FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 475
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ciprian Porumbescu: Disparitia Unui Mare Om

Tag-uri Populare


cariera   actrita   istorie   antichitate   televiziune   model   muzica   personalitati   cantareata   viata   hollywood   relatie   celebritate   copilarie   filme   actor   moda   familie   teatru   vedeta   pasiune   evolutie   artist   succes   cantaret   bucuresti   artista   fotbalist   new york   prezentatoare   playboy   arta   talent   prezentator   designer   sport  

All Tags

Famous Forum

 

Ciprian Porumbescu: Disparitia Unui Mare Om

 Q:   Intreaba despre Ciprian Porumbescu: Disparitia Unui Mare Om       
Ciprian Porumbescu a mostenit o boala din familie, tuberculoza. Acesta boala a inceput sa se faca simtita inca de pe vremea cand el era student si a facut inchisoare din motive politice. Pentru o vreme, a reusit sa o tina din scurt insa pe final, boala s-a agravat iar pe data de 6 iunie 1883 a decedat in casa parintilor sai din Stupca.

Ciprian Porumbescu a murit cu o mare durere in suflet, cu tristetea dragostei sale neimplinite pentru Berta. El si-a dat sufletul in bratele surorii sale, sub ochii indurerati ai tatalui sau. Ciprian Porumbescu a murit cu marile sale iubiri in gand: Berta si vioara.

Nefericita boala, tuberculoza, l-a invins la o varsta foarte frageda, la o varsta la care ai o viata inaint e pentru a te bucura de ceea ce poti. Tatal a fost profund indurerat de moartea copilului sau si foarte greu a acceptat ca Ciprian Porumbescu nu mai este.

Tatal lui Ciprian isi ineca amarul ascultand compozitiile fiului sau si ii ajuta pe cei ce doreau sa cunoasca viata artistului. Numai asa el putea trece peste durerea provocata de moartea fiului sau drag.

De departe, din Anglia, marea si singura iubire a lui Ciprian Porumbescu, Berta, a aflat de moartea barbatului iubit si singurul lucru pe care l-a putut face a fost sa trimita o coronita de flori pentru a fi asezata pe mormant artistului.

Inima indurerata a Bertei a suferit in tacere departe de locul unde Ciprian Porumbescu a fost inmormantat, insa niciodata nu a dat uitarii puternicele sentimente pe care le simtea pentru el.


Tag-uri: mostenire, boala, politica, compozitor, iubire



Categorie: Celebritati  - ( Celebritati - Archiva)

Data Adaugarii: 29 November '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :