Statistics:
Visits: 926 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Ridurile
Q: | Intreaba despre Ridurile |
Ridurile sau zbiroiturile se datoresc, în general, faptului că pielea îşi pierde cu timpul elasticitatea şi o dată cu aceasta, netezimea ei normală.
Ele apar de obicei într-o anumită ordine şi anume, mai întii ridurile verticale şi orizontale ale frunţii, iar mai târziu apar ridurile de la ochi, denumite "laba gaştei". Cu timpul încep să se contureze, de o parte şi de alta a gurii, două cute care pornesc de la nas şi se prelungesc pană la colţurile gurii. La o vârstă mai înaintată se formează riduri mici verticale deasupra buzei superioare. In acelaşi timp încep să se încreţească şi pleoapele.
Ridurile nu sunt însă neapărat apanajul bătraneţii. Apariţia lor este pro vocată deseori şi de alţi factori de care trebuie să ţinem seamă pentru a le putea preintampina.
în cele ce urmează vota expune, pe scurt, câteva dintre cauzele mai importante care contribuie la apariţia ridurilor :
- Influenţa dăunătoare a intemperiilor (vant, frig, căldură, umiditate, variaţii de temperatură) asupra ţesuturilor o constatăm dacă privim pielea obrazului unei persoane mai în vârstă în comparaţie cu corpul aceleiaşi persoane. Diferenţa dintre părţile acoperite de îmbrăcăminte şi cele expuse factorilor atmosferici este izbitoare.
Iată de ee prima condiţie pentru menţinerea obrazului într-o stare de sănătate perfectă este protejarea lui împotriva acţiunii dăunătoare a acestor factori.
Nu trebuie neglijat aici faptul că practicarea sporturilor în aer liber, fără a lua măsuri de protejarea tenului împotriva agenţilor atmosferici, duce la formarea ridurilor chiar pe o piele tanără.
- încordarea inutilă, repetată, a musculaturii feţei duce cu timpul la formarea ridurilor. Acest lucru se explică prin aceea că orice contracţie a muşchilor feţei, denumiţi "muşchii pieloşi", este însoţită de mişcarea pielii care îi acoperă. Părţile care se ridează în primul rând sunt cele din regiunea ochilor, a gurii, nasului, frunţii şi bărbiei, tocmai pentru faptul că muşchii respectivi sunt mai mult solicitaţi.
Unele stări sufleteşti depresive ca tristeţea, supărarea ele, dacă se repetă frecvent, favorizează apariţia pe faţă a unor cute adînci, care, de cele mai multe ori, nu mai pot fi înlăturate, în timp ce altele ca starea de veselie, buna dispoziţie nu au în general un asemenea efect.
Explicaţia acestei deosebiri constă în aceea că în timpul rasului acţionează numai 13 muşchi, spre deosebire de stările sufleteşti depresive când acţionează circa 60 de muşchi. De asemenea, rasul spontan activează circulaţia sângelui, contribuind la o mai bună hrănire a pielii.
Unele persoane nu pot să susţină o conversaţie fără să încreţească fruntea, să se încrunte, să clipească nervos etc. Toate aceste deprinderi dăunează pielii, datorită cauzelor pe care le-am arătat mai sus. De aceea este necesar să ne controlăm şi să ne dezbărăm de asemenea obiceiuri.
- Expunerea neraţională la soare face ca pielea să se deshidrateze, să se usuce, să se cojească, devenind aspră şi lipsită de supleţe, ceea ce favorizează de asemenea apariţia ridurilor.
Helioterapia prezintă avantaje numai în cazul când este făcută raţional, în mod treptat, fără a depăşi un anumit timp de expunere, începand cu 10 minute şi ajungand pană la maximum 2 ore. Din păcate, multe persoane, în dorinţa de a se bronza rapid, uită toate aceste recomandări şi îşi expun obrazul la soare toată ziua, fără pauze.
- Lumina prea puternică face ca ochii să se strîngă ceea ce duce cu timpul la formarea unor cute cunoscute sub denumirea de "laba giştei". Prevenirea lor se realizează destul de uşor, dacă ne obişnuim să purtăm ochelari de soare cu lentile de bună calitate.
Din acelaşi motiv, persoanele mioape sau presbite nu trebuie să neglijeze să poarte ochelari de vedere potrivit prescripţiei medicale.
- Cititul la lumină slabă cu în condiţii necorespunzătoare poate provoca de asemenea apariţia ridurilor de la ochi. De aceea vom căuta, pe cât posibil, ca în timpul orelor de muncă la birou sau acasă, să primim pe masa de lucru o lumină cât mai potrivită. Cel mai bine este ca sursa de lumină să fie aşezată în aşa fel încât să lumineze locul de muncă din partea stangă.
- Ridurile pot apărea şi în urma unei slăbiri anormale. Persoanele care vor să slăbească, mai ales dacă au depăşit o anumită vârstă, nu trebuie să uite că prin slăbire îndepărtează suportul de grăsime necesar pielii pentru menţinerea netezimii ei.
Dacă totuşi, din anumite motive, suntem forţaţi să ne micşorăm greutatea, aceasta o vom face în mod treptat, sub control medical.
- Lipsa dinţilor face ca muşchii obrajilor să se lase, ceea ce îmbătrîneşte figura.
Pentru acest considerent şi pentru altele de ordin general (tulburări în funcţionarea tubului digestiv) se impune completarea danturii şi, dacă este cazul, purtarea unor proteze.
- Ridurile pot apărea de timpuriu la persoaneh nervoase, la cele ale căror glande cu secreţie internă ni funcţionează normal sau la cele care prezintă tulburăr ale aparatului digestiv.
In toate aceste cazuri este necesar să ne adresăm medicului specialist. Inlăturând, printr-un tratament adecvat, cauza care provoacă asemenea tulburări vom reuşi să remediem in total sau in parte şi consecinţele ei.
- Consumul exagerat de băuturi alcoolice, cafea, tutun influenţează într-o oarecare măsură apariţia timpurie a ridurilor.
Nerespeclarea orelor absolut necesare pentru odihnă, excesele de tot felul şi in general o viaţă dezordonată contribuie în mare măsură la formarea ridurilor. Mai întâi apar cearcănele, urmate de apariţia unor riduri fine pe pleoape, care dau figurii un aspect obosit, iar cu timpul în regiunea din jurul ochilor apar cute, la început superficiale, apoi din ce în ce mai adinci.
- Una dintre cauzele cele mai frecvente care duce la apariţia ridurilor este lipsa de îngrijire sau o îngrijire prost înţeleasă a tenului.
Persoanele cu lenul uscat se ridează de timpuriu, din pricina lipsei stratului proiector de sebum.
Folosirea pe un ten uscat a preparatelor cosmetice destinate îngrijirii tenului gras duce implicit la formarea ridurilor. De aceea, dacă avem tenul uscat, vom evita să folosim pentru îngrijirea lui săpunul, apa caldă, soluţiile alcoolice, soluţiile aslringenle, glicerina, loţiunile degresante etc.
Glicerina concentrată şi produsele puternic degresante vor fi evitate şi în cazul unui ten gras, deoarece prima absoarbe apa din ţesuturi, iar abuzul de degresante îndepărtează prea drastic stratul de grăsime de pe piele, supunând glandele sebacee la o activitate sporită.
Multe persoane păcătuiesc prin faptul că, în dorinţa de a-şi albi obrazul sau de a îndepărta pistruii sau petele, obişnuiesc să folosească creme care conţin săruri de bismut sau de mercur.
Utilizarea unor asemenea creme trebuie făcută sub controlul medicului sau al cosmeticienei, deoarece, după o perioadă mai îndelungată, pielea se usucă, se ofileşte şi se ridează. Alternativ se vor aplica creme hrănitoare.
- Abuzul de fard, pudră, în special pe un obraz uscat, duce de asemenea la formarea ridurilor, deoarece accentuează gradul de uscăciune a pielii.
In concluzie rezultă că nu trebuie să lăsăm ca ridurile să-şi facă apariţia, ci este necesar să luăm o serie de măsuri cu caracter preventiv.
Astfel vom evita abuzurile de care am amintit mai sus ÅŸi vom alege preparatele cosmetice care se potrivesc cel mai bine naturii tenului nostru.
O atenţie deosebită trebuie acordată tenului uscat, pentru îngrijirea căruia vom folosi creme hrănitoare cu vitamine, lecitină, colesterol, stimulatori biologici etc.
Pentru a ne da seama de importanţa utilizării cremelor hrănitoare pentru o piele uscată este suficient să comparăm obrazul unei femei la 30 de ani, care se îngrijeşte, cu al unei femei de aceeaşi vârstă, care mi foloseşte nici un preparat. Contrastul va fi izbitor.
Pentru a înlesni pătrunderea cremelor în piele, acestea se menţin pe faţă timp de câteva ore şi se masează uşor pielea. înainte de culcare vom şterge crema ; numai în cazul unui ten excesiv de uscat, crema va putea fi menţinută pe faţă şi în cursul nopţii.
Porţiunea din jurul ochilor, indiferent de natura tenului, va rămîne unsă şi în cursul nopţii.
In tratamentul preventiv şi curativ al ridurilor, în afară de preparatele cosmetice folosite pentru protejarea, hrănirea şi tonifierea muşchilor, este necesar ca începand de la vârsta de 30 de ani, să recurgem la (serie de tratamente cosmetice speciale, ca masajele manuale efectuate de persoana însăşi sau de specialistă masajele electrice, măştile de parafină etc.
Măsurile destinate prevenirii formării ridurilor trebuie aplicate şi pe gat, deoarece acesta se ridează de timpuriu.
Pe langă metodele de îngrijire a tenului este necesar ca întregul organism să fie menţinut într-o stare de perfectă sănătate, prin sport, gimnastică, plimbări în aer liber, regim alimentar, respectarea odihnei etc.
Ele apar de obicei într-o anumită ordine şi anume, mai întii ridurile verticale şi orizontale ale frunţii, iar mai târziu apar ridurile de la ochi, denumite "laba gaştei". Cu timpul încep să se contureze, de o parte şi de alta a gurii, două cute care pornesc de la nas şi se prelungesc pană la colţurile gurii. La o vârstă mai înaintată se formează riduri mici verticale deasupra buzei superioare. In acelaşi timp încep să se încreţească şi pleoapele.
Ridurile nu sunt însă neapărat apanajul bătraneţii. Apariţia lor este pro vocată deseori şi de alţi factori de care trebuie să ţinem seamă pentru a le putea preintampina.
în cele ce urmează vota expune, pe scurt, câteva dintre cauzele mai importante care contribuie la apariţia ridurilor :
- Influenţa dăunătoare a intemperiilor (vant, frig, căldură, umiditate, variaţii de temperatură) asupra ţesuturilor o constatăm dacă privim pielea obrazului unei persoane mai în vârstă în comparaţie cu corpul aceleiaşi persoane. Diferenţa dintre părţile acoperite de îmbrăcăminte şi cele expuse factorilor atmosferici este izbitoare.
Iată de ee prima condiţie pentru menţinerea obrazului într-o stare de sănătate perfectă este protejarea lui împotriva acţiunii dăunătoare a acestor factori.
Nu trebuie neglijat aici faptul că practicarea sporturilor în aer liber, fără a lua măsuri de protejarea tenului împotriva agenţilor atmosferici, duce la formarea ridurilor chiar pe o piele tanără.
- încordarea inutilă, repetată, a musculaturii feţei duce cu timpul la formarea ridurilor. Acest lucru se explică prin aceea că orice contracţie a muşchilor feţei, denumiţi "muşchii pieloşi", este însoţită de mişcarea pielii care îi acoperă. Părţile care se ridează în primul rând sunt cele din regiunea ochilor, a gurii, nasului, frunţii şi bărbiei, tocmai pentru faptul că muşchii respectivi sunt mai mult solicitaţi.
Unele stări sufleteşti depresive ca tristeţea, supărarea ele, dacă se repetă frecvent, favorizează apariţia pe faţă a unor cute adînci, care, de cele mai multe ori, nu mai pot fi înlăturate, în timp ce altele ca starea de veselie, buna dispoziţie nu au în general un asemenea efect.
Explicaţia acestei deosebiri constă în aceea că în timpul rasului acţionează numai 13 muşchi, spre deosebire de stările sufleteşti depresive când acţionează circa 60 de muşchi. De asemenea, rasul spontan activează circulaţia sângelui, contribuind la o mai bună hrănire a pielii.
Unele persoane nu pot să susţină o conversaţie fără să încreţească fruntea, să se încrunte, să clipească nervos etc. Toate aceste deprinderi dăunează pielii, datorită cauzelor pe care le-am arătat mai sus. De aceea este necesar să ne controlăm şi să ne dezbărăm de asemenea obiceiuri.
- Expunerea neraţională la soare face ca pielea să se deshidrateze, să se usuce, să se cojească, devenind aspră şi lipsită de supleţe, ceea ce favorizează de asemenea apariţia ridurilor.
Helioterapia prezintă avantaje numai în cazul când este făcută raţional, în mod treptat, fără a depăşi un anumit timp de expunere, începand cu 10 minute şi ajungand pană la maximum 2 ore. Din păcate, multe persoane, în dorinţa de a se bronza rapid, uită toate aceste recomandări şi îşi expun obrazul la soare toată ziua, fără pauze.
- Lumina prea puternică face ca ochii să se strîngă ceea ce duce cu timpul la formarea unor cute cunoscute sub denumirea de "laba giştei". Prevenirea lor se realizează destul de uşor, dacă ne obişnuim să purtăm ochelari de soare cu lentile de bună calitate.
Din acelaşi motiv, persoanele mioape sau presbite nu trebuie să neglijeze să poarte ochelari de vedere potrivit prescripţiei medicale.
- Cititul la lumină slabă cu în condiţii necorespunzătoare poate provoca de asemenea apariţia ridurilor de la ochi. De aceea vom căuta, pe cât posibil, ca în timpul orelor de muncă la birou sau acasă, să primim pe masa de lucru o lumină cât mai potrivită. Cel mai bine este ca sursa de lumină să fie aşezată în aşa fel încât să lumineze locul de muncă din partea stangă.
- Ridurile pot apărea şi în urma unei slăbiri anormale. Persoanele care vor să slăbească, mai ales dacă au depăşit o anumită vârstă, nu trebuie să uite că prin slăbire îndepărtează suportul de grăsime necesar pielii pentru menţinerea netezimii ei.
Dacă totuşi, din anumite motive, suntem forţaţi să ne micşorăm greutatea, aceasta o vom face în mod treptat, sub control medical.
- Lipsa dinţilor face ca muşchii obrajilor să se lase, ceea ce îmbătrîneşte figura.
Pentru acest considerent şi pentru altele de ordin general (tulburări în funcţionarea tubului digestiv) se impune completarea danturii şi, dacă este cazul, purtarea unor proteze.
- Ridurile pot apărea de timpuriu la persoaneh nervoase, la cele ale căror glande cu secreţie internă ni funcţionează normal sau la cele care prezintă tulburăr ale aparatului digestiv.
In toate aceste cazuri este necesar să ne adresăm medicului specialist. Inlăturând, printr-un tratament adecvat, cauza care provoacă asemenea tulburări vom reuşi să remediem in total sau in parte şi consecinţele ei.
- Consumul exagerat de băuturi alcoolice, cafea, tutun influenţează într-o oarecare măsură apariţia timpurie a ridurilor.
Nerespeclarea orelor absolut necesare pentru odihnă, excesele de tot felul şi in general o viaţă dezordonată contribuie în mare măsură la formarea ridurilor. Mai întâi apar cearcănele, urmate de apariţia unor riduri fine pe pleoape, care dau figurii un aspect obosit, iar cu timpul în regiunea din jurul ochilor apar cute, la început superficiale, apoi din ce în ce mai adinci.
- Una dintre cauzele cele mai frecvente care duce la apariţia ridurilor este lipsa de îngrijire sau o îngrijire prost înţeleasă a tenului.
Persoanele cu lenul uscat se ridează de timpuriu, din pricina lipsei stratului proiector de sebum.
Folosirea pe un ten uscat a preparatelor cosmetice destinate îngrijirii tenului gras duce implicit la formarea ridurilor. De aceea, dacă avem tenul uscat, vom evita să folosim pentru îngrijirea lui săpunul, apa caldă, soluţiile alcoolice, soluţiile aslringenle, glicerina, loţiunile degresante etc.
Glicerina concentrată şi produsele puternic degresante vor fi evitate şi în cazul unui ten gras, deoarece prima absoarbe apa din ţesuturi, iar abuzul de degresante îndepărtează prea drastic stratul de grăsime de pe piele, supunând glandele sebacee la o activitate sporită.
Multe persoane păcătuiesc prin faptul că, în dorinţa de a-şi albi obrazul sau de a îndepărta pistruii sau petele, obişnuiesc să folosească creme care conţin săruri de bismut sau de mercur.
Utilizarea unor asemenea creme trebuie făcută sub controlul medicului sau al cosmeticienei, deoarece, după o perioadă mai îndelungată, pielea se usucă, se ofileşte şi se ridează. Alternativ se vor aplica creme hrănitoare.
- Abuzul de fard, pudră, în special pe un obraz uscat, duce de asemenea la formarea ridurilor, deoarece accentuează gradul de uscăciune a pielii.
In concluzie rezultă că nu trebuie să lăsăm ca ridurile să-şi facă apariţia, ci este necesar să luăm o serie de măsuri cu caracter preventiv.
Astfel vom evita abuzurile de care am amintit mai sus ÅŸi vom alege preparatele cosmetice care se potrivesc cel mai bine naturii tenului nostru.
O atenţie deosebită trebuie acordată tenului uscat, pentru îngrijirea căruia vom folosi creme hrănitoare cu vitamine, lecitină, colesterol, stimulatori biologici etc.
Pentru a ne da seama de importanţa utilizării cremelor hrănitoare pentru o piele uscată este suficient să comparăm obrazul unei femei la 30 de ani, care se îngrijeşte, cu al unei femei de aceeaşi vârstă, care mi foloseşte nici un preparat. Contrastul va fi izbitor.
Pentru a înlesni pătrunderea cremelor în piele, acestea se menţin pe faţă timp de câteva ore şi se masează uşor pielea. înainte de culcare vom şterge crema ; numai în cazul unui ten excesiv de uscat, crema va putea fi menţinută pe faţă şi în cursul nopţii.
Porţiunea din jurul ochilor, indiferent de natura tenului, va rămîne unsă şi în cursul nopţii.
In tratamentul preventiv şi curativ al ridurilor, în afară de preparatele cosmetice folosite pentru protejarea, hrănirea şi tonifierea muşchilor, este necesar ca începand de la vârsta de 30 de ani, să recurgem la (serie de tratamente cosmetice speciale, ca masajele manuale efectuate de persoana însăşi sau de specialistă masajele electrice, măştile de parafină etc.
Măsurile destinate prevenirii formării ridurilor trebuie aplicate şi pe gat, deoarece acesta se ridează de timpuriu.
Pe langă metodele de îngrijire a tenului este necesar ca întregul organism să fie menţinut într-o stare de perfectă sănătate, prin sport, gimnastică, plimbări în aer liber, regim alimentar, respectarea odihnei etc.
- Cum se poate coase la masina o lenjerie de pat (11002 visits)
- Cum trebuie sa curatam covoarele si perdelele (4577 visits)
- Cum sa tricotam in relief un pulover cu gluga pentru copilul nostru (4134 visits)
- Cum se pot coase la masina draperiile (3610 visits)
- Cum se pot coase la masina huse pentru scaune, fotolii si canapele (3282 visits)
- Cum sa crosetam primii botosei a bebelusului (3174 visits)
- Cum sa crosetam un pulovar, caciula si sosete cu torsade copilului nostru (3062 visits)
- Cum se executa la masina de cusut tivul (2871 visits)
- Cum se coase butoniera simpla (2852 visits)
- Arta Seductiei : Cum il faci sa-si piarda capul? (2698 visits)
- Bolile aparatului genital la femeie (2691 visits)
- Cum se pot coase la masina perdelele (2597 visits)
- Cum se executa la masina de cusut cusatura frantuzeasca (2453 visits)
- Care sunt materialele si ustensilele e care avem nevoie pentru a croseta si tricota (2286 visits)
- Cum sa tricotam in relief o fusta in clini pentru copilul nostru (2214 visits)
- Seductia absoluta a blondelor
- Aquagym
- Cum sa fim bune camarade de calatorie
- Celulita
- Elementele definitorii ale universului Chanel
- Sfaturi pentru a avea mainile si unghiile sanatoase si ingrijite
- Corectarea buzelor cu ajutorul machiajului
- Principalele secrete ale tricotatului
- Care sunt materialele si ustensilele e care avem nevoie pentru a croseta si tricota
- Utilitatea si frumusetea tricotajelor
- Avene
- Notiuni generale despre impletituri cu andrelele
- Exercitii pentru supletea incheieturilor
Categorie: Lumea Femeilor - ( Lumea Femeilor - Archiva)
Data Adaugarii: 11 July '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :