FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 817
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum sa crosetam un pardesiu pentru copilul nostru

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   material   cusaturi   ac   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   tratament   femei   hidratare   sarcina   machiaj   piele   fata   ruj   creme   fat   cuplu   relatie   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Cum sa crosetam un pardesiu pentru copilul nostru

 Q:   Intreaba despre Cum sa crosetam un pardesiu pentru copilul nostru       
Pardesiu cu glugă şi manşon, care ţine de cald pe timp friguros; are mîneca raglan şi se încheie cu nasturi în faţă .

Puncte utilizate: ochi în aer (se face un jete care se trece prin bucla de pe croşetă), picioruş mic (se introduce croşeta într-un ochi, 1 jete care se trage pentru a forma o buclă, 1 jete care se trece peste cele 2 bucle de pe croşetă), picioruş simplu (1 jete, se introduce croşeta într-un ochi, 1 jete care se trage pe sub 2 bucle, 1 jete care se trece pe sub ultimele 2 bucle rămase), picioruş dublu încheiat împreună (x) 2 jete, se introduce croşeta într-un ochi, 1 jete, se trage pentru a forma o buclă, 1 jete care se trece pe sub primele 2 bucle de pe croşetă, 1 jete care se trece pe sub următoarele 2 bucle, pe croşetă mai sunt 2 bucl e; se reia de la început (x) şi se repetă de 3 ori, introducand mereu în acelaşi ochi, apoi 1 jete care se trece pe sub cele patru bucle existente şi punct de bumbi, care se croşetează pe bază de picioruş dublu de un număr de ochiuri multiplu de 3 + 1.

Primul rand: 2 ochiuri în aer pentru a întoarce, 1 picioruş dublu în primul ochi (x), 1 bumb în ochiul următor, se sare un ochi, 1 picioruş dublu în ochiul următor se reia de la (x) bumbi şi se repetă tot randul.

Randul al 2-lea: 2 ochiuri în aer pentru a întoarce şi cate un picioruş dublu în fiecare ochi. Randul al 3-lea: 2 ochiuri în aer pentru a întoarce (x), 1 picioruş dublu în primul ochi, 1 bumb în ochiul următor şi se reia de la (x) picioruş dublu şi se termină cu un picioruş dublu; în continuare se lucrează ca randul al 2-lea, apoi se repetă mereu ultimele două randuri. După ultimi rand de bumbi se continuă cu picioruşe dubi croşetînd un picioruş dublu pe fiecare piciorus dublu şi două picioruşe duble deasupra fiecărui bumb.

Măsura de probă: 19 cm = 20 picioruşe duble; 6 cm = 3 randuri bumbi.

Acest pardesiu este lucrat cu firul pus în trei pentru a fi mai călduros. Este bine ca firele să fie rasucite.


PARDESIUL

Modul de execuţie.

Partea, din faţă.

Jumătatea stingă, se începe de jos pe un lanţ de 24 cm şi se lucrează 8 cm de picioruşe duble pentru tiv, apoi 3 randuri cu punct de bumbi. Se continuă cu picioruşe duble şi se încep scăderile la dreapta, pentru ca la înălţimea de 28 cm în talie să avem o lărgime de 19 cm (20 ochiuri), după care se continuă drept. La 38 cm înălţime se creşte un ochi la dreapta. Linia raglan se începe în partea dreaptă, la 40 cm înălţime totală, cand se scad la 2 ochiuri de margine, cate un ochi la 2 randuri, de 11 ori.

Răscroitura gatului se începe la 50 cm, în partea stingă, pe o lărgime de 8 cm şi o înălţime de 6 randuri. Se încheie ultimile 2 ochiuri la înălţime de 55 cm. Jumătatea dreaptă se lucrează la fel, inversand scăderile şi făcand 3 butoniere la 3 ochiuri de margine. Prima butonieră se face la 35 cm de marginea de jos, iar următoarele la distanţă de cate 8 cm între ele.

Partea din spate.

Se începe pe un lanţ de 41 cm şi se lucrează, ca şi la partea din faţă, 8 cm în picioruşe duble, pentru tiv, continuate de 3 randuri de bumbi. Deasupra se încep scăderile de fiecare extremitate, pentru ca la înălţimea de 28 cm să avem o lărgime de 29 cm, după care se continuă drept. La 38 cm se înmulţeşte cate un ochi de fiecare parte. Linia raglan începe la 40 cm, scăzînd la fiecare extremitate, la 2 ochiuri de margine, de 12 ori cate un ochi, la 2 randuri. Cei 9 cm rămaşi se încheie central, la înălţimea de 55 cm.

Manecile.

Se încep de jos, de la încheietură, pe un lanţ de 25 cm şi se croşetează picioruşe duble, începand de la înălţimea de 9 cm se creşte la fiecare extremitate, urmărind tiparul, cate un ochi la 6 randuri pentru a obţine la 25 cm înălţime o lărgime de 30 cm. Linia raglan se începe tot de la această înălţime, scăzînd din ambele extremităţi ca la partea din spate. Maneca se încheie la înălţimea de 42 cm, pe o lărgime de 7 cm.

Gluga.

Se începe din faţă, pe un lanţ de 52 cm şi se lucrează 8 cm în picioruşe duble pentru tiv, apoi 3 randuri în punct de bumbi. Se continuă cu picioruşe duble scăzand de fiecare parte cate un ochi la fiecare 2 randuri pentru ca la înălţimea totală de 24 cm să rămană o lărgime de 46 cm. La acest punct se încheie din ambele părţi cate 17 cm şi se continuă doar pe 12 cm din mijloc. Se mai scade cate un ochi în ambele părţi la înălţimea de 43 cm. Gluga se încheie la înălţimea de 46 cm.

Montarea.

Se întind părţile pe tipar, se prind în ace cu gămălie şi se calcă uşor cu o carpă udă şi bine stoarsă. Se prind manecile de partea din spate şi faţă (scăzătura raglan), cu acul cu aţă în culoare, printr-o cusătură cap la cap. Se încheie apoi părţile laterale, mergand în continuare cu cusătura manecii. Se coase tivul pardesiului lăsînd firul lejer şi se prinde din partea de pe faţă foarte puţin, pentru a nu fi vizibilă cusătura. Se fac cele două cusături de la spatele glugii, se coase tivul din faţă, ca la pardesiu şi se montează gluga în jurul răscroiturii gatului, lăsand liber la fiecare extremitate cate 4 cm din marginea din faţă. O bentiţă prinsă într-o parte cu o butonieră şi un nasture, fixează mai bine gluga pe cap. In lungul părţilor din faţă ale pardesiului se face cate un rand de picioruşe duble, iar pe partea stingă se cos nasturii.

MANŞONUL

Modul de execuţie.

Se face un lanţ de montaj de 29 cm pe care se croşetează 6 cm în picioruşe duble, 7 randuri complete de bumbi şi iarăşi 6 cm de picioruşe duble, după care se încheie. Montarea. -Se calcă uşor pe dos, se unesc cele două margini, avand grijă să coincidă randurile de bumbi şi se coase margine în margine. Cei 6 cm de picioruşe duble se îndoaie pe dos şi se coase în interior. Se face o bentiţă de 80 cm ale cărei extremităţi se fixează de manşon.


Tag-uri: croseta, copii, tricotaj, andrele, haineCategorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 27 January '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :