FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,112
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Utilitatea si frumusetea tricotajelor

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   ac   material   cusaturi   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   femei   tratament   hidratare   sarcina   machiaj   ruj   piele   creme   fat   fata   relatie   cuplu   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Utilitatea si frumusetea tricotajelor

 Q:   Intreaba despre Utilitatea si frumusetea tricotajelor       
De caţiva ani incoace, tricotajul, atat de vechi şi totodată atat de nou, a intrat iarăşi în îmbrăcămintea modernă, aducand cu el o varietate de modele, de formule, de îmbinare coloristică, de confort. Iată de ce ni se pare firesc să constatăm că foarte multe femei doresc să-şi însuşească această activitate utilă şi plăcută, care reconfortează după efort şi care, prin fantezie, creează pe drept cuvant o modă statornică în eleganţă. Spre deosebire de ţesături, tricotajul este elastic, fluid, se întinde, se mulează şi se modelează foarte uşor.

Sunt calităţi care permit ca îmbrăcămintea tricotată să se poată purta în toate anotimpurile, constituindu-se în ţinute comode, confortabile şi suple, adaptate vieţii noastre active, practice.Dar moda tricotajului mai are şi o altă calitate şi anume: este veselă şi îşi poate foarte uşor rezerva caracterul de unicat. Pentru aceasta nu vă reţineţi să îmbrăcaţi şi pe copiii dumneavoastra în tricoturi. Lăsaţi-i să beneficieze şi ei de farmecul tricotului şi să-l aprecieze în îmbrăcăminte. In toate circumstanţele se poartă tricotul: în ţinuta de plajă, în îmbrăcămintea foarte groasă de iarnă, la rochiţele elegante sau puloverele gen sport, la ansambluri armonioase, în seturile de veste sau de şaluri, etc. decorate cu motive vesele, amuzante, în execuţii originale, în combinaţii de ţesătură cu tricot sau blană cu tricot.

Nu uitaţi tricotajele nici în realizarea trusoului celor mai mici membri ai familiei dumneavoastra, bebeluşii, cărora salopetele tricotate, căciuliţele şi botoşeii le vin de minune.

Tricotajul de mînă nici măcar nu are nevoie de ustensile şi materiale deosebite. Orice gospodină are în casă fire noi sau recuperate, fire din fibre naturale, artificiale sau în amestec cu cele naturale, în cele mai diferite culori. Un set de andrele şi croşete de diferite grosimi, puţină îndemînare şi multă fantezie şi — cel mai frumos tricot este al dumneavoastra în tricotaje deci ca material se pot folosi şi firele deşirate de la o împletitură mai veche, depăşită de modă, cu părţi uzate (exemplu la maneci, buzunare, guler sau care a rămas mică. Cu ajutorul andrelelor sau al croşetei, după exerciţiu, făcut cu multă răbdare, se pot realiza prin înlănţuirea fantezistă a firelor cele mai originale obiecte tricotate.

Păstrand linia modernă a modei, tricoturile manuale se realizează parcă în piese unicat. Fiecare are ceva mai altfel în aplicaţiile sale ornamentale, în combinaţiile de modele, în bordurile şi garniturile ori terminaţiile fantezi, după preferinţă. Alteori, originalitatea tricoturilor lucrate de mană constă în însăşi arta echilibrului culorilor pe care atat de mult o folosesc tricotezele cu îndemanarea unui adevărat artist plastic. Orice s-ar spune, în arta tricotajului fantezia şi imaginaţia nu au limite în ceea ce priveşte combinarea punctelor, modelelor, culorilor, firelor.

Prinzand gust pentru arta tricotajului fiecare fată tanără, femeie, mamă sau bunică va dori să execute lucrări mai complexe, mai dificile, mai aparte. Migala cu care trebuie să se realizeze unele detalii de finisare, de ornament, de încheiere va fi răsplătită de eleganţa tricotului realizat.

Aceste articole urmatoare sunt astfel alcătuite incat să poată fi utile atat celor care abia acum doresc să înveţe arta tricotajului, începătoarelor, ca şi femeilor care cunosc tehnica tricotului de mană.

sursa imaginii http://www.loopknitting.com/imgs/pho_classes.jpg


Tag-uri: andrele, ata, haineCategorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 18 January '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :