FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 876
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Trucuri pentru tricotatul reusit

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   ac   material   cusaturi   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   femei   tratament   hidratare   sarcina   machiaj   ruj   piele   creme   fat   fata   relatie   cuplu   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Trucuri pentru tricotatul reusit

 Q:   Intreaba despre Trucuri pentru tricotatul reusit       
EÅŸantionul.

Este foarte important, ajută la calcularea numărului de ochiuri şi randuri necesare pentru mărimea obiectului de tricotat. Permite să se compare, să se urmărească, să se inţeleagă fără probleme explicaţiile date, asigurind totodată reuşita modelului pentru talia aleasă. De asemenea, dă posibilitatea să se verifice dacă ceea ce se tricotează sau se croşetează este conform eşantionului dat la începutul unei explicaţii de tricotat sau croşetat.

Dacă eÅŸantionul pe care îl încercaÅ£i iese mai mic decat mărimea dată într-o explicaÅ£ie aceasta dovedeÅŸte fie o lucrătură stransă, fie un fir mai subÅ£ire decat cel din explicaÅ£ie. In acest caz se face alt e Ÿantion, folosind andrele mai groase ÅŸi mai multe ochiuri. Dacă eÅŸantionul este mai mare se face altul folosind andrele mai fine, pe grosimea firului.

Pentru a stabili numărul ochiurilor necesare pentru tricotul respectiv se tricotează un eşantion de 10 x 10 cm. Se numără ochiurile şi randurile iar rezultatul se împarte la 10. Cifra aflată reprezintă ochiurile de pe un centimetru. Aceasta se înmulţeşte apoi cu numărul centimetrilor necesari pentru a realiza tricotul.

Tiparul se construieşte pe hîrtie groasă, folosind linii ajutătoare.


Călcatul.

După ce s-au tricotat toate părţile componente ale obiectului (spate, faţă, mlneci) se întind pe tipare, cu faţa în jos, şi se prind în ace cu gămălie. Dacă sunt butoniere, buzunare, fentă pentru fermoar, acestea se însăilează înainte de a se aşeza pe tipare. Deasupra se aşază o clrpă udă foarte bine stoarsă şi se lasă pană a doua zi să se usuce — sau se usucă cu fierul de călcat fără a se presa împletitura.

Montatul.

Bucăţile călcate se unesc, prinzandu-le întai în ace cu gămălie şi apoi însăilandu-le, începand cu cusătura manecilor. Se unesc apoi partea din spate cu partea din faţă pe linia subraţului şi a umărului (la care partea din spate se susţine puţin), se îmbracă pentru probă. Se prind manecile şi gulerul. Eventualele corectări apar necesare numai dacă măsurile nu au fost luate exact şi nu s-a făcut un tipar corect. Cusăturile se execută la maşină cu aţă la culoare sau mai bine cu mana, folosind un fir cu care s-a împletit, fără a strange prea tare. Fenta cu butoniere şi nasturi se dublează dedesubt cu o bentiţă, în culoare, din panglică sau şiret, pentru a nu se întinde. Aceeaşi bentiţă îngustă se coase şi la linia de umăr care are tendinţa de a se întinde.

sursa imaginii http://www.fibrecrafts.com/resource/projects/project_knitting_mawata/knitting_experiment.jpg


Tag-uri: andrele, ata, haine, croseta



Categorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 18 January '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :