FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 484
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Despre Edgar Degas

Tag-uri Populare


cariera   actrita   istorie   antichitate   televiziune   model   muzica   personalitati   cantareata   viata   hollywood   relatie   celebritate   copilarie   filme   actor   moda   familie   teatru   vedeta   pasiune   evolutie   artist   succes   cantaret   bucuresti   artista   fotbalist   new york   prezentatoare   playboy   arta   talent   prezentator   designer   sport  

All Tags

Famous Forum

 

Despre Edgar Degas

 Q:   Intreaba despre Despre Edgar Degas       
Edgar Degas s-a nascut intr-o familie pretuia foarte mult arta si cultura, fiind si una destul de instarita si cu o importanta istorie. Dupa ce si-a finalizat studiile, el a iubit sa isi petreaca timpul liber facand copii dupa marile tablouri expuse la Muzeul Louvre.

Edgar Degas a facut parte din atelierul de pictura al lui Louis Lamothe pana in anul 1855 cand a fos admis la Scoala Superioara de Arte Frumoase de la Paris. Dupa aceea el a pleacat in Italia unde a admirat si copiat operele marilor pictori italieni. Intors in Franta, familia lui l-a incurajat si l-a sustinut in activitatea sa artistica. Tot aici el s-a imprietenit cu Manet, Renoir, Monet, Sisley, Cezanne. La Paris, el a fost fascinat de dansatoare si le-a pictat. Tablourile sale s-au vandut foarte bine insa acesta a intalnit si dificultati financiare.

La expozitia din anul 1877, el a prezentat mai multe tablouri, acestea vanzandu-se foarte bine. Din anul 1872 el a inceput sa aiba probleme cu vederea, aceasta stare a sa deteriorandu-se din ce in ce mai mult odata cu trecerea timpului. Din aceste motive el a inceput sa se apuce si de sculptura. De asemenea, pe langă pictura si sculptura, acesta s-a mai dedicat si gravurilor si poeziilor. Tablourile sale au avut si inca au un succes foarte mare si pot fi admirate in mari muzee ale lumii.


Tag-uri: arta, cultura, istorie, picturiCategorie: Celebritati  - ( Celebritati - Archiva)

Data Adaugarii: 11 October '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :