FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 612
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Care sunt masurile de prevenire a defectelor instalatiilor interioare

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   aparate   reparatii   curent   lemn   curatenie   murdarie   invitati   petrecere   educatie   tratament   ingrijire   boli   job   sfat   vopsea   individ   relatii   dragoste   vin   interactiune   dorinta   sapun   social   carpa   antilopa   lumina   benzi de albire   aluminiu   bronz   importanta prezentului   dinti   solutii   imagine   stomatolog  

All Tags

Famous Forum

 

Care sunt masurile de prevenire a defectelor instalatiilor interioare

 Q:   Intreaba despre Care sunt masurile de prevenire a defectelor instalatiilor interioare       
Care sunt masurile de prevenire a defectelor instalatiilor interioare Orice bun gospodar trebuie sa stapaneasca o serie de cunoştinţe practice şi utile pentru uzul casnic gospodăresc, necesare prevenirii unor defecte şi avarii, precum şi rezolvării unor situaţii de moment, care se pot ivi în viaţa de zi cu zi a fiecărui locatar de apartament sau de gospodărie individuală. Măsurile de prevenirea defectelor şi avariilor de la instalaţiile interioare, măsuri ce trebuie să fie în atenţia permanentă a locatarilor, punandu-se un accent pe verificarea periodică şi întreţinerea curentă a acestor instalaţii, măsuri ce constituie cel mai bun mijloc de evitarea defectelor şi avariilor.

Pentru evitarea defectelor şi avariilor care se pot ivi în interiorul unui apartament sau gospodărie individuală, cea mai bună măsură de prevenire constă în verificarea la anumite intervale de timp a instalaţiei de încălzire, a instalaţiei de alimentare cu apă şi de scurgere a apei menajere, a instalaţiei electrice interioare şi a instalaţiei de alimentare cu gaze. De îndată ce se constată cea mai mică defecţiune la una din instalaţiile interioare, fără nici-o întarziere se va proceda la remedierea ei, fie cu forţele proprii, fie prin unităţile de specialitate.

La instalaţia de incălzire, în cazul existenţei unei centrale de bloc sau în cazul racordării la instalaţia de termoficare, se vor verifica în timpul verii, după golirea instalaţiei, robinetele de închidere a radiatoarelor din apartament, atat din punct de vedere funcţional, cat şi din punct de vedere al etanşeităţii.
în situaţia dotării gospodăriei cu sobe de lemne şi cărbune, se vor curăţa periodic focarele, coşurile de fum, cel puţin odată pe an, iar burlanele, in cazul cand sunt parţial arse sau sunt ruginite se vor înlocui.

la instalaţia de alimentare cu apă, se va acorda o atenţie deosebită verificării robinetelor de trecere cu ventil şi mufe, cu ajutorul cărora se poate închide apa rece şi caldă din întreaga instalaţie interioară în caz de avarie sau în cazul unei reparaţii la robinetele de la punctele de consum. Verificarea robinetelor de trecere trebuie făcută cel puţin odată pe an, pentru a se constata starea garniturilor de la ventile şi de la presetupe, starea şuruburilor de închidere şi în caz de nevoie se vor înlocui garniturile şi se vor unge cu unsoare filetul şuruburilor, pentru evitarea gripărilor.


Atenţie! Nu se va lăsa robinetul de trecere deschis complet pană la capăt. După ce s-a făcut deschiderea completă a robinetului, roata de manevră a robinetului se roteşte înapoi cu o jumătate de tură, ca să se evite blocarea şurubului de acţionare asupra ventilului, ca urmare a nefolosirii lui pe o perioadă mai mare.
în cazul în care se părăseşte domiciliul pe o durată de timp mai îndelungată, robinetele de trecere se vor închide complfet pentru a se evita orice avarie ca urmare a unei spargeri de ţevi.
La celelalte robinete de la punctele de consum se vor verifica starea garniturilor şi uzura şuruburilor de la capetele de robinet şi în caz de nevoie, se vor înlocui garniturile sau însăşi capetele de robinet, pentru a se evita picurările sau scurgerile care sunt supărătoare şi păgubitoare. Pentru ca înlocuirea capetelor de robinet să se facă într-un timp scurt se recomandă ca acestea să fie în dotare ca piesă de rezervă şi în acelaşi fel să se procedeze cu înlocuirea flotorului de la bazinul de WC şi a celorlalte garnituri.


La instalaţia de scurgere a apei menajere, periodic se vor curăţa sifoanele de la obiectele sanitare, precum şi cele de pardoseală, cu ajutorul pompei manuale cu pară de cauciuc, pentru a se asigura o scurgere rapidă a apei, iar în cazul unei înfundări mai pronunţate se va proceda la demontarea şi curăţirea sifonului şi în caz de nevoie la înlocuirea celor defecte.

In cazul infundării coloanei de scurgere a apelor uzate se va semnala mecanicul de bloc sau se va recurge la serviciile unităţii respective pentru a o desfunda, în caz contrar existand pericolul de refulare a apei murdare de la etajele superioare.
In timpul concediului sau cand se părăseşte locuinţa pe o durată de timp mai mare, nu se vor astupa cu dopurile respective scurgerile de la obiectele sanitare (chiuveta, spălătorul, lavoarul, cada de baie), deoarece se elimină posibilitatea scurgerii apei în cazul defectării robinetului.

La gospodăriile individuale este necesar ca periodic să se verifice jgheaburile şi burlanele de scurgere a apei de ploaie şi în cazul în care-se constată unele desprinderi de la îmbinări sau alte deteriorări, se va proceda fie la lipirea îmbinărilor, crăpăturilor, fie la înlocuirea parţială cu alte burlane sau jgheaburi noi de zinc. De asemenea, toamna se va proceda la curăţirea jgheaburilor pentru îndepărtarea frunzelor şi ranunilor căzute, care pot înfunda şi bloca scurgerea prin burlane a apei de ploaie sau cea rezultată din topirea zăpezii.
la instalaţia electrică interioară se cere mai multă exigenţă la aplicarea măsurilor de prevenirea defectelor şi în special cea a scurtcircuitelor..De îndată ce o priză, o fişă, un întrerupător s-a defectat sau funcţionează prost, fără nici-o întarziere se vor scoate de sub tensiune şi apoi se va încerca remedierea defectului ori se va înlocui cu alt aparat nou.

Cordoanele de alimentare de la aparatele electrocasnice, conductoarele electrice de la lămpi, lustre etc., trebuie de asemenea înlocuite de îndată ce se constată un defect de izolaţie, fie că îmbrăcămintea din plastic sau din cauciuc este uzată, fie că ea este roasă datorită frecării, aşa cum este în mod frecvent în cazul cordonului electric de la fierul electric de călcat. Dacă uzura cordonului este în apropierea unuia din capetele lui, este suficient de simplu ca să se scurteze cordonul cu această parte Uzată, să se refacă legăturile şi astfel cordonul să fie folosit în continuare.
Becurile electrice si tuburile fluorescente trebuie şterse cu regularitate, la cel puţin 15 zile, cu o carpă îmbibată în alcool denaturat,, după ce au fost scoase de sub tensiune şi demontate, pentru a se obţine o bună iluminare.

La instalaţia de gaze naturale, atenţia se va concentra, în principal, asupra funcţionării robinetului de racordare a maşinii de gătit sau a sobei de încălzit, la conducta de gaze, verificandu-se cel puţin o dată pe an, etanşeitatea lui prin badijonare cu spumă de săpun şi în cazul în care se constată o scurgere de gaze cat de mică, se va anunţa de îndată unitatea de distribuţie a gazelor, pentru remedierea defectului sau înlocuirea robinetului de racordare.

De asemenea, dacă se constată şi alte defecte la conductele de gaze, cum sunt crăpături, lipsa de etanşeitateja îmbinarea ţevilor, seva anunţa unitatea de distribuţie a gazelor pentru remediere sau înlocuirea lor cu alte conducte de gaze.
In cazul utilizării buteliei de aragaz, se vor lua măsuri asemănătoare, cu privire la etanşeitatea robinetului şi la scurgerea gazelor.

sursa imaginii http://www.bloombiz.ro


Tag-uri: casa, aparate, curent, reparatii, gospodarie, lemnCategorie: Sfaturi Utile  - ( Sfaturi Utile - Archiva)

Data Adaugarii: 18 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :