FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,294
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Care sunt principalele materiale de lipit

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   aparate   curent   reparatii   lemn   curatenie   murdarie   invitati   petrecere   educatie   boli   tratament   ingrijire   sfat   job   vopsea   interactiune   individ   relatii   vin   social   sapun   dorinta   dragoste   stomatolog   antilopa   imagine   bronz   pete albe   lumina   aluminiu   solutii   dinti   carpa   pamant  

All Tags

Famous Forum

 

Care sunt principalele materiale de lipit

 Q:   Intreaba despre Care sunt principalele materiale de lipit       
Care sunt principalele materiale de lipit În viaţa de zi cu zi, apare necesitatea ca două materiale să fie împreunate, un suport din material plastic să fie fixat pe perete, unele obiecte din sticlă sau porţelan sparte să fie readuse la starea lor iniţială şi multe asemenea situaţii, operaţii care nu pot fi realizate prin batere în cuie, prin strangere în şuruburi ori prin sudură, singura soluţie ră-manand lipirea cu adezivi specifici fiecărui material şi obiect supus lipirii.

Progresele obţinute în domeniul chimiei a permis realizarea unei game largi şi variate de adezivi cu caracteristici superioare, ce conferă o bună aderenţă, o bună comportare la variaţii de temperatură şi de umiditate, precum şi o aplicabilitate la multe materiale şi obiecte de lipit, în comparaţie cu adezivii clasici folosiţi în diverse domenii ale industriei.
Dintre aceste materiale de lipit, se prezintă în continuare, cei mai uzuali adezivi şi odată cu aceasta, modul cum se procedează pentru obţinerea unei lipituri reuşite.

a. Materiale polivinilice de lipit. Aceste materiale de lipit se prezintă sub forma unui lapte gros, ce se aplică pe obiectul de lipit cu ajutorul unei pensule sau a unui şpaclu. Ele sunt folosite mai mult la lucrări mici interioare şi de reparaţii, care nu sunt supuse umidităţii.
Punerea in operă a acestor materiale de lipit nu solicită nici-o pregătire specială, fiind suficient curăţirea prealabilă de praf şi alte impurităţi a obiectelor de lipit. în timpul în care se face întărirea adezivului, care este suficient de mare, circa o jumătate de oră pentru priză, există posibilitatea ca piesele ce se lipesc să fie bine potrivite şi bine stranse, fie prin presare, fie cu ajutorul şuruburilor de strangere.
Excesul de material de lipit, rezultat după lipirea obiectului, se îndepărtează cu ajutorul unei carpe umede, înainte de a se usca adezivul.

b. Materiale epoxidice de lipit. Aceste materiale de lipit sunt realizate pe bază de răşini sintetice, ele avand o foarte bună aderenţă şi o mare rezistenţă la smulgere, fapt pentru care sunt folosite la cea mai mare parte a lucrărilor la care sunt necesare lipituri. Deşi preţul de achiziţionare a materialelor de lipit epoxidice este mai ridicat, în comparaţie cu ceilalţi adezivi, acestea prezintă totuşi un interes deosebit, deoarece cu ele se pot lipi diverse materiale ca sticla, porţelanul, lemnul, metale etc., lucru ce nu este posibil de realizat cu adezivii obişnuiţi.
Materialele de lipit epoxidice au două componente, unul denumit răşină şi celălalt denumit întăritor, componente ce trebuie să fie bine amestecate în proporţiile indicate prin instrucţiuni ale unităţii producătoare. Aceste componente se prezintă sub formă transparentă sau opace, de culori diferite, iar după ce au fost bine amestecate se prezintă sub o formă de pastă, ce se aplică pe obiectul de lipit într-un strat subţire şi uniform.
întărirea adezivului epoxidic se face în cateva ore, iar pentru unele din acestea, în caleva minute, ceea ce permite un timp suficient pentru asamblarea corectă şi slrangeiea obiectelor de lipit cu şuruburi de strangere. Asamblările cu aceste materiale de lipit sunt extrem de solide şi rezistente la temperaturi mai ridicate, pană la 250°C, precum şi la umiditate excesivă.
Excesul de material de lipit, rezultat după aplicarea lui şi strangerea obiectului de lipit, se poate îndepărta înainte de a face priză, cu ajutorul unei carpe înmuiată în alcool de 90° sau în tricloretilen.

c. Cimenturi adezive. Aceste materiale de lipit sunt formate dintr-un amestec de mortar de ciment cu adezivi pe bază de acetat de polivinil sau cu adezivi pe bază de răşini sintetici, dand materialului de lipit o mai bună aderenţă şi o priză mai rapidă, în comparaţie cu mortarul clasic.
Cimenturile adezive fiind mai consistente, permit aplicarea lor planuri înclinate sau verticale, cum este necesar, de exemplu, în cazul lipirii plăciloi de faianţă. în situaţia în care cimenturile adezive au în componenţa lor răşini sintetici, ele rezistă bine la umiditate şi au o mare aderenţă pe cele mai felurite suporturi de mortare de ciment,
de ipsos etc. In schimb cimenturile adezive care au în componenţa lor adezivi polivinilici au o aderenţă bună numai în încăperi lipsite de umiditate.
Punerea in operă a cimenturilor adezive se face în mod similar cu cea a mortarului clasic, cu ajutorul mistriei, după care se uniformizează grosimea cimentului adeziv, aşa cum se face, de exemplu, la aplicarea plăcilor de faianţă.
sursa imaginii http://www.soundproofing.org/images


Tag-uri: casa, aparate, curent, reparatii, gospodarie, lemn



Categorie: Sfaturi Utile  - ( Sfaturi Utile - Archiva)

Data Adaugarii: 18 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :