FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,257
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Wikipedia.ro, o enciclopedie pentru fiecare

Tag-uri Populare


site   stiri   jocuri   online   magazin   sport   muzica   femei   divertisment   filme   ziar   frumusete   educatie   pariuri   politica   auto   portal   oferte   internet   gratis   monden   copii   vanzari   frizuri   coafuri   piata   pc   flash   companii   firma   video   electronice   preturi   moda   tv   evenimente  

All Tags

Famous Forum

 

Wikipedia.ro, o enciclopedie pentru fiecare

 Q:   Intreaba despre Wikipedia.ro, o enciclopedie pentru fiecare       
Wikipedia.ro, o enciclopedie pentru fiecare Enciclopediile au starnit si inca starnesc admiratia multor oameni. Practic, o enciclopedie este o culegere de informatii extrem de interesante si foarte utile fara de care viata noastra ar fi mult mai saraca.

Exista nenumarate lucruri ce pot fi aflate studiind o enciclopedie, lucruri de care nu am avea cunostinta altfel. Din pacate, cel putin in Romania, costul unei enciclopedii este unul extrem de ridicat. O astfel de carte poate ajunge la cateva sute de RON, devenind astfel inaccesibila multora dintre noi.

Pe langa pretul extrem de ridicat, exista si o limita de informatie ce poate fi inserata intr-o astfel de enciclopedie. Orice carte are un numar de pagini iar enciclopediile tind sa se concentreze pe un anumit subiect. De exemplu: Enciclopedia culturii antice analizeaza doar a cel segment de cultura si nimic mai mult. Pentru a avea o viziune completa a lumii inconjuratoare, este necesara achizitionarea mai multor enciclopedii.

Exista insa si o alternativa: enciclopedia online. Cea mai mare si mai completa enciclopedie online este Wikipedia.com. Exista si varianta romaneasca a acestei enciclopedii: Wikipedia.ro. Ambele site-uri contin un volum impresionant de informatie diversificata si impartita in mai multe categorii. Spre deosebire de o enciclopedie normala, accesul la aceste site-uri este complet gratuit. Nu este necesar decat de un computer si conexiune la internet.

Informatia este unul dintre cele mai de valoare lucruri. Cine are informatia o poate folosi si poate obtine importante castiguri financiare. Internetul ofera o cale catre aceasta informatie insa utilizatorul este cel ce o gaseste si o filtreaza pentru a obtine doar ceea ce ii este util. La fel este si in cazul Wikipedia.ro. Informatia exista insa aceasta trebuie filtrata. Este recomandat ca orice sursa gasita pe Wikipedia.ro sa fie documentata din cel putin alte 2 surse externe.

Deoarece Wikipedia.ro este un motor interactiv (oricine poate adauga sau completa articole), exista riscul de a aparea informatie denaturata sau incompleta. Chiar si asa, Wikipedia.ro ramane unul dintre cele mai accesate site-uri romanesti, depasind cu mult site-uri consacrate de "barfe" si "informatii mondene".

By FW Editor


Tag-uri: enciclopedie, online, siteCategorie: Internet  - ( Internet - Archiva)

Data Adaugarii: 16 August '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :