FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,802
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole

Intrebari despre Sfaturi pentru intretinera hainelor din lana si a tesaturilor

- Am bagat la masina automata un paltonas copil din lana si l-am sc by Deica Gabriela-Luminita

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   aparate   reparatii   curent   lemn   curatenie   murdarie   invitati   petrecere   educatie   tratament   ingrijire   boli   job   sfat   vopsea   individ   relatii   dragoste   vin   interactiune   dorinta   sapun   social   carpa   antilopa   lumina   benzi de albire   aluminiu   bronz   importanta prezentului   dinti   solutii   imagine   stomatolog  

All Tags

Famous Forum

 

Sfaturi pentru intretinera hainelor din lana si a tesaturilor

 Q:        
Sfaturi pentru intretinera hainelor din lana si a tesaturilor Hainele din lana sunt foarte confortabile si utile, mai ales in sezonul rece. insa ele sunt destul de pretentioase atunci cand vine vorba de intretinerea si ingrijirea lor.
De reţinut că firele de lană se degradează în contact cu apa fierbinte, cu sodă şi substanţe alcaline. Pentru aceasta trebuie ca :

— apa cu care se spală să fie călduţă şi să-şi menţină aceeaşi temperatură chiar şi la limpezit;

— să se folosească fulgi de săpun sau săpun de calitate, care să facă mult clăbuc ;

— spălarea să se efectueze prin presare ;

— apa în care se spală se va schimba pană rămane curată, iar limpezirea se va face cu apă, la aceeaşi temperatură. Foarte bună este apa de ploaie. Tot aşa de bine se spală şi cu apa în care se opăreşte fasolea uscată (prima apă). După spălarea în apa de fasole se limpezeşte apoi foarte bine în două ape călduţe.

Obiectele tricotate, după spălare şi limpezire, nu se vor usca pe franghie, deoarece se pot deforma. Ele se aşează pe plan orizontal, peste o pătură pe care se întinde un cearşaf sau un prosop pluşat, care să absoarbă toată apa. Un alt prosop se aşează deasupra pentru a absorbi mai repede apa, grăbind uscarea. După 4-5 ore se ridică prosopul aplicat deasupra.

Un varf de cuţit de sare de bucătărie şi o lingură de oţet introduse în apă înainte de a spăla puloverele de lană colorată previn decolorarea lor - oţetul se adaugă şi în apa de limpezit.
Impletiturile din lană sau în amestec se calcă puţin umede pe dos.

Ţesaturile şi lenjeria din fire sintetice şi cu fire elastice

Aceste articole de îmbrăcăminte se curăţă şi se spală uşor cu săpun şi apă călduţă pană la 40-45°C şi nu se usucă la temperatură prea mare. Apa fierbinte le şifonează şi nu-şi mai revin. Se spală în multă apă, fără a se folosi prea mult detergent şi nici nu se expun prea mult la soare.
Obiectele de lenjerie îngălbenite, datorită grăsimii pielii, se vor spăla într-o soluţie alcalină şi vor fi limpezite în multe ape.

Se calcă cu fierul călduţ sau chiar deloc .

Obiectele cu fire elastice sau părţi din elastic ca centuri, costume de baie etc. se spală des, deoarece grăsimea pielii atacă elasticul; nu se fierb şi nici nu se curăţă chimic.

sursa imaginii freeschoolclipart.com


Tag-uri: sapun, apa, fibreCategorie: Sfaturi Utile  - ( Sfaturi Utile - Archiva)

Data Adaugarii: 03 November '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :