FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 4,952
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum lipim o teava de plumb

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   depanare   raparatii   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   tinerete   ingrijire   sex   atractie   relatie   flirt   seductie   iubire   limbajul trupului   dragostea   sfat   echilibru   orgasm   placere   cucerire   talent   traditie   domina   strategii   cuie   gust   lamaie  

All Tags

Famous Forum

 

Cum lipim o teava de plumb

 Q:   Intreaba despre Cum lipim o teava de plumb       
Pe conductele de legătură ale obiectelor sanitare executate din ţevi de plumb, apar deseori pori, fisuri sau crăpături care provoacă scurgeri de apă cu o presiune mărită.
în această situaţie, se recomandă ca astuparea scurgerii să se facă prin lipirea cu aliaj de lipit, aliaj cunoscut şi sub denumirea de cositor de lipit, cu 33% plumb şi 67% cositor.
După închiderea robinetului de trecere şi golirea instalaţiei, se demontează conducta de legătură de la obiectul sanitar, prin deşurubarea piuliţelor olandeze, existente pe conductă, pentru ca operaţia de lipire să se facă la o masă de lucru în condiţii mai bune.

în cazul cand. această operaţie de lipire s-ar face,pe loc, fără demontarea conductei, se poate risca arderea garniturilor obiectului sanita r şi ale conductei de legătură cu flacăra lămpii de lipit.
După ce conducta de legătură a fost curăţată cu o carpă uscată şi după ce a fost delimitată zona în care se află defectul, se trece la operaţia de lipire a ţevii de plumb.

Lipirea unei ţevi de plumb este o operaţie delicată, care trebuie făcută cu atenţie şi cu multă răbdare, nefiind permis ca anumite faze ale lipirii să se execute în grabă, fără ca să se realizeze o sudură a materialului de aport cu materialul de bază al ţevii.
După ce marginile crăpăturii au jost împreunate pe toată lungimea crăpăturii, se începe curăţirea zonei respective, răzuind suprafaţa ţevii, cu foarte multă grijă, fie cu o pilă lată , fie cu un cuţit, pană cand ţeava este curată şi cu luciu metalic, această operaţie condiţionand în mare măsură reuşita lipirii.
După această pregătire, ţeava de plumb se încălzeşte cu flacăra de la lampa de lipit, pană cand metalul are culoarea spre galben, după care cu o carpă îmbibată în stearină se şterge zona fisurată .

Apoi, cu ajutorul flăcării lămpii de lipit, se topeşte capătul vergelii din aliaj de cositor, pentru a se depune pe lungimea fisurii, avand grijă ca să nu se supraîncălzească locul lipirii, deoarece ţevile de plumb se topesc la temperatura de 327 °C. Vergeaua din aliaj de cositor se introduce, din cand în cand, în colofoniu şi sub acţiunea flăcării, aliajul topit se depune puţin cate puţin pană la acoperirea completă a crăpăturii, avand grijă ca să nu rămană spatii neacoperite cu cositor .

După ce s-a depus cantitatea necesară de aliaj de topit, se mai trece încă o dată cu flacăra peste zona lipirii, după care cu panza de şters, cat încă mai este plastic aliajul de lipit, se dă o formă regulată şi cu o suprafaţă netedă şi lucioasă întregii lipituri . Se va avea grijă ca fasonarea lipiturii să se facă prin mişcarea panzei de sters, în lungimea ţevii de plumb, pentru a se realiza o suprafaţă curată si fără pori .
în final, după lipirea ţevii de plumb, se montează conducta de legătură la obiectul sanitar, se deschide robinetul de trecere cu ventil şi se verifică localizarea scurgerii prin lipirea ţevii cu aliajul de lipit.

sursa imaginii channel4.com


Tag-uri: gospodarie, casa, depanare, raparatii, sculeCategorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 08 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :