FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 2,166
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Citate celebre despre educatie

Tag-uri Populare


filozofie   educatie   viata   dragoste   poezie   religie   timp   evolutie   istorie   fericire   suflet   sentiment   victorie   proverbe   egalitate   libertate   proprietete   rousseau   supunere   democratie   cuvinte   invataturi   minune   adolescenta   citate   atitudine   etape   lege   moral   destin   idealuri   echilibru   adolescent   antichitate   personalitati   frumusete  

All Tags

Famous Forum

 

Citate celebre despre educatie

 Q:   Intreaba despre Citate celebre despre educatie       
Citate celebre despre educatie - Sa nu cautati a face pe om mai bun prin ratiune, ci prin exemplu; nu incercati a misca decit prin emotie;, sa nu credeti ca puteti trezi dragostea decit prin dragoste. Fiti ceea ce vreti sa fie celalalt. Viata voastra, iar nu cuvintele voastre sa fie o predica. (II. Fr. Amiel)

- Educatia adevarata se intemeiaza pe autonomia constiintei, pe puritatea vointei luminata de inteligenta; scopul ei e desfasurarea libera a caracterului, singurul lucru care da forta de a urmari lucruri mari si de a te jertfi pentru ele. (C. Antoniade)

- Ceea ce trebuie sa-i invatam pe tineri, este cum sa-si pastreze inocenta sufleteasca, raminind solidari cu timpul lor, cu poporul lor si cu pamintul. (T. Arghezi)

- Cusururile necombatute in timpul scolii devin vicii in viata omului.

- invatatura trebu ie transformata in fapte: altfel se pierde. (H. de Balzac)

- Pedagogia cauta, de cind exista, sa desfiinteze sau sa scurteze copilaria omului; in timp ce adevaratul scop ar trebui sa fie acela de a prelungi sau chiar de a permanentiza virtutile si calitatile copilariei. (L. Blaga)

- Educatia: ... arta de a releva fiintei umane sensul intim care trebuie sa-i guverneze actele; de a pregati folosirea energiilor sale si de a-i inculca gustul si puterea de a trai din plin. (H. Bordeux)

- Educatia invinge brutalitatea, iar spiritul, mintea lipsita de spirit. (G. Brandes)

- Educatia trebuie sa se intemeieze pe cultu] patriei, al dreptatii, al sacrificiului pentru aceasta. Ea trebuie sa tinda la caractere unitare, la oameni, la oameni ai faptelor. (I. Breazu)

- Pedagogia - in latura ei etica, nu traieste decit prin exemplu, restul e vanitate; dealtfel si cea intelectuala se propaga prin exemplul viu al marilor dascali, nu prin reguli abstracte. (P. Constantincscu)

- Natura si educatia se aseamana in multe privinte; educatia schimba in adevar omul, dar prin aceasta schimbare ii da o a doua natura. (Democrit)

- Determinind viitorul tinerilor prin orientarea activitatilor, societatea isi determina propriul sau viiitor. intiucit tinerii dintr-un anumit moment vor forma ceva mai tirziu viitoarea societate, natura acestei societati va depinde in mare masura de orientarea care s-a dat inca de timpuriu activitatii copiilor.

- Lumea in care cei mai multi traim este o lume in care fiecare are o chemare sau o ocupatie, ceva de facut . . . Dar lucrul important este ca fiecare trebuie sa aiba educatia care sa-i permita sa vada in activitatea sa zilnica tot ceea ce reprezinta o semnificatie larga umana.

- Educatia trebuie sa fie in primul rind iimana si numai dupa aceea profesionala. (J. Dewcy)

- Nu va exista niciodata o adevarata egalitate si fraternitate decit acolo unde societatea va fonda o educatie comuna si nationala; statul este cel care trebuie sa dea aceasta educatie (Al. Dumas-tatal)

- Cind ti-a intrat in cap ca nu mai al nimic de invatat si ca poti sa inveti pe altii, esti un om sfirsit. (V. Eftimiu)

- Ca splendoare si dimensiune, cresterea unui om este preocuparea de capetenie a lumii.

- Nu poate fi vorba de invatatura atita timp cit elevul nu este adus in aceeasi stare de spirit sau la nivelul principiului la care te afli. Are loc o transfuzie. El devine tu si tu devii el. (B. W. Emerson)

- Oamenii nu se nasc, se formeaza. (D. Erasmus)


Tag-uri: educatie, spirit, pedagogie, eticaCategorie: Filozofie  - ( Filozofie - Archiva)

Data Adaugarii: 30 May '12


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :