FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 893
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Papusile. Sunt ele inofensive?

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   ac   material   cusaturi   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   femei   tratament   hidratare   sarcina   machiaj   ruj   piele   creme   fat   fata   relatie   cuplu   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Papusile. Sunt ele inofensive?

 Q:   Intreaba despre Papusile. Sunt ele inofensive?       
Păpuşile există de pe vremea faraonilor. Acetea erau confecţionate din lemn de către egipteni, din hârtie de către polonezi, din porţelan de către nemţi, şi din piele de focp de către eschimoşi. În vechime, aceste păpuşi erau obiecte de cult şi erau folosite la ritualuri magice. De exemplu, egiptenii le îngropau cu speranţa că acestea vor servi în viaţa de apoi a celor decedaţi. În India se împungeau cu ace, cu speranţa că îi vor dăuna duşmanului celui care poseda păpuşa – această practică se numea VooDoo. Chiar şi în prezent, în triburile din Africa, femeile le folosesc la ritualuri cu ajutorul cărora speră să poată avea un copil. Iar în Siria există o altă tradiţie – fetele ce ajugn la vârsta de măritat, îşi aşează păpuşile la geam uri, pentru a-i anunţa pe băieţi de intenţiile lor.

Păpuşile sunt extrem de bune în joaca copiilor. Când aceştia se joacă, se pot dezvolta în mod armonios din punct de veere psihic. Primele păpuşi folosite în acest scop au apărut la începutul secolului al XVII-lea, în japonia. Abia prin secolul al XIX-lea s-a înţeles importanţa lor şi industria de păpuşi a crescut. În jurul anului 1825, au apărut păpuşile vorbitoare. Ele au fost create de germani şi puteau spune „mama” şi „tata”. După o vreme, francezii au inventat păpuşa ce mânca, iar după încă o perioadă, au apărut şi accesoriile, haine, piepteni, mobilă, etc. În anul 1959 s-a fabricat pentru prima oară păpuşa Barbie, cea mai celebră marcă de păpuşi din lume, ce a fost vândută în peste 1 miliard de exemplare.

Lucrul la care nu se gândesc părinţii când cumpără celor mici câte o păpuşă, este efectul pe care îl au acestea asupra psihicului copiilor. De exemplu, unii specialişti consideră că păpuşile cu o garderobă vastă le pot influenţa pe fetiţe să fie mai interesate de aspectul exterior, decât de personalitate; sau corpul păpuşilor, deoarece este mereu sub formă de siluetă, le poate influenţa pe fetiţe să îşi dorească un corp asemănător. Cât despre tipul hainelor pe care acestea le poartă, ele sunt provocatoare şi nepotrivite pentru a fi dorite în garderoba unei fetiţe de 8 ani (de exemplu).

Părinţii trebuie să înţeleagă că păpuşile nu sunt doar simple jucării. Acestea devin prietenul, confidentul şi partenerul de joacă al copiilor lor. Le influenţează caracterul într-una dintre cele mai vulnerabile perioade din viaţa lor – copilăria. Iar asemenea industriei de tutun, cei care fabrică păpuşi, nu îşi asumă responsabilitatea pentru daunele psihice care pot fi provocate gândirii copiilor.
sursa imaginii : freedigitalphotos.net

Articol scris de Lavinia Cavaşi, pentru FamousWhy.ro


Tag-uri: papusi, faraoni, lemn, hartie, panza, portelan, piele



Categorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 27 August '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :