FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,178
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre O lista de citate despre frumusete

Tag-uri Populare


filozofie   educatie   viata   dragoste   poezie   religie   timp   evolutie   istorie   fericire   suflet   sentiment   victorie   proverbe   egalitate   libertate   proprietete   rousseau   supunere   democratie   cuvinte   invataturi   minune   adolescenta   citate   atitudine   etape   lege   moral   destin   idealuri   echilibru   adolescent   antichitate   personalitati   frumusete  

All Tags

Famous Forum

 

O lista de citate despre frumusete

 Q:   Intreaba despre O lista de citate despre frumusete       
O lista de citate despre frumusete multumirea pe care ne-o produce frumosul. Este o multumire sui-generis, care se deosebeste de multumirea produsa de celelalte valori. . .

- In cazul adevarului avem multumirea de a-l fi descoperit, in cazul binelui avem multumirea de a-l fi infaptuit, fiind insa indemnati in ambele cazuri de a trece dincolo de ceea ce s-a descoperit sau realizat, in timp ce frumosul este o prezenta, oferindu-ne multumirea lucrului implinit, inchegat ca intreg, care nu se vizeaza decit pe el insusi, care ne retine, ne impaca, ne invita sa-l contemplam cu persistenta.

- Frumosul este una din modalitatile existentiale ale omului si, ca atare, alaturi de adevar si bine, conditia inaltarii si perfectionarii sale... El constituie una din trasaturile fundamentale ale intregii existente, si omul a tins spr e sesizarea lui inainte de a-i fi dat expresie mai cristalizata in arta. (L. Busu)

- Nici un argument nu poate sta mai presus de frumusete. (M. Sadoveanu)
- Cind frumusetea moare, se-ntoarce negrul haos. (W. Shakespeare)

- Frumusetea este o scrisoare de recomandatie deschisa, care ne cistiga inimile de mai inainte. (A. Schopenhauer)

- Un lucru nu este frumos pentru ca-l iubim, ci il iubim tocmai pentru ca este frumos si bun. (Toma de Aquino)

- Orice este frumos are si valoare morala, intr-o acceptiune mai larga a termenului. Poate nu serveste eticii sociale, dar creeaza ethos. Frumosul purifica, descatuseaza, chiar si atunci cind este un strigat de disperare. ll exprima ori pe om, ori divinitatea. (K. Tsatsos)

- Frumosul este splendoarea realului.. . Solidaritatea lui cu realitatea este aceea a atributului fata de substanta. Dupa cum nu putem deosebi substanta de formele ei atributive, tot astfel nu e cu putinta de a inregistra frumusetea despartita de realitatea care o sustine. (T. Vianu)

- Frumosul are tot atitea intelesuri cite stari de spirit are omul. Frumosul este simbolul simbolurilor. Frumosul dezvaluie totul deoarece nu exprima nimic. Cind ni se infatiseaza pe sine, ne arata intreaga flacara a lumii. (O. Wilde)


Tag-uri: frumusete, scrisoare, inima, multumireCategorie: Filozofie  - ( Filozofie - Archiva)

Data Adaugarii: 20 June '12


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :