la 17 centimetri de cand s-a început răscroitura braţului scăzand tot la 2 randuri cate 8 ochiuri.

Partea din spate.

Se montează 88 ochiuri pe ari drele nr. 3 1/2 şi se tricotează dupa explicaţiile date la partea din faţă pana la răscroitura braţului cand se scad de fiecare parte, tot in 2 randuri, de 2 ori cate 2 ochiuri şi de 4 ori cate un ochi şi un ochi la 4 randuri. Umărul se formează la 16 centimetri de la răscroitura braţului cand se scad tot la 2 randuri, de 3 ori cate 8 ochiuri.cand se începe a doua scăzătură pentru umăr se formează răscroitura gatului, scăzand central 24 ochiuri, apoi la fiecare parte terminată separat se scad la mijloc încă 3 ochiuri.

Manecile.

Se montează 52 ochiuri pe andrele 3 1/2 şi se tricotează torsade avand o torsadă în mijloc. Prima încrucişare se face la al 5-lea rand şi se înmulţeşte cate un ochi la fiecare rand de torsade. La a 2-a încrucişare se schimbă andrelele cu nr. 4. De fiecare parte se creşte de 4 ori cate un ochi, tot la 8 randuri. După 5 încrucişări de torsade se scade cate un ochi la fiecare torsadă pe cele 3 ochiuri lăsate în aşteptare şi se continuă cu elastic 5/4 înmulţind de fiecare parte de 5 ori cate un ochi, tot la 12 randuri. Rotunjimea manecii se formează la 39 centimetri de la început cand se scad de fiecare parte, tot la 2 randuri, 3 ochiuri de 2 ori, 2 ochiuri de 10 ori, 1 ochi, de 2 ori 2 ochiuri, de 2 ori 3 ochiuri şi ultimele pe 1 rand. Montarea. Se calcă uşor părţile întinse pe tipar, se unesc pe cusătura umărului şi a subraţului. Se încheie manecile şi se montează cu cusătura în cusătura subraţului. Se ridică 72 ochiuri în jurul răscroiturii gatului pe 4 andrele nr. 3 1/2 şi se tricotează un elastic (5/4) avand faţa în interior. După 5 centimetri se continuă cu andrele nr. 4 şi se încheie ochiurile cum se prezintă după 14 centimetri. Gulerul se întoarce.


CĂCIULITĂ

Modul de execuţie.

Se montează 100 ochiuri care se repartizează pe 4 andrele nr. 4 şi se tricotează torsade: 6 ochiuri pe faţă, 4 ochiuri pe dos. Prima încrucişare a torsadei începe la a 17-a tură şi se tricotează 4 încrucişări după care urmează un rand de scăderi: se scade 1 ochi la fiecare torsadă pe cele 3 ochiuri trecute în aşteptare şi se continuă elasticul (5/4) pe andrele nr. 3 1/2. La 29 centimetri de la ochiurile de montaj se tricotează 2 ochiuri împreună, 1 ochi şi 2 ochiuri împreună pe elasticul faţă; în continuare se tricotează 4 ture cu 3 ochiuri faţă şi 4 ochiuri dos. La următoarea tură se tricotează împreună pe dos, primul ochi de la fiecare parte faţă şi ochiul dos din faţa acestuia, apoi 1 ochi pe faţă, 2 ochiuri împreună pe dos, 2 ochiuri dos; 2 ochiuri împreună dos; se repetă tot randul. Se face un tur cu un ochi faţă, 4 ochiuri dos; la tura următoare se tricotează împreună pe dos ochiul pe faţă cu următorul ochi pe dos, 3 ochiuri pe dos. Se lucrează 2 ture numai pe dos apoi un rand cu scăderi: 2 ochiuri împreună pe dos, 1 ochi pe dos. La tura următoare se iau tot cate 2 ochiuri împreună, apoi se trece un fir în ochiurile restante şi se strînge fundul căciulii. Se întoarce pe faţă şi se rulează marginea.

ŞOSETELE

Modul de execuţie.

Se montează 40 ochiuri care se repartizează pe 4 andrele groase şi se tricotează 6 ochiuri pe dos şi 4 ochiuri pe faţă. La 10 centimetri de la început se schimbă şi se tricotează cele 6 ochiuri care erau pe dos pe faţă, iar ochiurile pe faţă se tricotează pe dos. La a 5-a tură de la inversarea elasticului se încep 2 torsade una în dreptul celeilalte.

Călcaiul se formează după 3 încrucişări de torsade şi încă 3 ture. Se iau 20 de ochiuri împărţind lucrul în mijlocul fiecărei torsade, se tricotează 5 centimetri jerse şi apoi se scade; se tricotează 11 ochiuri pe fată, 1 ochi suprapus simplu (se alunecă 1 ochi, se tricotează ochiul următor, se scade ochiul alunecat dandu-i drumul de pe andrea), 1 ochi pe faţă şi se întoarce, se alunecă 1 ochi, se tricotează 3 ochiuri pe dos, 2 ochiuri împreună pe dos, 1 ochi pe dos; se întoarce, se alunecă 1 ochi, 4 ochiuri pe faţă, 1 ochi suprapus simplu, 1 ochi pe faţă. Se întoarce, se alunecă 1 ochi, se tricotează 5 ochiuri pe dos, 2 ochiuri împreună pe dos; 1 ochi pe dos.

Se întoarce şi se continuă pană la epuizarea ochiurilor din cele 2 părţi, şi răman numai 12 ochiuri, care se tricotează pe faţă. Se ridică apoi 11 ochiuri pe marginea stanga a călcaiului, se tricotează în continuare cele 20 ochiuri lăsate în aşteptare, se ridică 11 ochiuri pe marginea dreaptă a călcaiului, repartizand ochiurile pe 4 andrele nr. 3 1 /2. Se tricotează 4 ochiuri pe dos, 6 ochiuri .pe fată, 4 ochiuri pe dos deasupra piciorului, iar celelalte ochiuri în punct de jerse. La fiecare două ture se scad într-o parte şi cealaltă a celor 18 ochiuri de deasupra piciorului de 7 ori cate 1 ochi pană răman 40 ochiuri. Se continuă drept.

Varful şosetei se formează la 13 centimetri de la marginea călcaiului, cand se continuă în jerse. La al 2-lea tur, se tricotează 2 ochiuri împreună înainte şi 1 ochi suprapus simplu după cele 2 ochiuri din fiecare parte a piciorului. Se fac aceste scăderi la fiecare 2 ture de încă 6 ori. Ultimele 12 ochiuri rămase pe două andrele se scad împreună luand un ochi de la talpă şi unul de deasupra.

sursa imaginii http://www.modernknitting.co.uk


Tag-uri: croseta, copii, tricotaj, andrele, haineCategorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 28 January '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :