FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 107
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Despre Dumitru Dragomir

Tag-uri Populare


cariera   actrita   istorie   antichitate   televiziune   model   muzica   personalitati   cantareata   viata   hollywood   relatie   celebritate   copilarie   filme   actor   moda   familie   teatru   vedeta   pasiune   evolutie   artist   succes   cantaret   bucuresti   artista   fotbalist   new york   prezentatoare   playboy   arta   talent   prezentator   designer   sport  

All Tags

Famous Forum

 

Despre Dumitru Dragomir

 Q:   Intreaba despre Despre Dumitru Dragomir       
Dumitru Dragomir, cunoscut dupa diminutivul Mitica Dragomir, este un politician roman, deputat din partea PRM intre 2000 si 2008, dar si presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal din tara noastra.

Dumitru Dragomir s-a nascut pe 30 mai 1946 in localitatea Balcesti, judetul Valcea.
A fost, de asemenea, si presedintele clubului de fotbal Chimia Ramnicu Valcea, in anul 1977. A condus timp de 10 ani echipele: Viitorul Scornicesti si FCM Brasov.

Timp de 2 ani, incepand din ’87 a condus clubul de fotbal al Securitatii, Victoria Bucuresti. In luna noiembrie a anului 1976 a fost condamnat la 3 luni de inchisoare pentru pentru practicarea ilegala a jocurilor de noroc. In anul 1990 a fost condamnat, din nou, la 7 luni de inchisoare pentru abuz în serviciu. Anul 1991 este anul in care Dum itru Dragomir a lansat cotidianul sportiv „Sportul Romanesc”, al carui redactor-sef a fost Ovidiu Ioanitoaia.

In 1992 face parte din structurile LPF, ocupand functia de vicepresedinte timp de 4 ani. Apoi din ’96 a devenit presedinte. A fost reales in 2000 si 2005. In anul 1997 “Sportul Romanesc” a disparut dup ace echipa redactionala a fondat un alt cotidian sportiv, Pro Sport. In anul 1998, Dumitru Dragomir a lansat ziarul de scandal „Atac la persoană”. In urma acestui ziar, FIFA l-a sanctionat pe Dragomir cu avertisment.

Intre anii 2000-2008 a fost deputat la Parlamentul Romaniei, facand parte din Partidul Romania Mare. In 2004 a candidat la alegerile pentru functia de primar general al capitalei. In luna august a anului 2008 Dumitru a parasit partidul din care facea parte, motivul fiind cota scazuta a PRM-ului, fapt care nu-I mai asigura mandate de parlamentar. Dupa PRM, Dumitru Dragomir a depus candidatura pentru PD-L, acesta fiindu-i respinsa.

In anul 2009 a castigat al patrulea mandat in fruntea Ligii Profesioniste de Fotbal. 16 cluburi din cele 18 ale Ligii I l-au votat, dintre care Unirea Urziceni nu a votat, iar din partea Pandurilor Targu Jiu nu s-a prezentat nimeni la Adunarea Generala.


Tag-uri: fotbal, presedinte, frf, deputat, prmCategorie: Celebritati  - ( Celebritati - Archiva)

Data Adaugarii: 11 January '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :