|
Articole: pag 27
A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z |![]() O data cu clasificarea elementelor chimice in sistemul periodic se incheie perioada de cercetari initiala de Lavoisier. Sistemul periodic a continuat sa se manifeste profund in cercetarile... | ![]() Musaca de varza alba cu costita afumata Ingrediente: Varză albă 2,5-3 kg, ouă 6 buc, ulei 250 g, bulion de tomate 75 g, supă de oase 150 ml, făină 100 g, pesmet 100 g, costiţă afumată 400 g,... |
![]() Muschi de porc impanat la frigare Ingrediente 600 g muschi de porc, 150 g slanina afumata, 1 capatana de usturoi, piper, sare, malai. Mod de preparare Muschiul de porc, de preferat mai subtire, se impaneaza... | ![]() Ingrediente 3-4 oua, 2-3 linguri de smantana groasa, 1 praf de sare, coaja de lamaie rasa, 100 g zahar pudra, 1 lingura de rom, faina cat cuprinde coca. Mod de preparare Se... |
![]() Musaca de varza alba cu carne de porc afumata II Ingrediente: Varză albă 2,5-3 kg, făină 125 g, ouă 6 buc, pesmet 100 g, ulei 200 g, carne afumată 600 g, roşii 300 g, bulion de tomate 75 g, cimbru 1 fir, piper... | ![]() Mod de preparare Peştele curăţat se taie în felii, se sărează, se piperează, se dă prin făină, ou bătut şi prin pesmet alb. Se prăjeşte... |
![]() Ingrediente Pentru 6 porţii: 1 kg gulii, 200 g ceapă, 30 g bulion de roşii, sau 500 g roşii, 100 ml ulei, 20 g zahăr, sare. Mod de preparare Se aleg gulii... | ![]() Ingrediente: Mere 2 kg, alune 50 g, stafide 50 g, orez 100 g, zahăr 100 g, lapte 250 ml, ouă 2 buc, unt 100 g, dulceaţă 100 g, sare. Mod de preparare: Merele se... |
![]() Ingrediente: Macrouri 1 kg, lapte 400 ml, făină 75 g, ulei 125 g, lămâie 100 g, piper, sare. Cum se prepară: Peştele se decongelează, se curăţă... | ![]() De multe ori, viata poate fi foarte cruda si ne poate pune in unele situatii care initial par fara scapare si chiar imposibile. La ora actuala exista in intreaga lume foarte multe mame... |
![]() Ingrediente: Făină 300 g, lapte 800 ml, ouă 3 buc, zahăr pudră 125 g, mere dulci 1 kg, zahăr vanilat 1 plic, ulei 100 g, sare, sifon. Mod de preparare: Din... | ![]() Munca noastra determina evolutia societatii Acasă, la şcoală, pe stradă, când muncim, învăţăm sau ne petrecem timpul liber, ne servim de diferite maşini (maşina cli spălat, de călcat, de... |
![]() Medalioane de salau sau de orice peste alb, stiuca sau cod Ingrediente: 400-500 g peşte, 300 g maioneză, 200 g aspic, 600 g salată â la rus şi legume pentru ornat. Mod de preparare: Se fierbe peştele, se curăţă... | ![]() Ingrediente: 40-50 stridii, 2-3 ouă, 100 g pesmet alb, sare, piper, ulei, unt. Mod de preparare: Se spală bine cochiliile, se rad, se spală din nou, apoi se opăresc... |
![]() Ingrediente: Cartofi 1 kg, ceapă 150 g, ulei 75 g. bulion de tomate 100 g, măsline 200 g, cimbru 1 fir, sare. Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte... | ![]() Ingrediente 1 kg fasole păstăi, 30 g ceapă, 100 ml ulei, 500 g roşii sau 60 g bu¬lion, caţiva căţei de usturoi, sare, piper pisat, verdeaţă,, mărar. Mod... |
![]() Ingrediente : Carne de miel 750 g, ulei 100 g, ceapă verde 4 leg, mărar verde 4 leg, pătrunjel verde 4 leg, jarhon 2 leg, făină 25 g, bulion de tomate 25 g, lămaie... | ![]() Ingrediente : Carne de pasăre 1 kg, ulei 150 g, ceapă 250 g, bulion de tomate 30 g, ardei graşi 200 g, morcovi 150 g, roşii 400 g, ciuperci 500 g, unt 50 g, verdeaţă... |
![]() Micul dictator sau cel care adora sa dea ordine Semnul cel mai evident al unui cancer social...este disparitia simtului umorului. Nici o dictatura nu accepta simtul umorului. Cititi Istoria si veti vedea. (Edward Albee) Pentru... | ![]() Muschi de vaca vanatoresc cu galuste de franzela Ingrediente 1 muschi de vaca sau 600 g carne macra, 100 g untura, 2-3 cepe, 200 g legume, 100 g slanina afumata, 1 lingura de mustar, 1 foaie de dafin, 1 lingura de faina, otet... |
![]() Ingreriente: Carne de vacă 750 g, ulei 175 g, ceapă 150 g, făină 25 g, gulii 1,5 kg, zahăr 25 g, bulion de tomate 25 g, sare. Cum se prepară: Carnea de vacă... | ![]() Ingrediente Pentru 6 porţii: 600 g ciuperci, 100 g ceapă, 500 g roşii, 100 ml ulei sau unt, sare, piper, verdeaţă. Mod de prepapare Se aleg de preferinţă... |
![]() Ingrediente Pentru 6 porţii: 500 g mazăre,boabe, 200 g ceapă, 500 g roşii, 150 ml ulei, 2 legături de mărar, sare, piper, 50 g zahăr. Mod de preparare Mazărea... | ![]() Maria Popistasu, în felul său ..underground" şi mai „junk", cum se descrie ea însăşi, chiar este o mică prinţesă capricioasă, care îşi împarte... |