FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,012
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se realizeaza matlaseurile

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   material   cusaturi   ac   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   tratament   femei   hidratare   sarcina   machiaj   piele   fata   ruj   creme   fat   cuplu   relatie   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se realizeaza matlaseurile

 Q:   Intreaba despre Cum se realizeaza matlaseurile       
Matlaseurile sunt folosite drept garnitură la gulere, manşete, buzunare, pentru hainele de casă, pentru jachete (pufoaice), pantaloni, veste etc. De asemenea, se folosesc pentru perne, cuverturi şi sac-plăpumioară, jachetele, bonetă etc. Matlaseurile se obţin de fapt dintr-un strat de vată specială sau melană, fixată de ţesătură prin tighele la maşina de cusut, executand fie linii drepte, pătrate, romburi, fie flori, frunze sau combinaţii de linii cu flori.

Dacă este vorba de un material mai subÅ£ire, iar modelul este format mai mult din linii, se trag tighele la distanÅ£a de 0,5-0,7 cm pe tot conturul desenului, avand grijă ca Å£esătura să fie dublată pe dos; cu un ac mai gros, se trec apoi mai multe fire de là ®nă, între toate liniile marcate, scoÅ£and astfel în relief desenul dorit.
Tehnica de lucru este următoarea: Se formează desenul pe hîrtie cu foarte multă exactitate, pen¬tru a fi uniform repartizat pe toată suprafaţa de matlasat.
Pentru imprimarea modelelor pe material se foloseşte hîrtie indigo sau înnegrită cu creionul pe dos.

La imprimarea cu hîrtie indigo, se aşazâ pe masă sau pe planşetă materialul ce urmează a fi imprimat, bine călcat, se întinde şi se fixează în pioneze. Peste el se aplică hîrtia indigo cu partea care imprimă pe material, iar deasupra, hîrtia pe care este imprimat modelul. Se controlează semnele pentru a fi aşezate corect şi se prinde în ace cu gămălie hîrtia de material. Se copiază apoi modelul cu un creion ceva mai dur, dar bine ascuţit. După ce s-a terminat de copiat, se scot cateva ace dintr-o margine şi se ridică hîrtia indigo, pentru a se vedea dacă materialul s-a imprimat bine. Se revine, dacă este cazul, peste părţile care nu sunt bine imprimate, după care se scot toate acele şi se ridică lucrul de pe masă.

Pentru materialele de culoare închisă pe care nu se poate imprima prin această metodă, se copiază modelul pe o hîrtie subţire, care se aplică pe faţa lucrului şi se însăilează destul de des în ambele direcţii, lungime şi lăţime, pentru a nu se deplasa în timp ce se trage la maşină. La sfarşit se rupe şi se îndepărtează hîrtia.
La modelele care cer să se scoată în evidenţă tighelul, se recomandă să se tragă la maşină pe faţa obiectului cu două fire de aţă. Dacă nu există la maşină două suporturi pentru papiote, una se aşazâ pe suportul existent, iar cealaltă într-un pahar pe masa maşinii, apoi ambele fire se trec o dată prin toate orificiile şi prin ac.


Tag-uri: ac, ata, material, cusaturi



Categorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 11 August '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :