Statistics:
Visits: 1,352 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Cum ne pregatim casa pentru musafiri
Q: | Intreaba despre Cum ne pregatim casa pentru musafiri |
Fiecare gazdă trebuie să caute să evite tăcerile grave, contradicţiile, să ştie să armonizeze, cu inteligenţă şi tact, întregul grup de convivi, să emane voie bună şi simpatie, să conducă o conversaţie interesantă plină de duh, să sugereze desfăşurarea de idei şi conversaţii spirituale, purtandu-se egal de amabilă cu toată lumea, ferindu-se sa lezeze pe cineva cu neatentia sa.
Gazda nu trebuie să „trebăluiască" numai la bucătărie, accentul nu trebuie să fie pus numai pe stimularea stomacului ci şi a minţii, a efervescenţei de idei pentru ca, în final, toată lumea să se distreze şi să fie mulţumită.
Amfitrioana va fi elegantă, dar nu „vedeta" serii, ci va lăsa invitatele să strălucească şi să se simtă bine.
La randul lor oaspeţii nu trebuie să depăşească „sfertul academic" şi să se lase aşteptaţi de ceilalţi invitaţi. Nu este bine să vină nici înaintea orei fixate, pentru a nu incomoda gazda, care face ultimele pregătiri şi retuşuri.
Iarna este mai potrivit ca invitaţiile să se facă ziua, iar vara, cand zilele sunt mai lungi, se pot face seara.
Masa va avea o faţă de masă impecabilă, frumos aranjată şi, dacă aveţi, cu două sfeşnice, de o parte şi de alta. Moda de azi, include şi şervete „seturi", din pai sau din panză, cochet colorate, mai ales atunci cand invitaţii sunt în număr redus.
Tacamurile vor ti aşezate astfel: la dreapta lingura, cu partea scobită în sus, cuţitul, cu partea ascuţită spre farfurie, cuţitul mic pentru peşte. La stanga, furculiţa obişnuită şi cea de peşte, linguriţa va fi aşezată în faţa farfuriei (spre interiorul mesei).
Farfuria plată va avea, eventual, şervetul şi o chilia. Farfuriile adinei pentru supă se aduc una cate una şi farfuria plată se ridică o dată cu farfuria de supă. La noi se obişnuieşte să se aşeze toate randurile de farfurii (3—4).
Paharele vor fi de 3 feluri: pahare de ţuică sau de coniac, de vin alb, de vin roşu. Paharele de apă vor fi alături de ele.
La o masă mai deosebită, gazdele stau de o parte şi de alta a mesei. Invitatul de onoare stă în dreapta gazdei, iar invitata, in dreapta gazdei bărbat.
Dacă sunt doar două perechi, gazdele vor sta la fiecare capăt de masă şi invitaţii la mijloc, de-o parte şi de alta.
Gazda nu trebuie să „trebăluiască" numai la bucătărie, accentul nu trebuie să fie pus numai pe stimularea stomacului ci şi a minţii, a efervescenţei de idei pentru ca, în final, toată lumea să se distreze şi să fie mulţumită.
Amfitrioana va fi elegantă, dar nu „vedeta" serii, ci va lăsa invitatele să strălucească şi să se simtă bine.
La randul lor oaspeţii nu trebuie să depăşească „sfertul academic" şi să se lase aşteptaţi de ceilalţi invitaţi. Nu este bine să vină nici înaintea orei fixate, pentru a nu incomoda gazda, care face ultimele pregătiri şi retuşuri.
Iarna este mai potrivit ca invitaţiile să se facă ziua, iar vara, cand zilele sunt mai lungi, se pot face seara.
Masa va avea o faţă de masă impecabilă, frumos aranjată şi, dacă aveţi, cu două sfeşnice, de o parte şi de alta. Moda de azi, include şi şervete „seturi", din pai sau din panză, cochet colorate, mai ales atunci cand invitaţii sunt în număr redus.
Tacamurile vor ti aşezate astfel: la dreapta lingura, cu partea scobită în sus, cuţitul, cu partea ascuţită spre farfurie, cuţitul mic pentru peşte. La stanga, furculiţa obişnuită şi cea de peşte, linguriţa va fi aşezată în faţa farfuriei (spre interiorul mesei).
Farfuria plată va avea, eventual, şervetul şi o chilia. Farfuriile adinei pentru supă se aduc una cate una şi farfuria plată se ridică o dată cu farfuria de supă. La noi se obişnuieşte să se aşeze toate randurile de farfurii (3—4).
Paharele vor fi de 3 feluri: pahare de ţuică sau de coniac, de vin alb, de vin roşu. Paharele de apă vor fi alături de ele.
La o masă mai deosebită, gazdele stau de o parte şi de alta a mesei. Invitatul de onoare stă în dreapta gazdei, iar invitata, in dreapta gazdei bărbat.
Dacă sunt doar două perechi, gazdele vor sta la fiecare capăt de masă şi invitaţii la mijloc, de-o parte şi de alta.
- Cum sa avem grija de imbracamintea si incaltamintea din piele (11274 visits)
- Cum se fixeaza si se leaga arcurile folosite in lucrarile de tapiterie (4879 visits)
- Cum scapam de pete (4647 visits)
- Ingrijirea parchetului si a casei (3874 visits)
- Inlaturarea petelor nedorite (3541 visits)
- Cum se croiesc materialele folosite in lucrarile de tapiterie (2946 visits)
- Cum curatam obiectele din cristal si metal (2841 visits)
- Cum se ajusteaza si se repara o broasca de usa (2494 visits)
- Sfaturi pentru intretinera hainelor din lana si a tesaturilor (2181 visits)
- Care sunt principalele tipuri de noduri (2167 visits)
- Etapele psihologice si metodice in formarea deprinderilor motrice (2133 visits)
- Cum sa avem grija de masina de cusut (2041 visits)
- Cum scapam de mirosurile urate din casa (1943 visits)
- Cum se executa o pardoseala din parchet - pregatirea stratului suport (1893 visits)
- Cum este alcatuita o pardoseala din parchet (1887 visits)
- Cinci pasi pentru a-ti pastra greutatea optima
- Minte frumoasa la un interviu
- Bacsisul
- Ce trebuie sa stii cand cumperi un parfum
- Arta de a darui si de a primi
- Cum facem economii in gospodarie
- Cum evitam accidentele din gospodarie
- Cum trebuie sa ne curatam casa
- Cum trebuie sa ne curatam baia si bucataria
- Cum se intretin vasele de bucatarie
- Cum pregatim rufele pentru spalat
- Cum se cos nasturii de la o saltea
- Cum se executa o pardoseala din parchet - pregatirea stratului suport
- Cum este alcatuita o pardoseala din parchet
- Sculele specifice lucrarilor de pardoseli din parchet
- Cum se inlocuieste o chinga de la oblonul rulant al ferestrei
- Cum se inlocuieste un geam spart
- Cum se pune in stare de functiune un cremon
- Cum se reface etansarea ferestrei impotriva infiltratiei de apa
- Cum se suprima poticnirea la inchiderea ferestrei
- Cum se ajusteaza si se repara o broasca de usa
- Cum se remediaza o usa cazuta din balama
- Cum se executa o pardoseala din parchet - montarea lamelelor de parchet
- Cum se executa o pardoseala din parchet - aplicarea pervazului sau a plintei
Categorie: Sfaturi Utile - ( Sfaturi Utile - Archiva)
Data Adaugarii: 29 July '10
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :