FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 654
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Despre Theodor Aman

Tag-uri Populare


cariera   actrita   istorie   antichitate   televiziune   model   muzica   personalitati   cantareata   viata   hollywood   relatie   celebritate   copilarie   filme   actor   moda   familie   teatru   vedeta   pasiune   evolutie   artist   succes   cantaret   bucuresti   artista   fotbalist   new york   prezentatoare   playboy   arta   talent   prezentator   designer   sport  

All Tags

Famous Forum

 

Despre Theodor Aman

 Q:   Intreaba despre Despre Theodor Aman       
Theodor Aman, "cel daruit de Dumnezeu" a studiat la Scoala Centrala din Craiova dupa care la Colegiul Sf. Sava din Bucuresti dupa care a urmat cursuri de pictura la Paris. Acolo a studiat pictura cu Martin Drolling si Fr. Picot iar in anul 1854 a finalizat tabloul "Batalia de la Oltenita" pe care i-a prezentat-o Sultanului de la Constantinopol.

Un an mai tarziu Theodor Aman a expus la Paris opera "Batalia de la Alma" dupa care a expus in tara intre anii 1855 si 1856 tablourile "Portretul Pepicai Aman", "Portetul lui Alexandru Aman", si "Portretul Aristiei Aman". In anul 1857, fiind martor al unei intamplari de la Scoala Centrala din Craiova el s-a inspirat de acolo si a pictat tabloul "Hora Unirii de la Craiova". Pornit fiind pe portrete, Theodor a continuat sa isi surprinda rudele finalizand tablourile "Portretul lui Iancu si Sevastita Socolescu" si multmai tarziu "Portretul lui Nicolae Grigore" si "Portretul lui Jean Racovita".

Pictura nu a fost singura pasiune a artistului, acesta si-a petrecut si multe ore in biblioteca lecturandu-i pe Descarte, Voltaire, Hugo si Dante si deasemenea canta si la violoncel.

In anul 1864 Theodor Aman a infiintat cele doua Scoli Belle-Arte din Bucuresti si Iasi iar la cea din Bucuresti a fost director. Theodor Aman a fost un pictor exceptional, acesta finalizand peste 3000 de lucrari. In anul 1991 el a fost numit membru post-mortem al Academiei Romane.


Tag-uri: pictura, arta, potretCategorie: Celebritati  - ( Celebritati - Archiva)

Data Adaugarii: 21 September '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :