FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,110
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum sa crosetam prima boneta si plapumioara ale bebelusului

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   material   cusaturi   ac   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   tratament   femei   hidratare   sarcina   machiaj   piele   fata   ruj   creme   fat   cuplu   relatie   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Cum sa crosetam prima boneta si plapumioara ale bebelusului

 Q:   Intreaba despre Cum sa crosetam prima boneta si plapumioara ale bebelusului       
JACHEŢICĂ, BONETĂ, BOTOŞEI Şl PLĂPUMIOARA - Aceste obiecte de îmbrăcăminte, foarte simplu de executat şi practice, pot constitui un încantător dar, destinat în special nou-născuţilor. Jacheţica, boneta şi botoşeri se execută din fire de melană sau bumbac alb care se spală uşor; cusăturile de unire sunt făcute cap la cap şi fără nasturi pentru a nu jena pielea copilului, iar plăpumioara din fir alb de lană „Musceleana".

Boneta

Puncte utilizate: punctul jerse, punctul leneş.

Modul de execuţie.

Boneta este formată dintr-o singură bucată, cu o cusătură de unire in mijlocul locul spatelui. în partea din faţă se termină cu o bentiţă tricotată în punct leneş, iar la spate cu bride lucrate cu croşeta prin care se introduce un şnur.
Pentru lucru se montează 38 de ochiuri pe andrele nr. 2 1/2 şi se tricotează în punct de jerse, în afară de marginea din faţă, ultimele 6 ochiuri care se lucrează în punct leneş. La marginea opusă punctului leneş se înmulţeşte cate un ochi la 2 cm, de 6 ori (se tricotează în ultimul ochi de 2 ori, se ia un ochi pe faţă şi unul pe dos), după care se continuă drept. După 22 cm se fac scăzăturile, cate un ochi la 2 cm de 6 ori, la aceeaşi parte la care s-au făcut înmulţirile, după care se încheie toată lucrarea. Se uneşte bucata tricotată pentru căciulită la partea unde s-au executat creşterile şi scăzăturile, printr-o cusătură cap la cap cu un fir din acelaşi material. La partea de jos se croşetează un rand de bride cu croşeta prin care se introduce un şnur, executat din lănţişor. La capete şnurul se termină cu cate un ciucuraş.


PLĂPUMIOARA

Puncte utilizate: bob de orez dublu, ochiuri stranse, picioruşe duble.

Modul de execuţie.

Plăpumioara are dimensiunea unei laturi de aproximativ 65—70 cm. Pe andrele nr. 3 1/2 se montează 150—160 de ochiuri şi se lucrează în punctul bob de orez dublu, cu firul dublu. După înălţimea de 65—70 cm se încheie lucrarea. Apoi, cu acelaşi fir utilizat la tricot şi cu o croşetă corespunzătoare, se lucrează pe toate laturile două randuri de picioruşe duble prin care se introduce o panglică (roz sau bleu). Drept garnitură se pot aplica diferite figuri stilizate.

sursa imaginii http://static.squidoo.com


Tag-uri: andrele, ata, haine, crosetaCategorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 18 January '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :