|
Articole: pag 22
A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z |![]() Marele razboi antiotoman din 1418 - 1428 - fiul lui Mircea, Mihail (1418-1420), cuprindea toate stăpânirile lui Mircea inclusiv ambele părţi ale Podunaviei (Dobrogea) până la Marea cea Mare şi Cetatea... | ![]() Mijloacele anticonceptionale sunt de mai multe feluri: mecanice, chimice, biologice, chirurgicale, radiologice. Mijloacele mecanice au drept scop sa impiedice patrunderea spermatozoizilor... |
![]() Melci din coji de portocale zaharisite Cojile de portocale zaharisite se prepara dupa cum s-a mai aratat. Cand sunt gata, se taie fasii in lung, late de 2 cm. Fiecare fasie se strange in forma de melc si se inteapa transversal... | ![]() Mircea Eliade- Personalitate complexa a Literaturii Romane „Bănuiesc că trebuie să fie aici, sub această definitivă simplicitate, foarte multă artă şi o extrem de subtilă tehnică. Dar mi-e cu neputinţă... |
![]() Meryl Streep, actrita cu cele mai multe nominalizari la Oscar din toate timpurile „Indiferent de ce s-ar întampla în continuare, ceea ce am făcut pînă acum va rămane", spune inepuizabila Meryl Streep, poate cea mai bine cotată actriţă... | ![]() Masline umplute: Ingrediente: Măsline 600 g, telemea de oaie 100 g, unt 100 g, boia de ardei dulce 2 g. Mod de preparare: Măslinele se ţin mai multe ore în apă... |
![]() Macaroane cu sunca si sos tomat Se prepara la fel ca in reteta precedenta, in loc de umplutura de carne adaugandu-se 200 g sunca taiata in patratele mici si prajita putin. | ![]() Mastile naturale ne ajuta pielea Măştile de plante, fructe şi legume sunt la îndemana noastră şi hrănesc tenul. Gălbenuşul de ou, prin conţinutul lui mare de colesterol, în combinaţie... |
![]() Ingrediente: Muşchi de porc 750 g, ulei 100 g, făină 50 g, smântână 500 g, supă de oase 400 ml, ouă 3 buc, lămâie 100 g, piper, sare. Cum se prepară... | ![]() Tudor Vianu "A fost un muntean, un om al generaţiei de la 1848. A spus-o el însuşi de mai multe ori. Pentru că prin limita finală a vieţii lui s-a apropiat mai... |
![]() Machiajul persoanelor care poarta permanent ochelari Cand avem unele deficiente de vedere şi purtăm ochelari nu este oportun un machiaj violent, care apare şi mai evident reflectat prin lentilele care măresc suprafaţa ochiului. Produsele... | ![]() Masajul medical si miscarea ca factori terapeutici Masajul medical ocupă un loc de seamă în complexul mijloacelor terapeutice din staţiuni. Combinarea şi succesiunea manevrelor fundamentale de masaj (netezirea, frămantatul... |
![]() Masti pentru frumusetea mainilor noastre Se topeşte parafina solidă şi se răceşte la o temperatură suportabilă pe piele, ungandu-se cu o pensula fiecare deget şi în intreaga mană. Se înfăşoară... | ![]() Ingrediente: Mazăre verde 1,5 kg, unt 100 g, făină 50 g, ceapă 100 g, zahăr 20 g, smantană 250 g, mărar verde 1 leg, sare. Mod de preparare: Se curăţă... |
![]() Momente...regrete...trairi Suntem adolescenti, prin fiecare por, prin fiecare fir de par, prin fiecare privire simtind, exprimand cate ceva...repulsie, adesea, iubire - am vrea noi...da'... | ![]() „Feriţi-ne, zei cefeşti, ca, prinţi un dezastfj care i-ar pune în mişcare pe daci şi pe geţi, Roma să cadâfl iar eu să mai răman teafăr..."... |
![]() Mijloace de ocrotire a bolnavului mintal Ocrotind bolnavul mintal, legile R.S-R. prevăd unele măsuri ce întăresc legătura cu psihiatria, care ar trebui să ducă la o colaborare şi o înţelegere... | ![]() Ingrediente : Carne de miel 750 g, ceapă verde 500 g, mărar verde 5 leg, pătrunjel verde 5 leg, usturoi verde 3 leg, ulei 150 g, roşii 1 kg, smântână 200 g,... |
![]() Ingrediente 500 g carne macra, 100 g unt, 1-2 cepe, 50 g cascaval, 100 g untura, 1-2 oua, sare, piper, 1/2 L sos tomat. Mod de preparare Se fierb macaroanele in apa multa... | ![]() Carnea de mistret se prepara la fel ca si carnea de porc, numai ca se scoate soriciul, care nu se foloseste la gatit, iar carnea se tine cateva zile in bait. |
![]() Ingrediente : Macaroane 500 g, ficat de porc 400 g, unt 125 g, ceapă 100 g, ouă 4 buc, pesmet 25 g, caşcaval 150 g, roşii 600 g, făină 50 g, smantană 200 g... | ![]() Ingrediente 1-2 capatani de varza indesata, 500 g carne de porc, 2-3 cepe, 150 g untura, 2-3 oua, 1 lingura de bulion, cateva rosii, sare, piper, 100 g faina, 100 g pesmet, 100... |
![]() Ingrediente : Pui 1 kg, mazăre fină (conservă) 800 g, unt 150 g, ceapă 100 g, făină 50 g, bulion de tomate 50 g, roşii 400 g, mărar verde 2 leg, zahăr... | ![]() Ingrediente: Praz 1 kg, ulei 100 g, măsline 150 g, făină 25 g, bulion do tomate 50 g, oţet 9° 20 ml, sare. Mod de preparare: Se curăţă prazul, se taie... |