FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 2,566
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Despre Mihai Eminescu

Tag-uri Populare


cariera   actrita   istorie   antichitate   televiziune   model   muzica   personalitati   cantareata   viata   hollywood   relatie   celebritate   copilarie   filme   actor   moda   familie   teatru   vedeta   pasiune   evolutie   artist   succes   cantaret   bucuresti   artista   fotbalist   new york   prezentatoare   playboy   arta   talent   prezentator   designer   sport  

All Tags

Famous Forum

 

Despre Mihai Eminescu

 Q:   Intreaba despre Despre Mihai Eminescu       
Mihai Eminescu a frecventat cursurile scolii din Cernauti intre anii 1858-1866. Aici Eminescu l-a avut ca si profesor pe Aron Pumnul iar dupa acesta a decedat Eminescu i-a dedicat poemul "La mormantul lui Aron Pumnu".

In martie 1866 Mihai Eminescu a debutat in revista lui Iosif Vulcan cu poezia "Daca as avea" si se semneaza Mihai Eminescu, pseudonim ales chiar de Iosif Vulcan. Vreme de trei ani el a lucrat ca si functionar si secretar si a facut traduceri din limba germana insa nu a incetat sa scrie poezii. In anul 1867 a inceput sa lucreze la Teatrul National unde l-a cunoscut pe I.L.Caragiale.

Iosif Vulcan a publicat poeziile lui Eminescu "La o artista" si "Amorul unei marmure" in revista sa iar dupa acee a, acestea au fost republicate in "Familia". Intre anii 1869 si 1872 a studiat Dreptul si Filozofia la Viena iar dupa aceea a studiat la Berlin pana in anul 1874 cu ajutorul unei burse oferite de catre "Junimea".

In anul 1974 Eminescu s-a intors in Romania deoarece si-a terminat studiile la Berlin si a inceput sa lucreze ca si director la Balantaria Centrala, profesor suplinitor, inspector scolar si editor la un ziar din Iasi. In anul 1877 Mihai Eminescu s-a mutat la Bucuresti unde a devenit editor sef la ziarul "Timpul" si in acest timp si-a desfasurat cariera jurnalistica scriind cele mai importante opere ale sale, "Scrisorile" si "Luceafarul".


Tag-uri: revista, poezii, editorCategorie: Celebritati  - ( Celebritati - Archiva)

Data Adaugarii: 24 September '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :