|
Articole: pag 23
A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z |Moralizarea fiintei, o sarcina a educatiei O caracteristică a omului şi umanităţii o constituie moralitatea. Moralizarea fiinţei este una dintre sarcinile educaţiei dintotdeauna. Obiectivele educaţiei morale... | Ingrediente: Mazăre verde 1,5 kg, unt 100 g, făină 50 g, ceapă 100 g, zahăr 20 g, smantană 250 g, mărar verde 1 leg, sare. Mod de preparare: Se curăţă... |
- 1 gălbenuş de ou, un varf de cuţit de miere de albine, 1 linguriţă de branză de vacă. - 1 linguriţă de miere de albine se mestecă repede cu puţină... | Mancaruri din legume conservate prin sterilizare Aceste conserve sunt apreciate intr-o gospodarie deoarece fiind gata, pregatite nu mai necesita timp pentru prelucrare si se pot servi la mese, asa cum sunt. Ele se pot consuma... |
Ingrediente 1 kg carne de miel, 4 legaturi de patrunjel, 4 legaturi marar, 2 linguri grasime, sare, piper. Mod de preparare Se spala carnea, se taie in bucati potrivit de mari... | Marinata de crap sau alte specii de peste Ingrediente: 7 kg crap sau alte feluri de peşte, 100 ml ulei, 1 morcov, 2 cepe, 1 ţelină, 50 g bulion, 100 ml oţet, 1 lingură făină, 1-2 foi dafin, boabe de... |
Maica Tereza - ingerul pamantean al dezmostenitilor Pentru crestini, Maica Tereza este o aducere aminte a faptului ca numai fiind uniti cu Hristos putem aduce roade in viata noastra cat si in slujirea celorlalti. , repeta foarte... | Ingrediente: Praz 1 kg, ulei 100 g, măsline 150 g, făină 25 g, bulion do tomate 50 g, oţet 9° 20 ml, sare. Mod de preparare: Se curăţă prazul, se taie... |
Ingrediente: Praz 1,5 kg, ceapă 300 g, ulei 175 g, bulion de tomate 50 g, măsline 200 g, oţet 9° 20 ml, piper, sare. Mod de preparare: Se curăţă prazul... | Ingrediente Pentru 6 porţii: 500 g morcovi, 500 g mazăre, 100 g unt, sare, zahăr. Mod de preparare Se taie morcovii felii, sferturi mici, sau se dau prin răzătoarea... |
În tratamentul cosmetic pe care ni-l facem singure sau la un atelier cosmetic, se include şi masca ce trebuie să fie aplicată pe obraz şi pe gat. Măştile pot fi... | Ingrediente : Carne de miel 750 g, ulei 150 g, ceapă l50 g, mazăre (conservă) 700 g, făină 30 g, roşii 300 g, verdeaţă (mărar) 2 leg, sare. Mod de preparare... |
Ingrediente: Mazăre proaspătă 1 kg, unt 50 g, zahăr tos 40 g, ulei 100 g, franzelă 300 g, lapte 300 ml, mar 2 buc, mărar verde 1 leg, sare. Mod de preparare... | Muschi de vaca umplut cu ficat Se prepara la fel ca in reteta precedenta, carnea de porc anlocuindu-se cu 300 g de ficat de porc. |
Ingrediente : Carne de miel 750 g, ulei 125 g, ceapă 150 g, făină 40 g, bulion de tomate 25 g, roşii 300 g, verdeaţă 1 leg, fasole verde 1,5 Kg, sare. Mod de... | Se folosesc aceleasi componenete si cantitati ca la reteta "Foitaj de baza"; in plus sunt necesare mere, zahar tos, zahar vanilat si scortisoara. Se aleg mere mai mici, se curata... |
Ingrediente 1 muschi de vaca, 200 g carne de porc, 200 g franzela, 2-3 cepe, 100 g untura, 1-2 oua, 1 legatura de verdeata, sare, piper, 500 g sos tomat subtire, 100 g smantana. Mod... | Minunata casa a lui Goldie Hawn In casa ei din Los Angeles, Goldie Hawn pare să fi descoperit secretul tinereţii veşnice. Actriţa, trecuta de 60 de ani, crede cu tărie că femeia este sufletul familiei... |
Se pregateste la fel ca musacaua de cartofi, folosindu-se in locul cartofilor dovlecei tineri, fara seminte. | Ingrediente 300 g carne macra de vaca, 200 g carne de porc, 150 g untura, 2-3 cepe, 1,5 kg vinete, 300 g rosii, 2-3 oua, 100 g smantana, 50 g cascaval, 1 legatura verdeata, 50 ,g... |
Ingrediente 2 kg praz, 80—100 g masline, 1,5 kg rosii pentru suc, 400 ml ulei, sare, piper. Mod de preparare Se curata prazul lasand numai partea alba, se spala si se... | Ingrediente : Macaroane 500 g, branză telemea 200 g, unt 75 g, sare. Mod de preparare : Macaroanele se rup în două ÅŸi se pun la fiert în apă clocoÂtită... |
Ingrediente 800 g cartofi, 200 g ceapă, 150 ml ulei, 10-20 ardei graşi cărnoşi (bine copţi sau chiar pîrguiţi), 500 g roşii, 2 ouă, 1 lingură de făină... | Cantitatile si procedeul de preparare sunt aceleasi ca in reteta "Marmelada de mere, de pere sau de prune". Trebuie mentionat insa ca se folosesc caise bine coapte. Daca fructele... |