FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,037
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum sa taiem cu ferastraul

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   depanare   raparatii   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   tinerete   ingrijire   sex   atractie   relatie   flirt   seductie   iubire   limbajul trupului   dragostea   sfat   echilibru   orgasm   placere   cucerire   talent   traditie   domina   strategii   cuie   gust   lamaie  

All Tags

Famous Forum

 

Cum sa taiem cu ferastraul

 Q:   Intreaba despre Cum sa taiem cu ferastraul       
Pentru lucrările de depanări şi reparaţii casnice, în mod curent, se foloseşte la tăierea materialelor lemnoase un ferăstrău de manâ . Lama de oţel a ferăstrăului de mină are o serie de dinţi tăietori, ale căror formă şi număr determină utilizarea lui. Cu cat dantura are un număr mai mare de dinţi pe centimetru lungime (de la 8 pană la 10 dinţi), cu atat tăişul este mai fin şi permite să se execute lucrări de precizie. în cazul cand dantura are un număr redus de dinţi pe. centimetru lungime (3 sau 4 dinţi), ferăstrăul se foloseşte mai mult la lucrări de debitarea materialului lemnos.
Pentru a executa o tăiere corectă, se prinde cu o mină minerul ferăstrăului Ã…Å ¸i se aÅŸază lama pe material în poziÅ£ie de lucru, pe direcÅ£ia de tăiere a materialului, atingand cu lama ferăstrăului dosul degetului mare al celeilalte maini .

După definitivarea poziţiei de lucru, se trage ferăstrăul, de mai multe ori, numai în sensul înapoi, pană cand dantura îşi formează şanţul de tăiere. Cand acesta este destul de adînc, se retrage degetul din apropierea lamei şi se manuieşte ferăstrăul, împingand şi retrăgand lama, cu mişcări ale braţului, astfel ca să se folosească întreaga parte activă a ferăstrăului.

Odată începută operaţia de tăiere, se înclină ferăstrăul mai mult sau mai puţin spre orizontală, în funcţie de grosimea materialului. Cu cat materialul este mai subţire, cu atat ferăstrăul se apropie de orizontală, iar dacă materialul este mai gros, ferăstrăul se apropie de verticală. Procedand în acest fel se evită andoirea lamei de ferăstrău, sau în unele cazuri chiar ruperea ei .

Spre sfarşitul operaţiei de tăiere, pentru a se evita ruperea fibrelor materialului lemnos, se încetineşte mişcarea de du-te-vino a ferăstrăului, se ridică lama către poziţia verticală şi se continuă lent tăierea materialului pană la capăt, după care lama ferăstrăului se eliberează .

In cazul cand trebuie să se facă o tăiere cu ferăstrăul de mană pe o lungime mai mare, se introduce pe traseul tăieturii, în apropierea lamei, o pană de lemn, pentru ca să se uşureze efortul fizic, să se evite Blocarea lamei în material şi ca să se elimine vibraţiile celor două părţi de lemn tăiate .

După terminarea lucrărilor, lama ferăstrăului se şterge bine de rumeguş sau alte impurităţi, apoi se va acoperi cu un strat subţire de ulei sau cu unsoare. La o nouă folosire a ferăstrăului, lama se va curăţa bine, pentru ca să se evite pătarea materialului lemnos.


Tag-uri: gospodarie, casa, depanare, raparatii, scule



Categorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 06 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :