FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 731
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se coase punctul pufuleti si cel plat

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   material   cusaturi   ac   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   tratament   femei   hidratare   sarcina   machiaj   piele   fata   ruj   creme   fat   cuplu   relatie   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se coase punctul pufuleti si cel plat

 Q:   Intreaba despre Cum se coase punctul pufuleti si cel plat       
Punctul pufuleţi sau gura păpuşii. Se lucrează în punct de feston, pornit dintr-un singur punct în formă de rază. Se formează un mic cerc cu marginea festonată. Se foloseşte mult la formarea motivelor uşoare de broderie, ca punct de ornament şi la broderia costumului românesc.

Punctul plat . Acest punct se poate lucra atat pe fire numărate (la executarea motivelor de broderie românească), cat şi după desen imprimat pe material. Are cele mai multe variaţii privind mărimea, înclinaţia şi modalităţile de aplicare în executarea diverse broderii. Se lucrează de la stanga la dreapta iar împunsăturile se fac de sus în jos, urmărind conturul desenului.

Firul cu care se lucrează, la scoaterea acului din material, râmane deasupra acului şi trebuie strans uniform numai aşa broderia va avea aspect frumos. Punctele se fac foarte apropiate unele de altele spre a acoperi complet materialul. Urmărind conturul motivului se alege direcţia de înclinare în care punctul să nu fie prea mare. La un motiv mai mare, exemplu o frunză, aceasta se împarte în două, pe mijloc şi fiecare parte se lucrează cu punctul înclinat în direcţia contrară. Sunt motive care cer ca broderia să fie în relief.

Se lucrează cu acelaşi punct plat, însă pe model conturat şi urzit cu punctul înaintea acului. Punctele de urzeală se execută între cele două linii de contur ale modelului lucrate în sens invers firelor de broderie .


Tag-uri: ac, ata, material, cusaturiCategorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 11 August '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :