FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 433
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se executa tresele

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   aparate   reparatii   curent   lemn   curatenie   murdarie   invitati   petrecere   educatie   tratament   ingrijire   boli   job   sfat   vopsea   individ   relatii   dragoste   vin   interactiune   dorinta   sapun   social   carpa   antilopa   lumina   benzi de albire   aluminiu   bronz   importanta prezentului   dinti   solutii   imagine   stomatolog  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se executa tresele

 Q:   Intreaba despre Cum se executa tresele       
Cum se executa tresele Cateodată, grosimea sforii, şnurului sau a franghiuţei nu este suficientă de mare pentru a putea să suporte greutatea coletului sau să reziste la eforturile de întindere, în aceste situaţii fiind necesară mărirea rezistenţei lor, lucru ce se poate realiza prin executarea treselor.

Dintre acestea, cele mai mult utilizate sunt tresa simplă si tresa dublă.
Tresa simplă se execută dintr-un şnur care trebuie să aibă o lungime de 5 ori mai mare decat lungimea tresei ce se doreşte să se obţină. Se prinde unul din capetele şnurului de un punct fix, prin înfăşurarea unui nod complet (obişnuit), apoi se face o buclă de circa 3 cm diametru, care se menţine în poziţie verticală, între degetul mare şi cel arătător de la mana stangă. Cu degetul arătător de la mana dreaptă, se trece prin buclă firul liber al şnurului, fără ca să treacă capătul liber al acestuia, formandu-se astfel, o nouă buclă. Se trage de această nouă buclă pană se strange complet bucla anterioară, formandu-se în acest fel primul nod al tresei. Din nou, cu degetul arătător de la mana dreaptă se trece prin buclă, cea nestransă, firul liber al şnurului, fără a trece capătul lui, formandu-se o nouă buclă, de care se va trage pentru strangerea buclei anterioare, operaţie care se continuă în mod asemănător pană la obţinerea tresei la lungimea dorită.

Tresa dublă se execută dintr-un şnur care trebuie să aibă o lungime de 8 ori mai mare decat lungimea tresei ce se doreşte să se obţină. Se îndoaie lungimea şnurului în două, pentru ca să se determine mijlocul şnurului, cu care se face un nod cu ochi pentru agăţarea şnurului de un cui fix. Se separă cele două fire, unul denumit firul din dreapta şi celălalt denumit firul din stanga, după care se trece la executarea tresei duble.

Pe firul din stanga se face o buclă de 3 cm, care se prinde între degetul mare şi cel arătător de la mana stangă. Cu degetul arătător de la mana dreaptă se trece firul din dreapta prin buclă şi se trage firul din stanga, formandu-se astfel primul nod al tresei duble.

În continuare, se procedează în mod asemănător, trecandu-se alternativ firul din stanga prin bucla firului din dreapta, apoi firul din dreapta prin bucla firului din stanga, strangandu-se de fiecare dată firul respectiv pentru formarea nodului tresei, pană ce se obţine lungimea tresei dorite.
în final, capetele celor două fire se leagă între ele, după ce în prealabil, ele au fost trecute prin buclă şi apoi stransă bucla, pentru formarea nodului de tresă, în vederea evitării deşirării împletiturii.
sursa imaginii http://www.uspowerboating.com


Tag-uri: casa, aparate, curent, reparatii, gospodarie, lemnCategorie: Sfaturi Utile  - ( Sfaturi Utile - Archiva)

Data Adaugarii: 18 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :