FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 783
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se poate coase la masina un abajur pentru lampa

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   material   cusaturi   ac   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   tratament   femei   hidratare   sarcina   machiaj   piele   fata   ruj   creme   fat   cuplu   relatie   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se poate coase la masina un abajur pentru lampa

 Q:   Intreaba despre Cum se poate coase la masina un abajur pentru lampa       
Dacă avem în casă o lampă veche al cărui abajur s-a decolorat sau s-a ars, o facem ca nouă înlocuind vechiul abajur din hartie cu unul confecţionat dintr-o ţesătură cum ar fi creton, voal dantela etc. Pentru aceasta se desprinde abajurul vechi, se şterge bine de praf şi se scoate un tipar din hîrtie după forma carcasei, pentru jumătate din .partea laterală, iar dacă este complet acoperit si pentru fundul abajurului. Deoarece tiparul a fost scos numai pe jumătate, se aşazâ pe material dublu; partea de sus fiind mai mică se croieşte întreagă pe material, dintr-o singură bucată.

Se unesc cele două părţi laterale prin cus franţuzeşti înguste (întai pe faţă, apoi pe dos), uneşte apoi partea laterală cu partea de su xand cele două părţi întai în ace cu gămălie, dupa care se însăilează şi apoi se trage la maşină. In partea de jos se conturează abajurul cu un tiv îngust de 0,5-0,6 cm tras la maşină. Cand este gata se curăţă de aţe, se calcă, se îmbracă pe carcasă şi se fixează de cele două cercuri, de sus şi de jos, prin puncte mărunte cu acul apucand pe dos de sarma.

Cand abajurul se face descoperit, adica numai pentru partea laterala, se termina si in partea de sus cu un tiv, avand aceeasi latime ca si cel de jos si se fixeaza de carcasa, tot pe sarma. Daca vrem sa facem un abajur mai elegant din dantela sau din voal, avem nevoie de material mai mult, deoarece, fiind transparent, se inicreteste pe carcasa. Se croieste o bucata de dantela sau din voal lunga cat de doua ori sau de trei ori (cand materialul este foarte subtire) circumferinta cercului din partea de jos a carcasei si lata cat distanta dintre cele doua carcase, plus 3-4 cm. Se uneste aceasta bucata pe latime, printr-o cusatura frantuzeasca.

La ambele părţi, sus şi jos se execută cate un tiv de 1-1,5 cm care se trage la maşină. Pe aceste dau cate două randuri de creţuri la o distanta de 0,5 cm între ele. Creţurile se strang după ferinţa carcasei; pe o latură se string după circumferinţa părţii de jos a carcasei, iar cealaltă după partea de sus. Se întăresc firele creţurilor, apoi se îmbracă peste carcasă, împărţind creţurile de jur împrejur în mod egal. Abajurul se fixează de celelalte cercuri ale carcasei cu puncte dese, apucand de sarmă în ambele părţi. Este bine a aceste creţuri să fie trase la maşină, slăbind arcul de tensiune. La sfarşit se strange firul de la suveică care încreteşte. Se recomandă acest lucru deoarece în afara faptul că se lucrează mai uşor si mai repede, sunt mai rezistente. Pentru a înfrumuseţa abajurul, peste creţuri se fixează cate o panglică îngustă din rips sau catifea într-o culoare contrastantă cu dantela sau voalul, re se leagă într-o parte cu o fundă.


Tag-uri: ac, ata, material, cusaturiCategorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 11 August '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :