FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,872
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cresterea pestilor in acvarii

Tag-uri Populare


pesti   acvariu   rasa   animal   dresaj   caine   guppy   scalari   pietris   nisip   prietenos   caras auriu   trucuri   scotia   regina victoria   shetland sheepdog   betta   moulinez   conconius   xifor   cockerul spaniel   tara galilor   sua   vegetatie acvatica   blana lunga   balena albastra   elefantul   gorila   anaconda   lupul rosu   iepure   bivol   rinocer   marmote   scoica   islanda  

All Tags

Famous Forum

 

Cresterea pestilor in acvarii

 Q:   Intreaba despre Cresterea pestilor in acvarii       
Cresterea pestilor in acvarii Specii de pesti :

Xiforul (xiphophorus helleri) este unul dintre cei mai populari pesti de acvariu si usor de intretinut. Se dezvolta bine in ape calcaroase la temperature de 20-30C si nu pune probleme acvaristilor in ceea ce priveste hranirea. Se atrage atentia ca xiforul este un consummator de alge. Este o specie vivipara, prolifica si se reproduce in tot cursul anului la intervale de aproximativ o luna. Xiforul se incruciseaza in mod natural cu Platy. Varietati de xifori sunt: simpson hull fin si sport.

Moulinezul (Mollienisia latipinna)- peste vivipar, pasnic. Poate fi crescut in acvaii mari cu multa vegetatie si in ape putin sarate (0.5%) la temperature de 20-23C. Se hraneste in special cu vegetale. Pentru o buna dezvoltare se recomanda sa fie hranit in lunile de iarna de mai multe ori pe zi. Se reproduce in cursul anului la interval de 30-40 de zile. Se cunosc cateva varietati dintre care cea neagra si neagra cu inotatoarea caudala in forma de lira.

Conconius (Girardinus metallicus) – peste vivipar , foarte decorative prin coloritul corpului. Se dezvolta bine in ape usor calcaroase si la temperature de 20-30C. Este un peste caruia trebuie sa I se distribuie si hrana vie. Conconius este un peste prolific, cu perioada de gestatie de patru saptamani. O femela poate naste 20-30 pui, care au o dezvoltare rapida.

Guppy (Lebistes reticulates) este unul dintre cei mai comuni si utili pesti de acvariu. Este vioi si foarte prolific. Femelele sunt vivipare si nasc aproximativ lunar cate 10-15 pui cu crestere rapida. Se dezvolta bine in ape curate usor alkaline si la temperature de 20-30C. Nu sunt pretentiosi la hranire. Prin selectii si incrucisari repetate s-au obtinut numeroase varietati caracterizate la mascul atat prin colorit cat si prin forma si inotatoarea dorsala si caudala.

Scalari (Pterophyllum scalare) peste ovulipar. O femela depune pe plante cateva sute de icre. Este o specie pasnica si foarte decorativa prin forma si coloritul corpului. De obicei se grupeaza in perechi. Se dezvolta bine in ape limpezi, cu temperature peste 24C. Nu prezinta acvaristului dificultati la hranire, insa trebuie tinut in acvarii mai mari si mai inalte cu vegetatie multa

Betta(Betta Splendens)- se situeaza printre cei mai cunoscuti pesti de acvariu, fiind procurat atat pt frumusete cat si datorita faptului ca masculii sunt batausi unul fata de altul. In general este un peste putin pretentious in ceea ce priveste conditiile de vietuire si hranire. Pe langa aceasta nu necesita nici spatii mari deoarece respire aer atmosferic. Beta este un peste ovulipar prolific. O femela poate depune 700 de icre.

Carasul auriu (Carassius auratus)- peste ovulipar, pasnic foarte decorativ. Se dezvolta bine in bazine mari in aer liber. In acvarii ramane cu talia mica si nu se reproduce. Pe langa aceasta in acvarii este dificil deoarece distruge vegetatia si are tentinte de a se traumatize usor. Nu trebuie asociat cu alte specii, fiindca acestea ii sfarteca inotatoarele. Intr-un acvariu se introduce de obicei o singura pereche.

Zebra (Brachydanio rerio)- peste ovulipar vioi bine cunoscut de catre acvaristi, deoarece intruneste perfect conditiile ce se cer de catre acvaristi unui peste (usor de intretinut, nu este agresiv, usor de hranit si de reprodus, decorativ). Se dezvolta bine in ape curate, bine aerate si cu temperature de 20-24C.
sursa imaginii : asxetos.gr


Tag-uri: xifor, moulinez, conconius, guppy, scalari, betta, caras auriu, zebraCategorie: Animale  - ( Animale - Archiva)

Data Adaugarii: 20 November '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :