FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 696
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Citate despre bucurie si suferinta

Tag-uri Populare


filozofie   educatie   viata   dragoste   poezie   religie   timp   evolutie   istorie   fericire   suflet   sentiment   victorie   proverbe   egalitate   libertate   proprietete   rousseau   supunere   democratie   cuvinte   invataturi   minune   adolescenta   citate   atitudine   etape   lege   moral   destin   idealuri   echilibru   adolescent   antichitate   personalitati   frumusete  

All Tags

Famous Forum

 

Citate despre bucurie si suferinta

 Q:   Intreaba despre Citate despre bucurie si suferinta       
Citate despre bucurie si suferinta Deci tu, muritor fiind, asteapta ziua din urma si nu ferici pe nimeni pina ce omul acela n-a trecut de pragul vietii fara a patimi vreun rau. (Sofocie)

- Nu-i vesnica pe lume nici o fericire / la fel, timpul alina orice nenorocire. (K. Southvvell)

- Pentru orice nenorocit e o mingiiere sa aiba tovarasi in nenorocire. (B. Spinoza)

- Cel ce pretinde ca e fericit pare mai intelept decit cei care sufera.

- Izvorul fericirii si al suferintei se afla in sanctuarul cel mai intim si cel mai ascuns al fiintei noastre. (Doamna de Stael)

- Deceptiile, nefericirile noastre provin aproape intotdeauna din dorintele noastre contradictorii.

- Sint nefericit; dar voi fi mai tare decit propria-mi nefericire. Ma voi lua la intrecere cu ea si voi fi mai puternic.

- Fericirea o ati ngi rareori, dar merita sa alergi dupa ea toata viata.

- Cele mai multe sanse de fericire ti le ofera felul tau de a fi.

- Aproape toate nenorocirile din viata se trag din ideile noastre false cu privire la cele ce ni se intimpla. A cunoaste profund oamenii, a judeca sanatos evenimentele inseamna asadar un mare pas catre fericire. (Stendhal)

- E o amagire comuna oamenilor de a crede pe altii mai fericiti. (R. L. Stevenson)

- Sufletele deosebite nu sint nicicind mai predispuse la bunavointa si iubirea aproapelui ca atunci cind sint fericite. (E. Sue)

- Daca cei fericiti au mai mult avint, cei nenorociti au mai multa rezistenta. (Tacit)

- Nenorocirea . .. piatra de incercare a omului virtuos. (Theognis)

- Ceea ce numim fericire sau placere, se compune din atitea elemente, interioare si exterioare, incit nu putem spune niciodata daca ne bucuram de mai multa
sau mai putina fericire decit vecinul nostru. (A. Thibaudet)

- De ce nu se gindeste omul, cit traieste, sa se bucure de toata fericirea unei vieti linistite, sa guste toate multumirile care-i ies in cale nechemate, in fiecare clipa, unele mici si nebagate in seama, care alcatuiesc lantul trainic al singurei fericiri adevarate! Numai cind esti insetat, fiecare picatura de apa face mai mult decit un diamant. (G. Topirceanu)

- Avea de toate si totusi nu era fericit. Pe buna dreptate: pentru ca nu stia ca e fericit. si esenta vietii nu este sa „fii" fericit, ci sa stii ca „esti" fericit.
Ca sa fii fericit, nu este suficient sa gasesti momentul fericirii. Trebuie sa stii, bine de tot, sa uiti atit ce-a fost inainte, cit si ce va fi dupa acest moment.
Masura nefericirii se afla in masura „constiintei' nefericirii.

- Cei nefericiti, ce se zbat si nutresc sperante, sint mult mai fericiti decit cei indiferenti, care nici nu se zbat, nici nu spera, nici nu cred in ceva. Cei dintii, in mijlocul nefericirilor de azi, nadajduiesc intr-o fericire viitoare. Ceilalti, si acum si in viitor, vor fi stapaniti neclintit de sentimentul inexistentei lor. (K. Ts'atsos)

- Daca nu este o durere mai mare decit sa-ti aduci aminte, in nenorocire, de timpuri fericite, nu afli in schimb nici o placere in a-ti aduce aminte de nenorocire in timpuri fericite. (M. de Unamuno)

- Fericire:... pentru unii este liniste, lipsa de surprize, calm egal de-a lungul zilelor uniforme. O securitate deplina, materiala si morala, care sa poata standardiza viata in serii regulate, ca obiectele prefabricate...

- O viata vegetativa, vaga si obscura, fara suisuri si fara coborisuri. Este o demisiune, o resemnare de clasa invinsa... viata rarefiata, anemiata pina la virtutile curente . .. (Alex. Vlahuta)

- De ce, plingindu-ne fara incetare de nefericirile noastre, ne straduim mereu sa le inmultim?

- Ma cred cel mai fericit dintre oameni; insa nu trebuie s-o spun; e prea crud pentru ceilalti. (Voltaire)


Tag-uri: fericire, deceptie, dorinta, vesnicieCategorie: Filozofie  - ( Filozofie - Archiva)

Data Adaugarii: 31 May '12


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :