FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 427
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Vergeturile

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   material   cusaturi   ac   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   tratament   femei   hidratare   sarcina   machiaj   piele   fata   ruj   creme   fat   cuplu   relatie   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Vergeturile

 Q:   Intreaba despre Vergeturile       
Vergeturile reprezintă dungi roz-vineţii sau alb-sidefate care apar din cauza fragmentării ţesutului de colagen şi a elastinei din derm, stratul mijlociu al pielii care se află imediat sub epidermă. Este considerată o cicatrice dermică.

Există însă şi o boală endocrinologică numită sindromul Cushing care determină apariţia vergeturilor roşii.

Vergeturile apar din cauza creşterii rapide, a scăderii sau a creşterii bruşte în greutate, în timpul sarcinii, la persoanele care iau tratamente prelungite de cortizon sau din cauza unor traumatisme suferite de către sportivi.

Coapsele, sânii şi abdomenul inferior sunt zonele cel mai des întâlnite unde apar vergeturile. Acestea mai pot apărea şi pe braţe atunci când muşchii braţului se dezvoltă brusc din cauza unui antrenament exagerat la sala de forţă.

Statisticile sunt destul de îngrijorătoare pentru femei, ele afirmând că 80% din femeile însărcinate prezintă vergeturi, iar 50% dintre adolescenţi sau sportivi suferă şi ei de aceste cicatrice ale pielii.

Este foarte important de ştiut faptul că vergeturile pot fi evitate printr-un regim alimentar şi de viaţă sănătos, bogat în exerciţii fizice şi alimente sănătoase, printr-o bună hidratare a organismului ce presupune consumul a 2 litri de apă pe zi. Pielea mai trebuie hidratată şi la exterior prin aplicarea de loţiuni de corp.

Fumătorii sunt predispuşi la vergeturi din cauza faptului că tutunul împiedică vascularizarea pielii.

Deşi la ora actuală tehnologia este una avansată, se pare că nu este destul de avansată pentru a elimina aceste vergeturi. Cele mai indicate sunt tratamentele de prevenire a apariţie a vergeturilor, mai ales în cazul gravidelor.

Există pe piaţă multe creme şi tratamente care promit eliminarea vergeturilor, însă până acum nicio soluţie nu a dus la dispariţia definitivă a lor.

Există unele unguente pe bază de Tretinoid care trebuie aplicate în fiecare seară. Rolul lor este acela de a creşte colagenul şi de a stimula celulele din structura pielii numite fibroplaste. După aproape două luni, crema are efecte vizibile asupra zonei afectate.

Tratamentele cu laser ajută la dispariţia parţială a vergeturilor, iar terapia fotodinamică pare să aducă cele mai semnificative modificări, crescând stratul de elastină şi tendinţa de normalizare a arhitecturii cutanate.
Sursa Imagine : helpnet.ro


Tag-uri: cicatrice dermica, dungi, fragmentare, tesut, colagen, elastina, dermCategorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 20 November '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :